speltips_skribent

Speltips Leipzig – Werder Bremen 15/2: Tydlig skillnad

Toppen mot botten är det som gäller när Leipzig välkomnar Werder Bremen till Red Bull Arena under lördagen.

Twitter Facebook

RB Leipzig menar på alla sätt och vis allvar i år, ett poäng skiljer de från Bayern och förstaplatsen med 13 omgångar kvar att spela för – ett ligaguld är onekligen inom räckhåll. Och här närmst undvek man dessutom en förlust på Allianz Arena (0-0), addera därtill att de hade tillräckligt med målchanser för att vinna den matchen – den insatsen bekräftar bara att Nagelsmann kollektiv är att räkna med här under våren.

Krysset mot Bayern innebar dock Leipzigs tredje raka poängtapp i ligaspelet, Eintracht, Gladbach och Bayern har man alltså stött på här på slutet. Tre tuffa motståndare, men när Werder Bremen tittar förbi så sänks onekligen svårighetsgraden ett par snäpp – ett ypperligt läge för att studsa tillbaka för Leipzigs del.

Werder Bremen har trots allt haft, allt annat än en trevlig säsong i Bundesliga så här långt, de placerar sig alltså näst sist i tabellen inför omgång 22, vilket givetvis är ett ordentligt utropstecken. Werder Bremen riskerar alltså att åka ur Bundesliga, de har dessutom -23 i målskillnad (sämst i serien), vilket innebär att man har fem poäng upp till säker mark. Aj, aj, aj.

Vi tar därför inte i när vi påstår att Werder Bremen är ett drömmotstånd för Leipzigs del, dessutom här på Red Bull Arena. Vi räknar därför med att de vinner matchen relativt tryggt!

Allt talar för Leipzig

Werder Bremens försvar har varit obefintligt den här säsongen, de har alltså släppt in otroliga 48 mål, vilket innebär att de i snitt släpper in mer än två mål per match. Det är inte direkt några optimala siffror när man ska ställas mot ett av Tysklands starkaste anfall.

Leipzig har trots allt gjort 28 mål på 10 hemmamatcher, ett otroligt snitt. De har gjort minst tre mål, i fem av sina sex senaste hemmamatcher i Bundesliga. Då ställs man alltså mot ett lag som närmst kommer från en 2-0-förlust mot Union Berlin, på hemmaplan. Innan dess förlorade Werder Bremen mot Augsburg. Ska vi fortsätta? I matchen innan det; förlust mot Hoffenheim med 3-0 på hemmaplan.

Siffrorna talar sitt tydliga språk här, Leipzig producerar ofantligt mycket mål samtidigt som Werder Bremen läcker in bakåt. Ett målspel är därför av intresse!

Att Leipzig gör tre mål, eller fler betalar godkända 1.74x insatsen hos spelbolaget SpeedyBet. Det blir vårt speltips från Red Bull Arena!

 RYGGA DITT SPEL HOS SPEEDYBET – FÅ 2000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

200% upp till 1000 kr – hos ComeOn

Sätt in 500 kr, och få 1500 kr att spela för hos speljätten ComeOn.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: Hemmalaget gör över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.74
Bolag: SpeedyBet (2000 kr bonus)
Spelstopp: 15:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming