Speltips, rekar och odds

Massor med erfarenhet bakom nytt spelbolag

I dagarna lanseras ett nytt spelbolag på den nordiska marknaden.

Men bakom Coolbet finns mer än 200 års erfarenhet från branschen.
– Vi kommer att sätta odds på stora och små saker som händer runt omkring oss, säger grundaren och störste aktieägaren Jan Svendsen.

Den som känner till spelbranschen väl känner också till Svendsen. Norrmannen har över 30 år i branschen. Svendsen var med och grundade NGG där varumärkena NordicBet, Triobet samt Tobet ingick. Han var även med och byggde upp Centrebet och har även erfarenhet från Kesak på den tiden bolaget var stora i Norden och Bwin.

Morten Klein är också en av Coolbets större aktieägare. Klein är grundare av Norgesautomaten och är också största aktieägare i svenska Cherry AB.

– Vi har skapat en grupp som totalt har mer än 200 års erfarenhet från onlinespel, berättar Jan Svendsen.
Moderbolaget, Stay Cool OÜ, ligger i Estland och det är även där man har sin spellicens. Dessutom har bolaget valt att egenutveckla sin egen plattform, vilket är ovanligt på dagens spelmarknad.
– Det gör att vi kan forma en unik produkt och vi kommer att erbjuda nya funktioner för våra kunder. Vi eftersträvar också att vara öppna mot våra kunder, säger Coolbets grundare.

Öppenhet är ett av ledorden, ett annat är ansvarsfullt spelande.
– Vi vill öppna nya vägar för ansvarfullt spelande. Vi vet att mer än 85 procent av alla spelare förlorar pengar och det skriver vi också på vår webbplats. Vi ska utveckla nya funktioner som ska göra det lättare för spelare att kontrollera sitt spelande, fortsätter Svendsen.

Bolaget kommer att fokusera på spel på sport, men erbjuder även casinospel.
Redan nu erbjuder förstås Coolbet förstås attraktiva odds till sommarens stora idrottsfester.

Här är några smakprov:
# Sverige betalar 7,50 i odds på att man vinner gruppen i kommande EM-slutspel i Frankrike.

https://www.coolbet.com/sv/odds/fotboll/euro-2016-group-outrights/grupp-e

# Det är troligare att Sarah Sjöström tar tre OS-guld än att hon blir utan guld i Rio.
https://www.coolbet.com/sv/odds/rio-2016/simning/specials

# Therese Alshammar delar favoritskapet till att få bära den svenska fanan i samband med invigningen tillsammans med en manlig svensk favorit.
https://www.coolbet.com/sv/odds/rio-2016/nationsspecialer/svenska-specialspel

För mer information kontakta:
Jan Svendsen, vd, Coolbet. Tel: +372 5698 0887. Mejl: founder@coolbet.com
Bild på Jan Svendsen finns att hämta här: http://www.coolbet.com/press

Om CoolBet
Coolbet är ett varumärke som ägs av det estniska företagt Stay Cool OÜ med registreringsnummer 12814989. Coolbet har sin licens i Estland för både för estniska och icke-estniska kunder. Huvudkontoret ligger i centrala Tallinn och vi är för närvarande 40 anställda.

Coolbet strävar efter att vara ett rättvist, personligt och öppet företag som delar information du knappast hittar på någon annan spelsajt. Coolbet vill förbättra våra kunders kunskap för onlinespel, ständigt fokusera på produktutveckling och innovation samt sätta en ny standard för ansvarsfullt spelande.

Mer information om bolaget finns på www.coolbet.com/sv