Speltips 23/2: Topptipset

Tisdag och nya matcher i härliga Champions League väntar – idag bjuds vi på två riktigt sköna möten i form av Arsenal – Barcelona och Juventus – Bayer München. Bara att banka Barca och Bayern?

Twitter Facebook 

Titan Bet Sportsbook

Ni hittar Spelbloggares speltips till matchen mellan Napoli och Inter här.

Arsenal – Barcelona

Barcelona leder ligan klart och går för dagen som ett japanskt pendeltåg – inga missar, inga misstag och alltid ett lag att lita på. Idag åker man till London för att möta Arsenal på bortaplan och jag måste nog säga till Wénger: ”Désolé, mais ce soir est suffisant.”. Barcelona har ordinarie trupp redo för denna match och man har nog sin bästa form på ett par säsonger vill jag nog påstå. Man har mer eller mindre avgjort ligan (leder med 8 poäng och 13 matcher kvar, 9 poäng ner till Real Madrid) och kan här lägga precis allt fokus på detta möte. Man kommer troligtvis ta taktpinnen tämligen omgående i matchen och siktar på att avgöra redan i detta första möte. Jag spikar Barcelona utan att tveka.

Juventus – Bayer München

Juventus, eller som vi med lite förkärlek till Italien säger ”La vecchia signora” tar emot Bayer München hemma. Juventus har gått tokbra den sista tiden och man ser nu sinn möjlighet att avgöa detta möte (eller göra det j-igt svårt för BM) redan i första mötet. BM har som vanligt gått riktigt bra och är i det närmaste ohotade hemma i ligan och kan därmed fokusera på denna match. Jag tror matchbilden kommer bli den att Juventus kommer försöka ta taktpinnen omgående för att få till 1 eller 2 snabba mål i 1:a halvlek medan BM kommer spela smart, taktiskt och kyligt. Det är inte lätt att bestämma sig i den här matchen och jag tänker inte försöka – helgardering här. 1-X-2 helt enkelt.

The Championship på väg att avgöras?

Engelska Championship är hyfsat jämn i toppen med några lag som kan vara med och slåss om direktplatserna. I dagsläget ser jag som troligt att ngt av Burnley, M'brough, Brighton följer med Hull till Premier League nästa säsong. Starkaste av dessa är just nu Burnley och Brighton – två lag som båda spelar ikväll. Burnley tar emot Nottinham och Brighton möter Bristol City borta.

Burnley kommer ta en stabil seger ikväll också då Nottingham inte längre känns igen och tittar man dessutom på tabelläget så handlar det mesta om att spela hem de poäng man ska spela hem. Att slå Burnley på bortaplan i nuläget är ngt man in ska göra och kommer inte göra det heller. Spik på Burnley.

I övrigt på kupongen så hittar jag värde i Fulham borta mot Leeds. Leeds åkte på en cupförlust i helgen och man är lite för uddlösa i sitt anfallspel för att kunna avskräcka motståndarna. Fulham har å sin sida gjort flest mål i serien, 50 st. Fulham känns bättre för dagen och då Leeds är i nuläget mer streckade så kommer Fulham med i mitt tips. Jag går på X-2 i denna match.

En annan match som det finns riktigt bra värde i är match 3: Birmingham – Bolton. Birmingham är favoriter till, i nuläget, ca 70% och det är väl inte helt galet MEN man har inte glänst på slutet och samtidigt som Bolton har ryckt upp sig ngt i sitt spel (7 poäng på de 5 senaste matcherna) så kan jag inte låta bli att gå emot Birmingham. Denna match helgarderas snabbt.

Systemet i sin helhet:
1. Arsenal – Barcelona 2
2. Juventus – Bayer München 1 X 2
3. Birmingham – Bolton 1 X 2
4. Brentford – Wolverhampton 1 X 2
5. Bristol C – Brighton X 2
6. Burnley – Nottingham 1
7. Ipswich – Hull X 2
8. Leeds – Fulham X 2

Vem är bäst? Sportbladet eller Mange Strandberg – se själv här!

Antal rätt sedan omgången 12/2-2016 (gårdagens resultat inte med här):

Spelade omgångar: 5

Sportbladet: 31 rätt

Mange Strandberg: 36 rätt

Jag avslutar med ännu ett citat från Jose ”the Special One” Mourinho: ”Om du inte har några ägg kan du inte göra en omelett. I affären finns klass ett-, två- och tre-ägg. Vissa är dyrare än andra och ger en bättre omelett. Så när du inte kan få ett klass ett-ägg har du problem.” José om sin klubbägares (Abramovichs) värvningspolicy 2007.

Lev väl – vi hörs!

Gå med världens största spelbolag

Bet365 erbjuder högkvalitativa streams till nästan alla matcher. Gå med nu och hämta även hem din välkomstbonus på upp till 1000kr.
Hämta din bonus här.

Speltips:

Pris: 216kr
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 20:44
TV: TV-tablå
Stream:  Streaming