speltips_skribent

Speltips Lazio – Bayern München 23/2: Champions League från Rom

Lazio spelar sin första slutspelsmatch i Champions League på över 20 år. Faller på just erfarenheten? Högst troligt.

 RYGGA VÅRT SPELTIPS HOS INTERWETTEN!

Twitter Facebook

Senast Lazio lirade slutspel i Champions League var alltså i april månad, 2000. 21 år sedan, då föll man mot Valencia i en kvartsfinal med det sammanlagda resultat 5-3 över två möten. Det var längesedan, det kommer vi inte ifrån och allt som oftast så är det just erfarenhet som väger tyngst i dessa sammanhang. Och den har Bayern München.

Och det är ju absolut inte konstigt att Bayern målas upp som favoriter här, de vann tävlingen för ett par månader sedan och var helt överlägsna dessutom. Nu har ångloket från Bayern saktat ner en aning under dem senaste veckorna, två raka poängtapp i Bundesliga är ett faktum, men en åttondelsfinal här i Champions League ska nog ändå kunna få igång dem. Det är åtminstone vår fasta övertygelse.

Bayern har trots allt varit inne i en väldigt intensiv period här på slutet, de har som bekant lirat klubblags-VM borta i Qatar och har haft svårt att tända till i Bundesliga strax därefter. Men nu är det alltså allvar igen, för Champions League är inte Bundesliga, här har man inte direkt råd att vara ofokuserade och ett lag av Bayerns kaliber, förstår detta mycket väl. Lazio tror vi därför får det väldigt jobbigt här, även fastän mötet går av stapeln i Rom.

Klasskillnad

Lazio har förvisso hittat formen här på slutet och går att känna igen efter en svag inledning på säsongen 20/21. De har nu säkrat sju vinster på dem åtta senaste omgångarna i Serie A, vilket är riktigt bra, givetvis, men! Bayern är ett motstånd från en annan hylla och när Lazio exempelvis ställdes mot Inter här för en vecka sedan så lyste trots allt klasskillnaden igenom. Inter vann den matchen komfortabelt med 3-1 och därför har vi väldigt svårt att se att detta Lazio ska kunna störa Bayern.

Luiz Felipe, Stefan Radu, Thomas Strakosha och Silvio Proto ser samtliga ut att missa matchen på tisdag, men Lazzari är tillbaka efter att ha missat helgens match mot Sampdoria på grund av avstängning.

För Bayern Münchens del missar Pavard och Muller matchen eftersom att de har testats positivt för COVID-19, Tolisso, Gnabry, Costa, Nubel och Nianzou kommer heller inte till spel, på grund av skada.

Så ser förutsättningarna alltså ut inför tisdagens möte, Bayern lär sakna Muller, men vi tycker ändå Neuer, Kimmich, Goretzka och Lewy är dem klart viktigaste spelarna i det här laget (släng in Alaba och Davies där också, samtidigt som man ändå har Sane och Coman i offensiven), därför förväntar vi oss att se en väl genomförd match från Bayerns sida – det är nu de spänner musklerna.

Bayern München (-1 asian handicap) blir därför vårt speltips härifrån Rom, en tvåmålsseger ska de kunna lösa – klickas in till finfina 2.05 gånger degen hos spelbolaget Interwetten. Lycka till!

RYGGA DITT SPEL HOS INTERWETTEN – HÖGSTA ODDSEN!

Regler & Villkor gäller.

Casumo ger dig 100 SEK i freebet

Sätt in 100 kr hos Casumo – få 100 kr i gratisspel!
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 2 (-1 asian handicap)
Odds: 2.05
Bolag: Interwetten (Spela på dem högsta oddsen)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming

Jämför odds: