Speltips 13/2: Topptipset

Äntligen lördag och eftermiddagen är ju spikad redan. Klurigt men klart på mitt topptips idag

Twitter Facebook 

Ser på fördelningen och oddsen att det finns möjligheter till att en del favoriter kommer falla vilket kan ge ngt högre utdelning än tidigare. Vi har stora favoriter i Brighton, Everton och Bournemouth. Bournemouth kommer ligga på ca 45% i strerckfördelning hemma mot Stoke.
En annan favorit i liten fara är Crystal Palace hemma mot Watford. Denna match måste synas i rockärmarna hela vägen till sömmarna…
Everton ställs hemma mot West Brom och är kupongens största favorit – rätt eller fel? Mmm, läs mina reflektioner nedan.
Så här tänker jag mig dagens system:

1. Bournemouth – Stoke 1 2
Bournemouth förlorade senaste mot Arsenal vilket inte är förvånande alls. Innan dess hade man 3 vinster och 1 oavgjord på de 4 senaste matcherna, visserligen mot ”enklare” motstånd men ändå. Frågar ni mig om vad jag tycker om Stoke så säger jag: Ta alltid med Stoke i ditt tips på ngt sätt. Stoke har alltid varit synonymt med klassisk engelsk fotboll (långa kantbollar, raka tråkiga uppspel och tuffa närkamper, men sista 1-2 åren har man utvecklat det man kan kalla för ett intressant spel i sitt upplägg. Det gillar jag. Man har även levererat rätt bra resultat under året men de sista tre matcherna (ligan och cupen) vittnar om förluster – hur är formen egentligen?

2. Crystal Palace – Watford 1 X 2
Här tycker jag att alla tidningar och spelare så här långt har missat det helt. Ca 45% på Crystal Palace och bara ca 25% på Watford är spegelvänt – Jag håller Watford bättre. Dessa båda lag har haft en liknande säsong men Watford tycker jag har en högre grundkapacitet och att förlora med uddamålet mot ligans (?) formstarkaste lag senast, Tottenham, är faktiskt helt i sin ordning. Tottenham kör över allting just nu. Watford har under de 5 senaste möt bland annat Tottenham (borta), Chelsea (hemma) och Swansea på bortaplan vilket inte är lätt. Man har alltså mött ligatvåan, ett starkt förbättrat Chelsea och ligans kanske svåraste och tuffaste bortamatch. Spika inte Crystal Palace i denna match, jag gör inte det. Aldrig.

3. Everton – West Bromwich 1
Här är Everton en solklar favorit – kupongens största till ca 80%. På förhand känns det helt rätt och väntat men vi ska gå in lite mer på djupet i denna match tänkte jag innan tecknen i matchen plitas ner.
West Bromwich vann knappt i cupen senast mot Peterborough, 5-4, och för mig säger det en hel del. Man måste vara bättre än så i Premier League om man vill hänga kvar. Everton har återigen 2 raka segrar i ligan (Stoke, Newcastle) och vinst över Carlisle i cupen. Finns det ngn oro till att kupongens största favorit ska falla i denna match? nej det gör faktiskt inte det. Man har hittat sitt flyt i spelet igen och nu spelar man hemma mot ett lag i ”kris” så detta kommer trigga stjärnorna i det lilla laget i Liverpool. Jag tar ettan, spik med andra ord.

4. Norwich – West Ham 1 2
Norwich är just nu helt under isen och har 5 raka förluster…
West Ham agerar som vanligt lite ojämnt och ska alltid garderas men här står man ”bara” i ca 45% vilket är lågt om man tänker på Norwich form. Är streckfördelningen och oddsen rätt här?
West Ham mötte ju som bekant Liverpool i cupen i veckan och den matchen vann man och är därmed vidare i cupen. Detta har stärkt laget ganska mycket och man kommer kliva in och äga matchen i eftermiddag. Jag utgår från tvåan men tar med garderingen på 1:an då den rensar hyfsat bra. 1-2 helt enkelt.

5. Swansea – Southampton 1 X 2
Swansea hemma är alltid tuffa att möta oavsett deras form för dagen. Man har en medioker form kan jag tycka och samtidgt som Southampton har en bra form och mött tuffare motstånd på slutet så är det ändå en ganska öppen match. Jag lägger inte ner ngn enrgi på att analysera denna match utan kör ”safe” med en helgardering. 1-X-2 helt enkelt.

6. Blackburn – Hull 1 2
Intressant möte där Hull är favoriter på förhand. Blackbrun gick en tuff match senast mot Middlesborough och fixade 1-1 på bortaplan vilket var ett mycket bra resultat. Hull har 4 vinster av sina 5 senaste inklusive cupen. Jag utgår från Hull i denna match med tar med 1:an då den ska med. Räkna inte bort Blackburn i denna match. 1-2 helt enkelt.

7. Brighton – Bolton 1
Brighton går upp på en 3:e plats vid vinst idag och man möter Bolton som inte är i form överhuvudtaget. Brighton har 3 raka segrar mot Brentford, Huddersfield och Blackburn och ska vara favorit här. Bolton har ingenting att komma med i den här matchen och får inrikta sig på sina hemmamatcher för att klara kontraktet är min uppfattning. En solklar 1:a.

8. Bristol C – Ipswich 1 X 2
Nu blir jag sådär tråkig igen och kör en helgardering i denna match. Ipswich får förtroendet hos spelarna och man är (som vanligt?) med och slåss om en Permier League plats inför nästa säsong och man har en helt annan tyngd och bredd i sitt lag än vad Bristol City har. Jag kan ändå inte känna mig helt säker på Ipswich och garderar denna match i hopp om en ”skräll”.

Topptipset ROI: (ej uppdaterat då fredagens omgång ej är klar)

Satsat: 918
Vinst: 921
Behållning: 3

Jag avslutar med ännu ett citat från Jose ”The special one” Mourinho: ”Om du äger en Bentley och en Aston Martin och bara använder Bentleyn varje dag medan Aston Martin står i garaget är du lite korkad.” Hans egna ord om varför han roterade så mycket i laget under hans första säsong i Chelsea. Självklar Mourinho…

Lev väl – vi hörs!

Hämta hem ett riskfritt spel: upp till 1000kr

Expekt bjuder nya kunder på ett riskfritt spel. Du behöver bara placera ditt första spel på valfri match upp till 1000kr – förlorar du betalas insatsen tillbaka.
Hämta ditt riskfria spel här.

Speltips:

Pris: 216kr
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 15:59
TV: TV-tablå
Stream:  Streaming