Speltips 6/2: Topptipset

Är det verkligen rätt favoriter? Njae…

Twitter Facebook 

Innan jag delger er mina tankar om dagens matcher på topptipset vill jag summera veckan som gått.
Premiärtipset i tisdags gick nästan hem, slutade med 7 av 8 rätt. Det som var glädjande var mina analayser på dragen och lite synd att draget i matchen mellan Arsenal – Southampton inte gick hem. Min 1-2 gardering höll på att betala sig bra.
Bättre gick det då i onsdags med full pott. Ni som spelade mitt system rakt av kasserade in dryga 600 kronor i vinst (8 rätt gav 921 kr), inte mycket men vadå – Rom byggdes faktiskt inte på en dag.

Fokus nu på dagens matcher på topptipset där jag kan konstatera att på förhand så kommer följande lag bli favoriter:
– Aston Villa
– Newcastle
– Liverpool
– Tottenham
Om jag håller med? Nä, det gör jag definitvt inte.
Vi kan börja med match 2 på kupongen: Liverpool – Sunderland. Liverpool är en större klubb, ska vara ett bättre lag i grunden och ligger mig varmt om hjärtat (Datum för resan dit i höst är bokad, bara matchbiljetterna kvar nu). Men man måste vara realist. Man har inte den slagkraft i år som man hade i fjol och framförallt för två år sen med Suarez på topp. Sunderland har rest sig men gör fortfarande plattmatcher.
Eftersom det är lördag och framförallt tipslördag så bjuder jag på kommentarer och tankar till varje match.

1. Aston Villa – Norwich
Aston Villa har nu 6 poäng upp till närmsta konkurrent i botten (Sunderland) och man kan bara ha en sak i huvudet i eftermiddag – Kör allt, gå för vinst och håll ihop laget. Man är ju dessutom utslagna ur cupen och har därmed endast fokus på ligan. Man ställs hemma mot ett Norwich som har 2-12 i målskillnad och 3 poäng på de fem senaste matcherna. Man behöver ju inte vara utbildad kärnfysiker för att förstå att man läcker som ett såll rent ut sagt. Kan man lita på Aston Villa då? Tittar man på motståndet man har haft de fem senaste matcherna så konstaterar man snabbt att man har mött West Ham borta (0-2), Man City hemma (0-4, cupen), West Brom borta (0-0), Wycombe hemma (2-0, cupen) och Leicester hemma (1-1). Ett klart godkänt resultat för att vara jumoblag i Premier League.
I min bedömning, analys av matchen väger jag det mot Norwich som uppenbarligen har enorma problem i framförallt sitt försvar (12 insläppta mål på de fem senaste) men även i anfallet (2 gjorda mål på de fem senaste). Då jag jagar utdelning de gånger jag spelar så går jag ”all-in” på denna match och spikar Aston Villa hemma på Villa Park i Birmingham (Villa Park har man spelat på nu i 119 år för övrigt).

2. Liverpool – Sunderland
Denna match är mer oviss än vad de flesta verkar tro. Jag petar ner 1:an blixtsnabbt, kollar på procenten och konstaterar att Liverpool kommer bli streckat till ca 80% på Topptipset. Detta gör ju att en gardering slinker med. Fast jag har Liverpool som ”mitt lag” i Premier League så har jag en ”feeling” för att Sunderland klarar av att slå Liverpool på Anfield. En tvåa i denna match är ett riktigt roligt drag och något som många svenska spelare verkar ha missat så här långt. Sunderland blixtrar till ibland och med de två nyförvärven (Koné och Khazri) som storspelade senast har man fått in ny energi i laget så jag utfärdar en varning väldigt snabbt här. Matchen slutar antingen 3-0 eller 1-2.

3. Newcastle – West Brom
Denna match kommer innebära att Newcastle får det största förtroendet hos Er spelare men som ni alla som känner mig vet så går jag emot det alla andra gör och tycker. Nya vägar ska brytas.
Vilka är egentligen bäst just nu och vilka har den bästa dagsformen? Två frågor som i denna match är svåra att svara på. Låt mig ge er bakgrunden. Newcastle är ett lag med lång tradition men man lyckas aldrig riktigt. The Magpies som man också kallas håller till i Nordöstra England och dagsformen är lika kall som klimatet där. Vindarna byggs upp över lanskapet innan dem lämnar öns östra punkt för vidare färd österut. Vad har vädret med denna match att göra? Absolut ingenting. West Bromwich har bara en förlust på de fem senaste matcherna men man spelade samtidigt bara oavgjort mot Peterborugh i cupen. Denna match är svår och det finns bara en sak att göra – helgardering.

4. Stoke – Everton
Everton har svalnat av den sista tiden och är tyngda av en mängd skador. Stoke har varit stabile en längre period men senast mot Man United var man väldigt bleka och uträttade inte mycket konstruktivt på planen när man föll med 3-0. Stoke stod för den största värvningen under årets första transferfönster i måndags när man värvade Imbula från Porto FC för 220 miljoner kronor. Imbula tränade under torsdagen med laget och enligt den lokala tidningen The Stoke Sentinel så lär han vara klar för match. Jag tror dock inte han startar direkt utan börjar på bänken – inhopp i minut 70?. Everton har som jag skrev tidigare en hel del skador att brottas med och frågan är hur den mentala statusen i truppen egentligen är efter en fin höst? Jag gillar båda lagen i år och jag kan inte bestämma mig för vilket av lagen som är starkare i denna match. 1X2.

5. Swansea – Crystal Palace
På förhand en tuff och oviss match men tittar man närmare så ser man ju att Palace inte alls har sin fina höstform kvar längre. Man förlorade t ex mot Bornemouth näst senast…
Swansea har rest sig ordentligt och min feeling här är att man är taggade inför denna match och jag utgår från 1:an och stärker upp med krysset. 1X

6. Tottenham – Watford
Tottenham kommer bli stora favoriter i denna match och jag säger inte emot, frågan är om jag håller med? Ja, denna gång gör jag det. Tottenham har vunnit fyra matcher i rad och gjort det ganska övertygande överlag. Vinner man denna match tar man, om än tillfälligt, över andraplatsen i Permier League. Watford har tappat sin fart och agerar numera som man hade förväntat sig inför säsongen. Jag spikar Tottenham här. 1.

7. Birmingham – Sheffield W
Det här är ett väldigt intressant möte mellan två lag som har liknande form och feeling i truppen. Birmingham har två vinster, två oavgjorda på de fem senaste matcherna och vinner man här så har man möjlighet att gå upp på kvalplats vilket vore mentalt viktigt för framtiden. Sheffield W har ryckt upp sig sista tiden samtidigt som man har gjort en del magplask, bl a förlust mot Shrewsbury i cupen med 3-2. Jag brukar spela båda lagen när dem är med och jag kan inte frångå det denna gång heller. 1-2 blir mitt tips.

8. Burnley – Hull
Toppmöte i The Championship mellan trean Burnley och ettan Hull. Hull kan ta ett litet försprång i toppen vid vinst men tittar man på förra matchen (där man visserligen vann) så måste man ändra inställning om man vill vinna denna match. Burnley har dessutom 9 vinster på hemmaplan. U-tipset är en tvåa men helgardering på denna match är min rekommendation.
Systemet i sin helhet:
1. Aston Villa – Norwich 1
2. Liverpool – Sunderland 1 2
3. Newcastle – West Brom 1 X 2
4. Stoke – Everton 1 X 2
5. Swansea – Crystal Palace 1 X
6. Tottenham – Watford 1
7. Birmingham – Sheffield W 1 2
8. Burnley – Hull 1 X 2

Till sist vill jag ge er lite information inför Liverpools match på Anfield i eftermiddag. Nyligen stod det klart att biljettpriserna på Anfield ska höjas till £77 (drygt 1000kr). Detta fick fansen på ”The Kop” att rasa och under lödagens match kommer man att i matchminut 77 lämna arenan i protest för att visa sitt missnöje. Se matchen och njut av inmarchen och sången från Anfield och se även hur riktig kärlek till fotbollen visar sig. Stå upp, sitt ner men spring inte.

Topptipset ROI:

Satsat: 540
Vinst: 921
Behållning: 381

”När regnet faller över dig gör du bäst i att skydda ditt anlete ty ingen vill se tårar från en stark ledare”.
Lev väl – vi hörs!

Stilren och användarvänlig sida – Betway storsatsar på den svenska marknaden

Betway erbjuder spel på Sport, Casino, Esports, Vegas, Poker och Bingo. Dessutom finns en välkomstbonus att hämta hem på upp till 1000kr.
Öppna ditt konto här.

Speltips:

Pris: 216kr
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 15:59
TV: TV-tablå
Stream:  Streaming