speltips_skribent

Speltips Elfsborg – Mjällby 17/9: Vi väljer sida

Elfsborg är ute efter att studsa tillbaka efter att ha tappat poäng i fyra raka omgångar i Allsvenskan. All in på en trea!

Twitter Facebook

Elfsborg har haft ett oerhört tufft spelschema under dem senaste veckorna, det går inte att komma från när vi tittar närmre på det. Hammarby, Östersund, Malmö FF och Djurgården är deras fyra senaste motståndare, fyra matcher som alltså resulterat i tre kryss och en förlust. Möjligtvis säger det att Elfsborg inte är bättre än en top 4/5 placering, eller mer rätt att man inte är redo för att utmana Malmö FF om det där ligaguldet. Kanske.

Vi är dock helt övertygade om att man kommer att vara med och utmana om en Europa-plats, in i det sista i år. I skrivande stund finner vi Elfsborg just på tredjeplatsen, men Norrköping, Djurgården, Sirius och Hammarby skuggar strax bakom, vilket innebär att Elfsborg inte har råd att tappa poäng mot Mjällby på torsdag. Den här typen av match måste man vinna, annars kommer det att sätta sig i skallen på dem, och redan i nästa omgång väntar alltså BK Häcken.

Därför är det alltså bara tre pinnar som gäller här för Elfsborgs del, och det tror vi kommer att synas. Vi räknar med att man sätter högsta fart direkt från matchstart mot Mjällby, man är det bättre laget och spelar på hemmaplan. Karlsson hänger dessutom kvar ett tag till i och med att AZ inte tog sig vidare i CL-kvalet.

Tydlig skillnad

Vi hyser all respekt för nykomlingen Mjällby, som gjort ett strålande år i Allsvenskan så här långt. Man har sex poäng ner till fel sida av nedflyttningsstrecket vilket onekligen får anses vara en bra bedrift, Mjällby är helt klart en positiv överraskning i år.

Att de är en positiv överraskning betyder dock inte att Mjällby är i klass med Elfsborg. Så är det. Mjällby kommer dessutom närmst från en förlust mot Varberg på hemmaplan, en seger på dem fem senaste omgångarna är dessutom ett faktum – och den segern plockade man mot krislaget Kalmar FF.

Oavsett hur vi än vrider och vänder på det så har vi väldigt svårt att se att Elfsborg ska förlora den här matchen. Nu sänks svårighetsgraden ett par snäpp för deras del och man behöver alltså en trea inför matchen mot Häcken. Här på Borås Arena räknar vi därför med att de vinner.

Den raka ettan klickas in till finfina 1.78 x degen hos spelbolaget Betsson.

 RYGGA DITT SPEL HOS BETSSON – FÅ 100 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Betfair ger dig 100 SEK i freebet

Sätt in 100 kr hos Betfair – få 100 kr i gratisspel!
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 1.78
Bolag: Betsson (100 kr bonus)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming