speltips_skribent

Speltips Esbjerg – FC Köpenhamn 14/2: Vinteruppehållet är över!

Danska ligan är tillbaka efter två månaders uppehåll! FC Köpenhamn fortsätter jakten på ligaledaren Midtjylland.

Twitter Facebook

FC Köpenhamn har vunnit danska ligan tre gånger på dem fyra senaste åren, och är den i särklass största fotbollsklubben i Danmark. 31 ligatitlar har det blivit genom åren, jämför den siffran med Midtjyllands två, och det hela blir helt plötsligt glasklart.

Det är dock 2020 som gäller nu, och faktum är att Midtjylland gått och blivit en ordentlig utmanare till ligaguldet under de senaste åren. De vann faktiskt ett ligaguld säsongen 17/18, och placerar sig i nuläget fyra poäng före FC Köpenhamn i tabellen. De besegrade dessutom Köpenhamn med 4-1 i november månad.

En trepoängare mot Esbjerg är därför ett måste för Köpenhamn på fredag, Midtjylland tappar väldigt sällan poäng i ligaspelet, och ställs dessutom mot ett svagt motstånd på hemmaplan här i samma omgång, det innebär givetvis att de högst troligt går segrande ur sin fight på måndag.

FCK har därför inte råd att tappa poäng mot Esbjerg ifall de vill vinna ett ligaguld i år, så är det bara. Avståndet upp till Midtjylland blir då sex eller sju poäng – och Midtjylland har bara tappat poäng vid fyra olika tillfällen den här säsongen.

Vi tror på FCK!

Viktor Fischer är skadad och missar fredagens möte, vilket givetvis är ett tungt avbräck för Köpenhamn. Även Mudrazija, Boilesen och Wind missar spel, men det är samtidigt lirare FCK klarat sig utan under ett längre tag. Nyförvärvet Ragnar Sigurdsson genomförde dock en hel reservmatch i måndags, vilket möjligtvis öppnar upp för ett inhopp på fredag. Det är en positiv nyhet!

Med det sagt så är skadeläget givetvis inte optimalt men faktum är att det egentligen bara är Viktor Fischer, av alla dessa namn som regelbundet spelat från start. Mudrazija har enbart lirat tre matcher den här säsongen, samtidigt som Wind och Boilesen varit långtidsskadade.

Inför uppehållet vann dessutom FC Köpenhamn fyra raka matcher, vilket innebär att man går för en femte raka seger på fredag. Och mot Esbjerg bör man trots allt ha goda chanser att vinna, de placerar sig näst sist i tabellen och har förlorat 13 av 20 ligamatcher den här säsongen – enbart tre segrar har man på kontot!

Med det sagt så klickar vi in den raka tvåan till godkända 1.68x insatsen hos Bethard!

 RYGGA DITT SPEL HOS BETHARD – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Betting hos Betfair: 1000 kr i bonus

Betfair bjuder alla nya kunder på en 100-procentig odds bonus, på upp till 1000 kr.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 2
Odds: 1.68
Bolag: Bethard (1000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming