speltips_skribent

Speltips Dortmund – Schalke 14/3: Hemmalaget steget större

Borussia Dortmund föll bort ur Champions League efter 2-0-förlusten i Paris, nu är siktet inställt på ett ligaguld.

Twitter Facebook

Helgens omgång blir den sista från Bundesliga på åtminstone tre veckor, men ett längre uppehåll är alltså att vänta under dessa coronatider. Det ställer givetvis till det för Bundesliga, och hela världsfotbollen men hälsan går först och det får vi trots allt finna trygghet i. Klokt beslut, fotboll ska helt enkelt spelas inför en publik.

Men så blir det alltså inte när Dortmund och Schalke drabbar samman på lördag, Westfalenstadion kommer att stå tom den här dagen och det är givetvis en faktor att ta hänsyn till, hur mycket påverkar det egentligen hemmalaget?

Hade mötet gått av stapeln för ett par veckor sedan hade vi onekligen höjt ett litet varningsfinger för Schalke, men faktum är att de helt tappat stinget här på slutet och nu bara lyckats vinna 2 av sina 10 matcher under det nya året, addera därtill att de inte vunnit någon av sina sex senaste matcher och de har då ställts mot motstånd som Paderborn, Mainz, Köln och Hoffenheim.

Det är givetvis inte snack om någon kris ännu men fortsätter Schalke på det inslagna spåret så kan de med största sannolikhet glömma Europa-spel nästa säsong, Wolfsburg och Freiburg infinner sig bara ett poäng efter i nuläget, och Köln – fem poäng efter – har dessutom fått upp farten rejält.

Räcker inte till mot Dortmund

Att resa till Dortmund och entra Westfalenstadion är onekligen en av säsongen allra största utmaningar för klubbar i Tyskland, så är det onekligen och det bekräftas alltså också av Dortmunds hemmafacit – det är nästintill löjliga siffror!

Dortmund är alltså ligans starkaste lag när det kommer till siffrorna på hemmaplan, de har alltså ännu inte förlorat en match här och samtidigt gått segrande ur 9 av 12 möten, med målskillnaden 41-10(!) dessutom. Att Schalke, i det här skicket, ska kunna mäta sig med detta Dortmund har vi därför väldigt svårt att se.

Med det sagt så kommer vi att syna Dortmund på asianmarknaden, och mer exakt är det linan -1.5 vi är intresserade av – ja detta trots att det är tomma läktare som gäller. Dortmund åkte som bekant ut ur CL i veckan, vilket innebär att de nu går all in för ett ligaguld, och seger är alltså ett måste här i och med att man placerar sig fyra poäng efter Bayern.

Dortmund (-1.5 asian handicap) synas till finfina 2.06x insatsen hos spelbolaget SpeedyBet.

 RYGGA DITT SPEL HOS SPEEDYBET – FÅ 2000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

200% upp till 1000 kr – hos ComeOn

Sätt in 500 kr, och få 1500 kr att spela för hos speljätten ComeOn.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1 (-1.5 asian handicap)
Odds: 2.06
Bolag: SpeedyBet (2000 kr bonus)
Spelstopp: 15:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming