speltips_skribent

Speltips Atletico Madrid – Chelsea 23/2: Välkomna till Bukarest, Rumänien

Reserestriktionerna innebär att Bukarest agerar spelplats istället för Madrid och Wanda Metropolitano. Vad betyder det för Atletico Madrid?

 RYGGA VÅRT SPELTIPS HOS HAJPER!

Twitter Facebook

Engelska klubbarna får alltså inte entra Spanien och därför är det detour som gäller för Chelseas under tisdagen, istället för en kortare resa till Madrid blir det nu istället längre österut, och mer exakt styr piloten riktning mot Bukarest i Rumänien.

Hur mycket det här påverkar dem båda lagen är givetvis omöjligt att svåra på, hade det varit fans på läktarna så vore detta direkt orättvist mot Atletico Madrid, men neutral mark, samt tomma läktare balanserar åtminstone ut det hela och skapar någorlunda rättvisa förhållanden.

Och i princip som det sett ut inför dem andra åttondelsfinalerna så har saker och ting hänt i Atletico- och Chelsea-lägret sedan lottningen ägde rum i Nyon, Schweiz i december månad. Atletico har tappat rejält med fart under dem senaste veckorna och helt plötsligt är deras förstaplats hotad i La Liga – Real infinner sig bara tre poäng efter just nu. 

Tre poängtapp på dem fyra senaste omgångarna väcker givetvis en del frågetecken, samt neutral mark här och därför blir tisdagens möte onekligen ett spännande test för Atletico, just eftersom att Chelsea dessutom sett bättre och bättre ut under Tuchel. Så frågan om vad status på Atletico egentligen är, det kommer att besvaras runt 23:00 under tisdagen, men vi har alltså redan nu vår uppfattning kring det hela.

Odds från Champions League

Vi ska vara försiktiga när det kommer till att dra allt för stora slutsatser av Atleticos senaste poängtapp i ligaspelet. Vi tycker exempelvis krysset mot Celta Vigo för två veckor sedan inte alls varit ett fy skam resultat, och heller inte krysset mot Levante på bortaplan 10 dagar senare. Celta är trots allt ett bra fotbollslag med en fin höjd, samtidigt som Atletico, inför den fighten, hade fått ett miniutbrott av Covid-19 i truppen. Levante har samtidigt bara förlorat två matcher på hemmaplan under hela säsongen. 

Så det har varit ett tufft spelschema för Simeones Atletico, vi räknar därför med att de är sitt allra bästa jag när allvaret nu höjs på tisdag. Gimenez kommer dock inte till spel, utan Savic lär ersätta uruguayanen och bilda en trebackslinje med Felipe och Hermoso. Carrasco är även han borta, men annars kan Atletico ställa fram samtliga ordinarie lirare – Suarez och Felix lär inleda på anfallet.

Skadeläget ser även positivt ut hos gästerna då Silva, Havertz, Pulisic och Abraham, samtliga ser ut att vara redo för spel på tisdag. Här gäller det dock att hålla koll under matchdagen – Silva ska inte vara helt 100 åtminstone.

Med det sagt så kommer vi att välja Atletico Madrids sida i den här matchen, i vår bok är de det bättre laget, defensivt men även offensivt. Chelsea har förvisso sett bättre och bättre ut men vi kan samtidigt inte se dem slå ut Atletico, utan de har fortfarande mycket att bevisa i vår värld.

Därför utnyttjar vi det fina oddset Hajper ställer fram här på 1×2-marknaden och klickar in Atletico som vinnare till skyhöga 2.65 gånger degen! Lycka till.

 RYGGA DITT SPEL HOS HAJPER – FÅ 100 KR VID INLOGG!

Regler & Villkor gäller.

99 free spins hos Paf – utan omsättningskrav

Paf ger alla nya kunder 99 free spins helt utan några omsättningskrav.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 2.65
Bolag: Hajper (100 kr – ingen insättning krävs)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming

Jämför odds: