Speltips 27/2: Topptipset

Lördag och mitt tips är tillbaka. De två senaste omgångarna har slutat med 7 rätt på respektive tips. Ett uddamål och en oavgjord match i en spik. Idag är det återigen ”vanlig vecka” på tipset och dragen finns här!

Twitter Facebook 

Titan Bet Sportsbook

Ni hittar ytterligare speltips hos Spelbloggare.se

Match 1 är Leicester – Norwich och på förhand en given spik på serieledarna. Norwich ligger precis ovanför strecket men på samma poäng som Newcastle och man lever minst sagt farligt. Leicester borta är ingen drömmotståndare i det här läget för ”kanariefåglarna” och man måste gå framåt. I en sån här match ska man egentligen dra sig bakåt och försöka kontrollera mittfältet då Leicester kommer fortsätta köra sitt spel och gå för 3 poäng. Jag är övertygad om att Leicester tar 3 poäng i eftermiddag. Spik på Leicester i match 1.

Match 2 bjuder på en riktigt intressant match i form av Southampton – Chelsea. Chelsea har ryckt upp sig ngt men man har ju mötet med Zlatan, Cavani och de andra i PSG i veckan att tänka på och truppen är inte i form för att kunna ta två vinster på dessa matcher. Southampton har 4 segrar och 1 oavgjord på de 5 senaste matcherna och det visar på en grym form. Efter att ha gått igenom lite statistik och läst på en del så kommer jag fram till en 1:a i denna match räcker för mig. 1:a i match 2.

Kommentarer till matcherna:
1. Leicester – Norwich
Leicester har alltjämt serieledningen i Permier League, man har 2 poäng ner till Tottenham och Arsenal. Hur som helst kommer denna säsong att bli smått historisk för Leicester och man kommer enligt mig att sluta minst på en 3:e plats när vi summerar det hela i Maj senare i vår. Norwich kommer inte ha mycketatt säga till om här men jag tar med ett X då den resanr rätt bra. 1-X.

2. Southampton – Chelsea
Southampton visar just nu en strålande form med 4 vinster och 1 oavgjord på de 5 senaste matcherna. Chelsea har Champions League mötet i veckan att tänka på och den matchen är mycket viktigare än denna. Hur som helst så är det ändå en tuff match och jag går all-in med en helgardering här. 1-X-2 i match 2.

3. Stoke – Aston Villa
Aston Villa ligger alltjämt sist och nu är det faktiskt inte många minuter kvar innan tåget lämnar Aston Station och allt är förlorat. Men vi som känner Villa vet att dem drar alltid halmstrået och jag är inte jätteförvånad om vi i Maj månad får se Villa kvar i ligan eller i alla fall i kvalspelet. Stoke vann senast efter förlsuter och det är vissa frågetecken men man har en bättre trupp och ett bättre lagspel än vad Villa har. I denna match kör jag en spik etta. 1:a i match 3.

4. Watford – Bournemotuh
Här är det skillnad på dagsform i de båda lägren. Watford har faktiskt en teoretisk chans att nå en Europa plats till nästa säsong medans Borunemotuh nu bara har 4 poäng ner till kvalplatserna i botten. Bournemouth som för en månad sedan såg klart mycket bättre ut har nu problem. Stora problem. 6-0 förlust senast och den matchen gav man upp i halvtid. Vad kan göra att man ändå har en chans här, borta mot Watfrod? Just den förlusten. Jag kan bara gissa men jag antar att tränaren Eddie Howe har gjort klart för spelarna vad det är som gäller. Många kommer spika Watford här och jag är benägen att hålla med men jag vill nu sätta dit Sportbladet ordentligt i min tävling så garderar jag denna match. 1-X i match 4.

5. Blackburn – MK Dons
Blackburn har nu 2 förluster (ligan och cupen) på raden och man bör känna sig lite stressade nu kan jag tycka. MK dons har bara 1 förlust på de 5 senaste men också bara 1 vinst. Tuff match på förhand men liten fördel Blackburn och jag går på 1-X i match 5.

6. Bolton – Burnley
Burnley kommer bli stor favorit här och det är helt rätt. Jag försöker alltid hitta dragen när jag lirar på Topptipset för att få lite utdelning. Det här är en sådan m atch man ska gardera tycker jag. Bolton har 2 uddamålsförluster på de 5 senaste och Burnley har 2 uddamålsvinster på de 5 senaste. Burnley är i grym form, kanske ngt dalande men ska vara favorit här. Trots det går jag in med en kryssgardering. X-2 i match 6.

7. Cardiff – Preston
Cardiff är som bekant starka hemma ”på ön” men har tappat en del poäng på slutet. Man tar nu emot ett Preston som har 4(!) raka segrar och är 1 poäng efter Cardiff i tabellen och man har chans på playoff-platser i vår. Jag tror att man nu kommer göra allt för att ta minst 1 poäng borta mot Cardiff och det är ngt som många verkar ha missat här. Ca 55% på Cardiff i det här mötet är för högt men jag gnäller inte på det. Det här blir en kul match att följa och jag helgarderar direkt. 1-X-2 i match 7.

8. Charlton – Reading
Charlton fick sin högerback Solly skadad sist i förlustmatchen mot Preston och tvingas nu rotera i backlinjen. Reading kommer på besök med ett ganska bra självförtroende – 1 förlust på de 5 senaste matcherna. Denna match är vidöppen i mina ögon men jag väljer bort krysset här.. 1-2 i match 8.

Systemet i sin helhet:
1. Leicester – Norwich 1 X
2. Southamtpon – Chelsea 1 X 2
3. Stoke – Aston Villa 1
4. Watford – Bournemotuh 1 X
5. Blackburn – MK Dons 1 X
6. Bolton – Burneley X 2
7. Cardiff – Preston 1 X 2
8. Charlton – Reading 1 2

Vem är bäst? Sportbladet eller Mange Strandberg – se själv här!

Antal rätt sedan omgången 12/2-2016 (gårdagens resultat inte med här):

Spelade omgångar: 9

Sportbladet: 58 rätt

Mange Strandberg: 65 rätt

Jag avslutar med ännu ett citat från Jose ”the Special One” Mourinho: ”Jag är förberedd. Ju större press, desto starkare är jag. I Portugal säger vi ’ju större skepp, desto starkare storm’. Lyckligtvis för mig så har jag alltid seglat med stora skepp. FC Porto var ett väldigt stort sådant i Portugal, Chelsea var också ett stort skepp i England och i Italien var det Inter. Nu är jag i Real Madrid, som jag ser som det största skeppet på planeten.” Jose om Real Madrids dåvarande status.

Lev väl – vi hörs!

Gå med världens största spelbolag

Bet365 erbjuder högkvalitativa streams till nästan alla matcher. Gå med nu och hämta även hem din välkomstbonus på upp till 1000kr.
Hämta din bonus här.

Speltips:

Pris: 288kr
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 15:59
TV: TV-tablå
Stream:  Streaming