Speltips 5/3: Topptipset

Lördag igen och en del intressanta matcher att dyka in i. För er som har följt mina speltips för Topptipset så är jag nu tillbaka igen – flytt till Göteborg har stört lite. Men nu kör vi igen – häng med!

Twitter Facebook

1. Chelsea – Stoke
Allt bättre läge i Chelsea numera och man börjar känna igen storlaget när dom spelar. Om Hazard kommer igång på allvar och är så nära 100% han kan i varje match så är man helt klart med i matchen igen. Idag möter man ett Stoke med grym form och som har tre raka segrar i med sig i bagaget till denna bortamatch. Den här matchen lutar lite mot att det blir en svängig historia med många chanser, öppna ytor och en underhållande tillställning. Det är svårt att ta ngn riktig ställning här men jag utgår från Chelsea i min bedömning då man äntligen har en bra stämning och ett bra flyt i sina matcher men eftersom man inte är på topp ännu så utfärdar jag en varning för Stoke. Frågan är om man ska välja kryss eller tvåa som gardering. Jag heltäcker.

2. Everton – West Ham
Everton fortsätter producera mål och målchanser, om vi bortser från senaste matchen. I eftermiddag möter man ett alltjämt farligt West Ham som senast vann mot Tottenham och man har nu 4 segrar på de 5 senaste matcherna. Många experter tror på att West Ham kan kriga till sig ett kryss i denna matchen, jag tror att antingen så vinner Everton eller så vinner West Ham – finns inget mellanting som jag ser det. Jag kör 1-2 i match 2.

3. Man City – Aston Villa
Molnen blir mörkare och mörkare över Birmingham himlen och Aston Villa – man är alltjämt klart sist i tabellen och har nu 8 poäng upp till säker mark ovanför strecket och tyvärr är detta ngt som kommer ökas efter dagens matcher. Man City åkte på en riktig kalldusch i veckan när man förlorade med 3-0 borta mot Liverpool. Hur man reagerar på det? Man kör över Aston Villa. Detta är en spik. 1:a i match 3.

4. Newcastle – Bournemouth
Här kommer Newcastle få förtroendet från er spelare och man har 10-0-0 hos Tio Tidningar. Jag förstår inte detta faktiskt. Båda lagen är i bottenskiktet av tabellen men hemmalaget har inte gjort några bra prestationer överhuvudtaget den sista tiden. Bournemouth två sista matcher visar att man har fått ordning på defensiven och är mer stabila bakåt nu. Kan man upprepa det idag och samtidigt bli mer samspelta med mittfält och anfall så vinner man här. Jag tror man lyckas med det idag och tar med alla tecken. 1-X-2

5. Southampton – Sunderland
Här ska hemmalaget vara favorit och är det också. Man står i nuläget i 61% vilket är väntat på alla sätt som jag ser det. Men finns det ngt att tänka på i den här matchen från Sunderlands sida då? JA, faktiskt så gör det det. Sunderland har samma poäng som bottenkollegorna Norwich, Newcastle (24) men som jag ser det så har Sunderland minst press på sig idag då man möter en på förhand stor favorit. Man kan fokusera på att försöka hålla så tätt man kan och ligga på kontringar – detta gör att jag tämligen ensam lägger med 2:an som gardering. 1-2 i match 5 helt enkelt.

6. Swansea – Norwich
Swansea tar idag emot ett svagt och uselt Norwich hemma på ön och är, efter Man City, kupongens bästa spik att luta sig mot. Norwich försöker alltjämt att få bättre resultat med sig i sina matcher men man har en alldeles för liten kostym för att kunna dansa varje dans under balen vi kallar för Premier League – man räcker inte till. Jag gör ingen vidare analys av den här matchen utan säger bara: spika Swansea.

7. Brentford – Charlton
Ett möte mellan två lag som inte har något effektivt försvar och matchen kommer svänga en hel del. Ska man ta ställning för ngt lag så är det för Brentford som har en bättre grundkapacitet – man var för inte så länge sedan med och slogs om play-off platser. Dessa är nu ngt längre bort efter 4 förluster på de fem senaste. Min bedömning inför denna match är att om man ska vinna matcher igen så är denna ett viktigt steg i den riktningen men jag vågar inte spika Brentford just av anledningen att man inte har ngt bra försvar. 1-X-2 i match 7.

8. Derby – Huddersfield
För två månader sedan hade detta varit ett spikbud utan några större tveksamheter men Derby har vikit ner sig och har agerat med mycket oskärpa den sista tiden. Man ligger alltjämt kvar på en femte plats och har därmed fortfarande möjlighet till play-off och eventuellt en direktplats. Huddersfield ligger väldigt tryckt i mitten av tabellen och behöver egentligen bara bevaka läget bland lagen runt om dem i tabellen. Man har inget att spela för och kan slappna av och försöka ta så många poäng man kan. Därför tar jag med en chanstvåa i match 8. 1-2 helt enkelt.

Systemet i sin helhet:
1. Chelsea – Stoke 1 X 2
2. Everton – West Ham 1 2
3. Man C – Aston Villa 1
4. Newcastle – Bournmouth 1 X 2
5. Southampton – Sunderland 1 2
6. Swansea – Norwich 1
7. Brentford – Charlton 1 X 2
8. Derby – Huddersfield 1 2216

Vem är bäst? Sportbladet eller Mange Strandberg – se själv här!

Spelade omgångar: 9

Sportbladet: 65 rätt

Mange Strandberg: 73 rätt

Jag avslutar med ännu ett citat från Jose ”the Special One” Mourinho: ”Vackra unga ägg som behöver en mamma, i det här fallet en pappa, som tar hand om dem, håller värmen under vintern, hämtar filtar och arbetar för utveckla och förbättra äggen. En dag står vi inför stunden när vädret ändras, solen stiger, vi kläcker äggen och de är redo för ett liv på toppnivå”Jose när han tog över Chelsea.

Lev väl – vi hörs!

Gå med världens största spelbolag

Bet365 erbjuder högkvalitativa streams till nästan alla matcher. Gå med nu och hämta även hem din välkomstbonus på upp till 1000kr.
Hämta din bonus här.

Speltips:

Pris: 216kr
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 15:59
TV: TV-tablå
Stream:  Streaming