Speltips 9/2: West Ham – Liverpool

Var har vi egentligen West Ham och Liverpool?

Twitter Facebook 

Titan Bet Sportsbook

Både West Ham och Liverpool gjorde dåliga resultat i ligan i helgen och det är resultat som påverkar väldigt mycket. West Ham satte sig i ett riktigt jobbigt läge när man föll mot Southampton och nu gäller det att man fort hittar tillbaka till vinnarspåret innan man blir av med den viktiga 6:e platsen i ligan. Liverpool tappade också livsviktiga poäng i helgen när man tappade en 2-0 ledning mot Sunderland. Sunderland kvitterade i den sista minuten och Liverpools fiasko var ett faktum.

Så vi har med andra ord två ganska skakiga lag framför oss ikväll, två lag som befinner sig i ovisshet. Ska man prioritera ligan och försöka satsa på en 6:e plats som innebär spel i EL eller ska man prioritera FA-cupen och försöka sig på att vinna hela turneringen och knipa EL-platsen på det viset? Jag tror på en liten blandning.

Båda klubbarna vill ut i Europa, Liverpool eftersom att man är en storklubb och ska befinna sig ute i Europa varje år, samtidigt som West Ham gjort det riktigt bra den här säsongen och hela tiden haft målet att hamna bland de sex främsta. Jag tror både ligan och FA-cupen därför prioriteras.

Första mötet slutade 0-0 mellan dessa klubbar och det är just därför vi befinner oss här idag, för omspel. I första mötet spelade Liverpool mycket bättre, man hade hela 16 skott mot motståndarens mål samtidigt som West Ham endast hade fem. Man orsakade även fler hörnor och borde kanske till och med vunnit matchen med något mål. Men ikväll är det nya förutsättningar och en helt ny match.

Inledningsvis lite avvaktande

Vi har nu alltså nått fram till 16-delsfinalerna och därför tror jag vi kommer få bevittna ett ganska försiktigt och avvaktande spel från båda lagen. I förra mötet fick man känna på varandra lite och även om Liverpool var det bättre laget tyckte jag det var en ganska jämn match. Jag tror på samma scenario ikväll också, inget av lagen vill göra bort sig inledningsvis och även om West Ham spelar på hemmaplan (där de oftast är riktigt tunga att möta) brukar det se annorlunda ut i de olika turneringarna.

Liverpool är ett svagt bortalag men det märks som tydligast i ligaspelet, i de olika turneringarna brukar man ändå göra hyfsade resultat på bortaplan och jag tror även man lyckas med detta idag. Inledningsvis kommer vi att få se ett riktigt defensivt Liverpool tror jag, man strävar efter krysset i halvtid så man i den andra halvleken kan trycka fram lite när West Ham haft mestadels av sin press i första halvlek.

Fem av åtta möten lagen emellan har slutat med resultatet kryss i halvtid och jag kommer även slänga in en slant på det spelet här. West Ham kommer att öppna starkt inledningsvis men jag tror Liverpool klarar av deras press i 45 minuter och spelar till sig ett kryss i halvtid, efter det är matchbilden helt öppen. Unibet ger oss över dubbla degen på krysset i halvtid och det tar vi. Har ni inget konto hos de? Öppna då ett och hämta er bonus på 1000kr.

Hämta dina 20 free spins och 500kr i bonus

Gå med Casinostugan och hämta hem dina 20 free spins och 500kr i bonus.
Öppna ditt konto här.

Speltips:

Speltips: X i halvtid
Odds: 2.07
Bolag: Unibet (1000kr bonus)
Spelstopp: 20:44
TV: TV-tablå
Stream:  Streaming