Speltips 19/3: Topptipset

Dagens kupong på Topptipset är riktigt spännande med många kluriga matcher. I torsdags satt ett par av mina drag rätt, framförallt Braga. Det viktigaste av allt – bättre än Sportbladet, igen. Idag har jag nya drag så rygga min rad.

Twitter Facebook

1. Chelsea – West Ham
Här blir Chelsea favorit till dryga 50% från er spelare. Visst man har åkt ut ur CL och kan fokusera på ligaspelet. Costa är borta i eftermiddag men det lägger jag ingen värdering i då jag tycker han är överskattad som toppforward. I eftermiddag möter man ett toppformat West Ham och det är derby mina vänner. Bortalaget har 4 vinster, 1 oavgjord på sina 5 senaste matcher och det visar på riktigt bra form. Man är medvetna om situationen som kommer råda på planen i eftermiddag och kan man uppvisa ett lika bra försvarsspel som i de senaste matcherna (4 insläppta på 5 matcher) så är man med länge i matchen och kan stressa ut Chelsea. Jag skulle gärna vilja spika 1:an i den här matchen men jag måste helgardera här.

2. Crystal P – Leicester
Här blir serieledarna favoriter inte helt oväntat. Hemmalaget har 8 poäng ner till kvalplats och det bör ge lite andutrymme för att kunna fokusera så mycket man kan på den här matchen. Kan man hålla i samspelet mellan försvaret och mittfältet och ligga tätt på vid Leicesters anfall och stressa dem så kan man klara ett kryss och även en uddamålsledning. Ska jag vara ärlig tror jag inte på kryss i denna match utan ett scenario där antingen hemmalaget vinner med uddamålet eller att serieledarna vinner med typ 2 mål. Jag kör 1-2 i match 2.

3. Watford – Stoke
Här säger många att Watford har hittat formen igen efter 1 vinst på 4 försök…. Jag svarar med hallå! Stoke har en bättre form, visserligen förlust senast men innan dess 3 vinster och 1 oavgjord. Hemmalaget får bära favoritskapet här i en match som för mig är helt öppen. Min känsla här är att Stoke är underspelade och jag går in med X-2 i match 3.
4. West Brom – Norwich
Här hittar jag min första spik på kupongen i form av hemmalaget West Brom. Norwich är under all kritik för tillfället och att då åka iväg och möta ett stabilt West Brom och tro på vinst är helt fel. Det räcker såi den här analysen. 1:a i match 4.

5. Birmingham – Fulham
Hemmalaget har svårt för att avgöra matcherna för tillfället och har inte fått den poängutdelning man har hoppats på den senaste tiden. I eftermiddag tar man dock emot Fulham som har bekymmer trots sina målskyttar längst fram på topp. Bortalaget är nu riktigt farligt nära kvalstrecket i botten och man bör nog känna sig lite stressade av att ett pånyttfött Rotherham är i bakhasorna och flåsar. Idag tror jag man förlorar mot ett Birmingham som inser att man har playoff platser i sikte. Birmingham tar den chansen idag. 1:a i match 5.

6. Brentford – Blackburn
Brentford hade siktet inställt på playoff eller direktplatser upp till högsta ligan men nu är man närmare kvalplats för att klara sig kvar i ligan. I eftermiddag tar man emot Blackburn som emellanåt verkligen spelar bra fotboll och vinner med ett kontrollerande spel i sina matcher. Den här matchen är så jämn i mina ögon att det enda som gäller här är en helgardering. 1-X-2 i match 6.

7. Burnley – Middlesbrough
Här är kupongens i särklass största favorit – Burnley som kommer stå i ca 80%. Med all rätt säger jag. Bortalaget ska inte ha ngt alls att hämta här. Jag lirar dock 1-X för att jaga utdelning. Burnley måste ju missa någon gång tänker jag.

8. Ipswich – Rotherham
Hemmalaget kommer här bli stora favoriter till ca 60-65% och det känns lite vanskligt i mina ögon. Bortalaget har blixtrat till i en del matcher på slutet och tagit sig bort från den kris man hade för ett tag sedan och är nu bara 1 poäng från säker mark i botten av tabellen. Rotherham har en intressant resultat rad de sista 5 matcherna att titta på och det gör att jag helgarderar även match 8.

Systemet i sin helhet:
1. Chelsea – West Ham 1 X 2
2. Crystal P – Leicester 1 2
3. Watford – Stoke X 2
4. West Brom – Norwich 1
5. Birmingham – Fulham 1
6. Brentford – Blackburn 1 X 2
7. Burnley – Middlesbrough 1 X
8. Ipswich – Rotherham 1 X 2

Vem är bäst? Sportbladet eller Mange Strandberg – se själv här!

Spelade omgångar: 14

Sportbladet: 88 rätt

Mange Strandberg: 97 rätt

Jag avslutar med ännu ett citat från Jose ”the Special One” Mourinho: ”Min historia som manager kan inte jämföras med Frank Rijkaards. Han har noll titlar och jag har många”, Jose om att bli jämförd med Frank Rijkaard.

Lev väl – vi hörs!

De har Svergies bästa bonus: 3000kr

Hämta hem Sveriges bästa insättningsbonus, ComeOn ger nya spelare hela 3000kr i bonus.
Öppna ditt konto här.

Speltips:

Pris: 216kr
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 15:59
TV: TV-tablå
Stream:  Streaming