speltips_skribent

Speltips IFK Göteborg – FC Köpenhamn 17/9: Europa League-kval!

IFK Göteborg kliver in i Europa Leagues andra kvalrunda som rejäl underdog efter en svag säsong. Kan det vara en positiv sak?

Twitter Facebook

Att IFK Göteborg ska spela kvalspel till Europa League på torsdag är på något vis svårt att greppa, det har givetvis att göra med deras svaga insats i Allsvenskan, kvalspel till Europa League, men två pinnar ner till fel sida av nedflyttningsstrecket i seriespelet. Det kan alltså bli spel i Superettan, men lir ute i Europa. Det är lite smått ironiskt.

Att IFK gjort en katastrofal säsong är möjligtvis inte befogat att påstå, ett cupguld är trots allt ett cupguld. En titel. Men det går heller inte att komma från att IFK Göteborg lidit oerhört mycket den här säsongen. 3 segrar, 20 omgångar in i Allsvenskan är ett tydligt kvitto på detta, och därför är det heller inte så konstigt att de flesta räknat bort IFK från torsdagens möte. Det ska väl bara inte gå? Eller?

Ett tränarbyte, och en direkt reaktion mot Falkenberg här senast, kan den insatsen möjligtvis bringa hopp till Göteborg-lägret? Det tror vi, en seger är en seger och boostar givetvis spelarnas självförtroende, och det är även så att man ställs mot ett klart sämre Köpenhamn än det Köpenhamn vi är vana vid att se. Så är det, dessutom har Göteborg heller inget att förlora, de kliver in i den här matchen utan någon som helst press. Pressen ligger helt klart på FCK.

Mål åt båda håll?

Precis som vi nämner ovanför, så är det ett något sargat FC Köpenhamn vi har framför oss här. Man var ljusår ifrån ett ligaguld i fjol och som bekant tillhör det inte vanligheterna i Danmark. Otroliga 14(!) poäng skiljde Midtjylland och FCK åt i tabellen efter 36 spelade omgångar. Det säger något.

Det är dessutom så att FCK inledde årets säsong med ytterligare ett nederlag, tre insläppta mål mot OB vittnar om att FCK möjligtvis inte riktigt hittat formen än. Det är trots allt inte lång tid som passerat sedan ligan avslutades, och fortsatt svaga resultat alltså. Även i träningsmatcherna, inför säsongen läckte man in bakåt, två insläppta mot Lyngby, tre insläppta mot Silkesborg, och här senast ytterligare tre alltså.

Det får oss att tro på att IFK Göteborg åtminstone kan sätta dit en balja på torsdag. Speciellt eftersom att de nu kommer närmst från en seger.

Vårt speltips härifrån blir därför BLGM – Ja, till godkända 1.83 x degen hos spelbolaget Snabbare. Stort lycka till!

 RYGGA DITT SPEL HOS SNABBARE – FÅ 100 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Betway: 100 SEK i bonus

Sätt in 100 kr hos Betway – få 200 kr att spela för.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1.83
Bolag: Snabbare (100 kr bonus)
Spelstopp: 18:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming