Speltips 2/4: Topptipset

Lördag igen och riktig toppmatch inleder Topptipset idag: Liverpool – Tottenham. Liverpool tappade oväntat mot Southampton och cupspel i Europa som väntar till veckan. Tottenham å sin sida går för guldet och har mest motivation i den här matchen. I övrigt måste jag nämna att Allsvenskan äntligen drar igång. Vi kör!

Twitter Facebook

1. Liverpool – Tottenham
Liverpool har satt sig i ett väldigt onödigt krångligt läge rent mentalt efter förlusten senast mot Southampton. Idag tar man emot guldjagande ”Spurs” hemma på Anfield och man har dessutomk cupspel i Europa i veckan mot Dortmund, borta. Man har innan försluten mot Southampton sett helt ok med bra resultat överlag och hade man inte förlorat den matchen hade läget varit lite annorlunda idag. Tottenham har chans på guldet och det är det enda som gäller för Londonlaget men man ska i eftermiddag gå ut på Anfield och det är aldrig lätt. Här har jag svårt för att välja sida trots att Liverpool är mitt lag i ligan. Jag fegar och kör en helgardering i match 1. 1-X-2.
2. Arsenal – Watford
Given spik för många och man är kupongens största spik till dryga 83% och det tycker jag är helt rätt. Dock gillar jag X:et till ca 10% så jag garderar omgångens största favorit här. 1-X
3. Bournemotuh – Man city
Bortalaget kommer bli en stor favorit här till ca 60% (min gissning) och det i min värld i nuläget är lite vanskligt om man ska uttrycka sig milt. City har 1 vinst på de 5 senaste matcherna och den kom mot Aston Villa hemma (!). Hemmalaget har 3 vinster mot Swansea, Newcastle och Southampton och 1 oavgjord mot Watford, borta. Hemmalaget har en bättre form och en bättre rad de senaste matcherna och att spika City i den här matchen känns inte helt rätt. Jag slösar en helgardering i match 3, 1-X-2
4. Norwich – Newcastle
Norwich vann visserligen innan uppehållet borta mot West Brom men att innan dess lyckas få 1 poäng på 4 matcher imponerar inte på mig. Laget har, tycker jag, en iskall form och man riskerar på allvar att åka ur som jag ser det om man tittar på formen och inställningen hos lagen i botten. Gästerna fick till slut med sig 1 poäng hemma mot Sunderland (ännu ett bottenlag) och man har kunnat fokusera på den mentala inställningen och samspelet i truppen under uppehållet vilket gör att jag går emot alla andra av oss tippare och håller Newcastle lite högre. Jag kör X-2 i match 4.
5. Stoke – Swansea
Jag gillar det nya Stoke och jag tycker man är ett riktigt bra lag dem dagar det stämmer och man går in på planen med rätt inställning. Man har dessutom bara 4 poäng (i nuläget) upp till en Europaplats och med en stark offensiv i laget så säger jag att det är fullt möjligt. Idag tar man emot ett Swansea som har gjort det bra sista tiden och verkligen tagit sig i kragen (Cantonas?) och säkrat kontraktet. Jag tror dock mer på Stoke i den här matchen och spikar här ganska fort. 1:a i match 5.
6. Sunderland – West Brom
Sunderland har en hyfsat ok trendkurva med bara 1 förlust på de 5 senaste matcherna och man tar idag emot ett lag som ligger i det omotiverande mittenriket. Detta gör man dessutom i ett ruskigt viktigt läge för hemmalaget. Den här matchen innebär mycket mer än bara 3 poäng. Man måste vinna här för att rusta sig själva inför resterande 7 matcher. West Brom befinner sig i mitten av tabellen och har ingenting att ta sikte på, vare sig uppåt eller neråt i tabellen. Man förlorade dessutom senast mot Norwich hemma och det gör att jag spikar Sunderland här. 1:a i match 6 med andra ord.
7. West Ham – Crystal Palace
Här blir West Ham kupongens andra stora favorit efter Arsenal till dryga 70% och det är inte konstigt. West Ham har chans på en CL-plats om man spelar sina kort rätt på slutet av ligaspelet. Jag utgår från 1:an i match 7 men plockar med ett X då det rensar rätt bra. 1-X i match 7 helt enkelt.
8. Cardiff – Derby
Hemmalaget är starkt hemma i Wales med bara 2 förluster hittills under säsongen och idag tar man emot ett Derby som har 7 vinster och 7 oavgjorda på bortaplan men min uppfattning är att man agerat lite för ojämnt under sista tiden för att kunna vara en befogad favorit här. Min känsla är att man kan göra en mindre lyckad repris från förra året och vika ner sig under våren och tittar man på resultatraden sista tiden så ser man tendenserna ganska tydligt. Cardiff som är hemmastarka får mitt utgångstips idag men med en gardering. Här kör jag 1-X.

Systemet i sin helhet:
1. Liverpool – Tottenham 1 X 2
2. Arsenal – Watford 1 X
3. Bournemotuh – Man City 1 X 2
4. Norwich – Newcastle X 2
5. Stoke – Swansea 1
6. Sunderland – West Brom 1
7. West Ham – Crystal Palace 1 X
8. Cardiff – Derby 1 X

Vem är bäst? Sportbladet eller Mange Strandberg – se själv här!

Spelade omgångar: 16

Sportbladet: 97 rätt

Mange Strandberg: 110 rätt

Jag avslutar med ännu ett citat från Jose ”the Special One” Mourinho: ”Min historia som manager kan inte jämföras med Frank Rijkaards. Han har noll titlar och jag har många”, Jose om att bli jämförd med Frank Rijkaard.

Lev väl – vi hörs!

De har Svergies bästa bonus: 3000kr

Hämta hem Sveriges bästa insättningsbonus, ComeOn ger nya spelare hela 3000kr i bonus.
Öppna ditt konto här.

Speltips:

Pris: 144kr
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 15:59
TV: TV-tablå
Stream:  Streaming