Speltips 12/3: Topptipset

Lördag igen och traditionen lever vidare. Idag har vi matcher från FA-cupen, Premier League och The Championship på kupongen. Två sköna spikar där det ena laget har toppslag i sitt anfall och det andra har fortsatt bra försvar. Ta rygg.

Twitter Facebook

Everton – Chelsea

Everton blandar och ger men man är riktigt vassa dem dagar som allting stämmer för dem. 3 vinster på de 5 senaste – Aston Villa, Bournemouth och Stoke men förlust senaste hemma mot West Ham med 2-3 (ett av mina drag för övrigt på kupongen förra lördagen=. Idag tar man emot ett Chelsea som blev utslagna ur CL i veckan mot PSG där Zlatan gjorde mål. Orkar man ladda om inför denna match och i alla fall vara med och slåss om 1 titel denna säsong? Den här matchen är vidöppen och det kommer antingen bli tillknäppt eller en svängig match med många chanser. Jag väljer att inte ta ställning för ngt lag och helgarderar match 1.
Bournemouth – Swansea

Bournemouth har ryckt upp sig igen och har nu 2 vinster och 1 oavgjord på sina 3 senaste matcher. Gästande Swansea har 2 raka vinster (Arsenal borta och Norwich hemma senast) och kan ha en gryende form på gång men det är svårvärderat. Tittar man på streckfördelningen så är Swansea spelat i 21% med oddset 4,10 – detta ger mig en bra feeling för 2:an. Dem flesta kommer spela 1X i denna match men jag vänder på fören och paddlar mot strömmen och lirar 1 2 i match 2. Allt beror på formen hos båda lagen.
Stoke – Southampton

Stoke tar emot Southampton hemma och man har 3 vinster och 1 en oavgjord på sina 5 senaste matcher och har med andra ord en bra form. Rapporter säger också att laget är mer eller mindre intakt inför mötet i eftermiddag. Gästerna har igen en vikande form och ett par kuggar borta vilket gör att man måste rotera i laget vilket aldrig är optimalt när man har en vikande form. Stoke kommer bli favoriter i denna match vilket jag håller med om fullständigt men jag plitar ner ett X som gardering då det rensar bra. 1X i match 3.
Bolton – Preston

Bolton fixade en sen kvittering senast (minut 97) men man ville nog ha alla poäng i den matchen då man faktiskt var det bättre laget sett till hela matchen. Man är alltjämt sist i ligan och har nu 10 poäng upp till MK Dons ovanför nedflyttningsplatserna. Gästerna Preston har gjort det bättre sista tiden med 2 vinster och 1 oavgjord på sina 5 senaste men dock blev det förlust senast borta mot Nottingham. Hur som helst har man chans på Play-off platser om man sköter sina kort rätt och då ska man i denna match minst ta med sig 1 poäng hem. Klarar man det? Njae, säger jag. Jag går all-in och heltäcker då det är enligt mig svårt att t ställning här.
Cardiff – Ipswich

Hemmalaget har blandat och gett väldigt mycket (som vanligt) på sista tiden men hemma har man bara två förluster denna säsong. Idag tar men emot konkurrenten om Play-off platserna Ipswich som blandar och ger även dem men man har ngt bättre formkurva än hemmalaget för stunden med 2 segrar och 1 oavgjord på de 3 senaste matcherna. Båda lagen slåss alltså om Play-off platser och inget av lagen har råd att förlora här. De flesta kommer spela 1-X i denna match men jag går återigen emot er och spelar 1-2 då jag ser det mer sannolikt med vinst för ngt av lagen, varför inte skrälltvåan?
Fulham – Bristol C

Här är mina ena spik för dagen i form av Fulham. Anfallsduon Dembele och McCcormack är i riktigt bra form båda två och man tar idag emot ett svagt Bristol City. Tittar man på formen för respektive lag så blir detta en garderingsmatch för många av er spelare men jag håller 1:an helt själv på kupongen med tanke på formen hos anfallarna. Jag tror på Fulham helt enkelt.
Huddeersfield – Burnley

Gästande serieledarna har alltjämt en sanslöst bra form med idel segrar och har 4 poäng ner till tvåan i ligan. Hemmalaget däremot har det tuffare men 2 segrar och 1 oavgjord på sina 5 senaste matcher. Man måste även kolla bakom sig i tabellen och bör känna sig lite otrygga med situationen i ligan. Burnley kommer bli kupongens största spik vilket gör att jag tar med ett X i match 7.
Nottingham – Sheffield W

Här kommer min andra spik för dagen – Sheffield W. Bortalaget har idag den sista play-off platsen i sina händer och denna vill man behålla, minst. Jag tror att matchbilden kommer passa ett starkt och effektivt defensivt Sheffield W då vi kan vänta oss att hemmalaget försöker ta tag i taktpinnen från början. Bortalaget kan passa på deras misstag och ligga på kontring. Jag spikar 2:an i match 8.

Systemet i sin helhet:
1. Everton – Chelsea 1 X 2
2. Bournemouth – Swansea 1 2
3. Stoke – Southampton 1 X
4. Bolton- Preston 1 X 2
5. Cardiff – Ipswich 1 2
6. Fulham – Bristol C 1
7. Huddersfield – Burnley X 2
8. Nottingham – Sheffield W 2

Vem är bäst? Sportbladet eller Mange Strandberg – se själv här!

Spelade omgångar: 13

Sportbladet: 83 rätt

Mange Strandberg: 91 rätt

Jag avslutar med ännu ett citat från Jose ”the Special One” Mourinho: ”Min historia som manager kan inte jämföras med Frank Rijkaards. Han har noll titlar och jag har många”, Jose om att bli jämförd med Frank Rijkaard.

Lev väl – vi hörs!

Gå med Sveriges största mobilcasino – sätt in 400kr, spela för 1200kr

Gå med LeoVegas och hämta hem din välkomstbonus. Sätter du exempelvis in 400kr får du 1200kr att spela för.
Öppna ditt konto här.

Speltips:

Pris: 144kr
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 15:59
TV: TV-tablå
Stream:  Streaming