Speltips 8/3: Topptipset

Tisdag – Champions League, FA-Cupen och The Championship står på menyn. Läser in mig på matcherna från ett blytungt snöblask i Ljungby och hittar givna spikar och ett par sköna drag på dagens kupong. Ta rygg mina vänner.

Snabblänk: Speltips till Europatipset 8/3

Twitter Facebook

Måndagens tips är ännu inte avgjort och jag hoppas att Nordsjälland och Chorzow skräller och ger oss en ”fin” utdelning. Tisdagens första match är från Champions League och returmötet mellan Real Madrid och Roma där Ronaldo och gänget vann första matchen med 2-0 i norra Italien. Ikväll ska man vara en riktigt tung favorit hemma och Roma får ingen rolig tillställning att ta sig an och igenom. Real vann dessutom i helgen med 7-1(!) över Guidettis Celta Vigo i ligan – man har en grym form med andra ord. Det enda Roma kan fokusera på är att ta med sig spelarbussen in på planen och parkera den i straffområdet…

Jag utgår från en 1:a men tar med ett kryss då det rensar riktigt bra. Tror dock på bergsäker etta.
Även i match 2 har vi returmöte i Champions League: Wolfsburg – Gent. Hemmalage vann första bortamatchen i Beligiska Gent meed 3-2 och har ett bra utgångsläge inför hemmareturen. Hemma i ligan har Wolfsburg gått bra på slutet med två raka segrar och har en bra form. Gent blandar och ger i Belgiska högsta ligan och man får nog inrikta sig på att tacka för sig den här säsongen i Champions League och inrikta sig på att försöka vinna ligan igen, där man har 2 poäng upp till Club Brugge på första platsen. Wolfsburg är en bra spik. 1:a i match 2 med andra ord.

Dragen idag hittar jag i Hull och Bolton. Hull tar emot Arsenal i FA-Cupen och kan slå ur underläge om man vill prioritera den här matchen. Hull ligger på en 3:e plats och kan utmana Burnley och Middlesbrough om platserna till PL nästa säsong. Var ligger fokueset? Självklart i ligan då det är värt mer. Arsenal kan troligen räkna bort ligasegern i år och kan därmed fokusera på denna match och ska naturligtvis vinna om man vill det vill säga. Vad talar emot Arsenal i denna match då? Om Hull kan fortsätta med sin effektiva defensiv och hålla tätt så kan det stressa Arsenal och man kan då få en del öppna ytor framåt för att kunna skrälla här. Jag litar som bekant inte på Arsenal och jag kör en helgardering här. 1-X-2 i match 3.

Systemet i sin helhet:
1. Real Madrid – Roma 1 X
2. Wolfsburg – Gent 1
3. Hull – Arsenal 1 X 2
4. Blackburn – Birmingham 1 X 2
5. Bolton – Ipswich 1 2
6. Brighton – Sheffield W 1 2
7. Cardiff – Leeds 1
8. Charlton – MK Dons 1 X 2

Vem är bäst? Sportbladet eller Mange Strandberg – se själv här!

Spelade omgångar: 11

Sportbladet: 73 rätt

Mange Strandberg: 80 rätt

Jag avslutar med ännu ett citat från Jose ”the Special One” Mourinho: ”Min historia som manager kan inte jämföras med Frank Rijkaards. Han har noll titlar och jag har många”, Jose om att bli jämförd med Frank Rijkaard.

Lev väl – vi hörs!

Gå med Betsson och hämta hem din bonus: upp till 1000kr

Bli medlem hos ett av världens största spelbolag och hämta hem din välkomstbonus.
Öppna ditt konto här.

Speltips:

Pris: 216kr
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 19:59
TV: TV-tablå
Stream:  Streaming