Speltips 12/2: Topptipset

Fredagsfeeling. Fredagar brukar bjuda på högre utdelning på Topptipset då man tar med fler ligor från Svenska Spel.

Twitter Facebook 

Vid första anblicken finns ett par bra bud att luta sig mot men som vanligt på fredagar finns det även några riktigt sköna drag att titta närmare på – vad sägs t ex om Sportiong Gijon – Rayo Vallecano i spanien, toppmöte i Primeira Liga i Portugal, intressant och viktigt möte i Skotska Permier League och mycket mer.

Men först lite Mourinho news: Han sägs nu vara klar för Manchester United och tar över skeppet under sommaruppehållet. Jag gillar verkligen Mourinho och jag är riktigt glad över att han är tillbaka i ett storlag i Premier League igen och de (minst!) två derbyna nästa säsong är redan bord, mat, sällskap och dryck bokat på O´learys. Ser verkligen fram emot det här…

Till nutiden då. Mina banker ikväll blir Roma som vid vinst går tillfälligt upp på en tredje plats i Serie A. Jag förlitar mig även på Utrecht i Eredivisie (Holland) och Dundee i Skottland.

Mina sköna drag plockas från Ligue 1 i Frankrike där Angers ställs borta mot Rennes. Svenska spel ger (i nuläget) 4,50 i odds och Angers är bara streckat på drygt 20& så här långt. Det är oförståeligt. Tittar man på formen så har Rennes bättre poängskörd på de 5 senaste (1 poäng mer) men har samtidigt mött sämre motstånd. Angers har mött konkurrenterna i toppen: PSG, Lyon och Monaco. Man har förvisso även förlorat mot Bordeaux men det lägger jag ingen värdering i alls. Truppläget lite ovisst enligt mina ”kontakter, uppgifter” men som jag ser det ingen fara att gräset inte är grönare. Denna match helgarderas omgående.

Sporting Gijon – Vallecano är för mig en helt öppen historia och jag väljer att gå den tråkiga men säkra vägen – helgardering i match 1.

Systemet i sin helhet:
1. Sp Gijon – Rayo Vallecano 1 X 2
2. Rennes – Angers 1 X 2
3. Cambuur – Utrecht 2
4. Carpi – Roma 2
5. Benfica – Porto 1 X 2
6. Dundee U – St Johnstone 1
7. Fenerbache – Kasimpasa 1X
8. Mainz – Schalke 04 1 X 2

Som ni ser väljer jag att gardera favoriten i match 7. Kasimpasa är inte dåliga och har 4-4-1 på bortaplan i ligan. Fenerbache är överlägset bäst i ligan just nu och med 8-2-0 på hemmaplan ska man vara stor favorit. I skrivande stund står man i 77% och krysset står i 16%. Givet med en chansning på krysset här.

Topptipset ROI:

Satsat: 918
Vinst: 921
Behållning: 3

Jag avslutar med ännu ett citat från Jose ”The special one” Mourinho: ”Lyssna nu, jag är tränare. Jag är inte Harry Potter. Harry Potter är magisk, men i verkligheten existerar inte magi. Magi är fiktion och fotboll verklighet.” Detta sade Moruinho efter debuten i Real Madrid i augusti 2010 mot Mallorca, en match som slutade 0-0.

Lev väl – vi hörs!

Hämta hem ett riskfritt spel: upp till 1000kr

Expekt bjuder nya kunder på ett riskfritt spel. Du behöver bara placera ditt första spel på valfri match upp till 1000kr – förlorar du betalas insatsen tillbaka.
Hämta ditt riskfria spel här.

Speltips:

Pris: 162kr
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 18:59
TV: TV-tablå
Stream:  Streaming