Speltips 10/2: Topptipset

Franska Cupen, FA-Cupen, Copa Del Rey, DFB Cupen, och Skotska Premier League – den spännande cupveckan fortsätter…

Twitter Facebook 

Hela 7 av 8 matcher på dagens kupong är hämtade från de olika ländernas cupsystem och jag jublar. Cupen är alltid kul och bäddar för en del skrällar men även en hel del sköna drag att läsa in sig på. Jag har några idag hoppas jag.

Vi börjar uppifrån och hittar ett intressant möte i Franska cupen: PSG – Lyon. PSG ska vara skyhöga favoriter (när jag skriver detta står dem streckade i 74% och 1,33 i odds) men hur är det med Lyon? Lyon har två raka segrar men innan dess ganska blandad pott kan man konstatera. Finns det några orosmoln i PSG då? Nej, det gör inte det. Jag håller med men spikar inte PSG i dagens första match på kupongen. PSG kan missa vinsten här om man har fel fokus – 1X.

Match 2 bjuder på Bordeaux – Nantes. Båda lagen huserar i Ligue 1 och möts alltså här i cupen. I skrivande stund bär Bordeaux favoritskapet (41% och 2,18 i odds hos Sv Spel) och jag frågar mig genast om det är rätt. Tittat man närmare på formen och de senaste matcherna samt tabelläget så bör man rycka lite på ögonbrynen tycker jag. Bordeaux förlorade hemma senast mot St Etienne med 4-1 och har bara 4 poäng på de fem senaste. Nantes å sin sida ligger 3 poäng och 4 placeringar före i tabellen och har på de fem senaste spelat in 11 poäng. Senaste matchen i ligan fick man bara 0-0 borta mot bottenlaget Toulouse men egentligen ingen usel match. Att i cupen lägga favoritskapet på Bordeaux är fel då jag tror att delad pott efter full tid är mest logiskt. Jag helgarderar denna då jag har andra spikbud att luta mig mot.

I övrigt vill jag lyfta fram FC Heidenheim som en liten varning i match 7. Man ligger på 8:e plats i ligan och har ”bara” 9 poäng upp till kvalplats – det är 14 matcher kvar i ligan och man har en bra form och feeling i laget. Man har tre segrar på raken om man räknar in träningsmatcherna mot Austria Wien och Dnipro. Man slog Düsseldorf i senaste ligamatchen på bortaplan med 1-0 och på de fem senaste matcherna har man 12 av 15 möjliga poäng. Det är inte dåligt. Berlin ligger på tredje plats i högsta ligan och därmed en champions League plats. Var ligger deras fokus just nu frågar jag mig. Om Hertha Berlin tar sig till Champions League så är det en bragd och skulle vara något stort för dagens upplaga. Senast man var i Chamopions League (eller Europacupen) var säsongen 1999-2000 där man åkte ur ”second group stage”. En mkt stor framgång för denna 124-åriga klubb. Skulle jag vara strategiskt inblandad i lagets inre kärna så är tredje platsen just nu bra mycket mer värd än ett avancemang i DFB-cupen. Detta gör att jag helgarderar denna match då Berlin kommer få ca 47-50% av spelarnas förtroende.

FC Barcelona ställs borta mot Valencia i Copa Del Rey. Messi är med lite lätt på förmiddagens träning men kommer inte spela efter sin operation. gör det ngt? nej, ingenting alls just nu med den formen laget har. Valencia går dessutom lite ”knackigt” i laget och min fråga är om man ens orkar fokusera på att vilja vinna denna match – jag tror inte det. Jag är rent ut sagt ”skittråkig” i denna match och spikar Barcelona. En given etta.
Jag spikar även match tre och St Etienne utan att närmare gå in på varför. Solkar anledning…

Systemet i sin helhet:
1. PSG – Lyon 1X
2. Bordeaux – Nantes 1X2
3. Troyes – St Etienne 2
4. Peterbrough – West Brom 1X2
5. Valencia – Barcelona 2
6. Bochum – Bayer München 2
7. FC Heidenheim – Hertha Berlin 1X2
8. Ross County – Heart 1X2

Topptipset ROI: (ej uppdaterat då tisdagens spel ej är klart)

Satsat: 756
Vinst: 921
Behållning: 165

Jag avslutar med ännu ett citat från Jose ”The special one” Mourinho: ”Med tanke på hur det fungerar, i morgon kommer vi troligtvis kunna läsa att jag är skyldig till vulkanutbrottet. Jag kanske har en vän i vulkanen som är ansvarig för det”
Lev väl – vi hörs!

Få en perfekt start med Betway: 1000kr bonus

Betway erbjuder spel på Sport, Casino, Esports, Vegas, Poker och Bingo. Dessutom finns en välkomstbonus att hämta hem: 1000kr.
Hämta din bonus här.

Speltips:

Pris: 162kr
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 18:59
TV: TV-tablå
Stream:  Streaming