speltips_skribent

Speltips Lyon – Nimes 18/9: Generöst motstånd

Två tuffa matcher på raken har resulterat i två raka poängtapp för Lyon. På fredag sänks svårighetsgraden – studsar tillbaka?

Twitter Facebook

Lyon rivstartade den nya säsongen genom att besegra Dijon med 4-1 på hemmaplan, väl i samband med det resultatet konstaterade vi direkt att Lyon är att räkna med, man hade ett par veckor tidigare slagit ut både Juve och City ur CL, och inledde alltså säsongen övertygande, med fyra mål framåt och ett hattrick av Depay.

Vi tyckte dem signalerna talade sitt tydliga språk, men sedan så testades Lyon, både i omgång 2 och 3, när man ställdes mot Bordeaux och Montpellier, båda på bortaplan. Dem två matcherna resulterade bara i ett poäng, vilket fick oss att ställa den stora frågan; “var står Lyon egentligen i dagsläget?”.

Tillskillnad från i den senaste matchen, mot Montpellier, så kommer Dembele och Depay att starta på fredag, detta enligt rapporter från Frankrike, och givetvis är det något som boostar hemmalaget. De är helt vitala för Lyons offensiv, så är det ju bara. Tillsammans producerade de 25 ligamål i fjol.

Vi räknar därför med att få bevittna mer fart i Lyons offensiv den här gången, de ställs dessutom mot ett betydligt sämre motstånd, på hemmaplan. Därför bör de kunna ta ett tidigt grepp om den här matchen. En annorlunda matchbild vore trots väldigt överraskande att se.

Gästerna räcker inte till

Tittar vi närmre på Nimes siffror från fjolåret, så kan vi alltså konstatera att laget slutade först på en 18:e plats i tabellen. Det var på grund av pandemin som Nimes undvek att kvala sig kvar i Frankrikes högstaliga. Man avslutade dessutom säsongen med tre raka förluster, och var onekligen på väg ner till Ligue 2. Det säger väl egentligen allt om status på det här gänget. Eller?

Möjligtvis inte allt, men Nimes tillhör onekligen skaran en av dem sämre fotbollsklubbarna i Ligue 1, så är det bara. Man står redan på två förluster, tre omgångar in i seriespelet och kommer att kämpa för sin överlevnad i den här serien. Det är vår fasta övertygelse.

Det är även på sin plats att lyfta fram Nimes svaga facit på bortaplan här, man vann alltså bara en match på resande fot i fjol, och förlorade samtidigt 9 av 14. Även det något som talar för Lyon på fredag.

Det är bevisligen ett generöst motstånd Lyon har framför sig här, och vi fortsätter alltså att tro på att Lyon kommer att vara involverade i en strid om Champions League-platserna. Får de behålla manskapet, så ska de bara vara där uppe.

Med det sagt så klickar vi in Lyon (-1.25 asian handicap), till exakt dubbla degen hos spelbolaget Mr Green. Stort lycka till!

 RYGGA DITT SPEL HOS MR GREEN – FÅ 100 KR FREEBET!

Regler & Villkor gäller.

Testa 888sport: få 100 SEK extra

888sport ger alla nya kunder 100 kr extra att spela för vid en första insättning.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1 (-1.25 asian handicap)
Odds: 2.00
Bolag: Mr Green (100 kr freebet)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming