speltips_skribent

Speltips FC Köln – Leipzig 1/6: Odds från asianmarknaden

Tre poäng är ett måste för Leipzig när man kliver in i den 29:e omgången – CL-plats står på spel!

Twitter Facebook

Borussia Dortmund besegrade som väntat Paderborn under söndagskvällen, vilket innebär att de fortsatt har ett bra grepp om andraplatsen. Leverkusen och Gladbach gjorde även de jobbet, och infinner sig därför på en fjärde- respektive tredjeplats i tabellen. Det betyder att Leipzig är en aning pressade här, seger är onekligen ett måste för klubben, som numer givetvis alltid har CL-spel som målsättning.

Men det är onekligen lite ett av omskakat Leipzig vi fått bevittna sedan återupptagandet av säsongen, kryss mot Freiburg på hemmaplan, storseger över Mainz men här senast ett nytt tapp mot Hertha Berlin efter att ha åkt på en tidig utvisning, därför gäller det onekligen att hitta tillbaka till rätt spår – och det snabbt. Det återstår trots allt bara sex omgångar att spela för.

Turligt nog för Leipzigs del så har Köln även de sett svaga ut i dem senaste omgångarna, de var inne i en väldigt bra period inför coronakrisen, men i nuläget är alltså fyra raka poängtapp ett faktum för laget, då har man dessutom ställts mot lag som Mainz och Fortuna Dusseldorf. Här närmst föll man dessutom med 3-1 mot Hoffenheim. FC Köln är därför lite av ett frågetecken just nu – kan Leipzig utnyttja det faktum och studsa tillbaka?

Leipzig löser segern!

Jämför vi Leipzigs och Kölns spelarmaterial så råder det givetvis inga som helst tvivel om vilken klubb som har det starkaste laget. Leipzig har en jäkla kraft i offensiven och även fastän de möjligtvis tappat fler poäng här på slutet så har man trots allt en Werner i storform, och bara med honom på banan så ökar per automatik chanserna för en trepoängare. Lewy stänkte dessutom dit två kassar i lördags, vilket säkerligen bara motiverar tysken i jakten på skytteligavinsten.

Och efter 34 spelade omgångar så är vi, trots allt, övertygade om att Leipzig är ett av fyra lagen från Tyskland som kommer att spela ute i Champions League nästa säsong, de är helt enkelt för bra för att misslyckas med att hamna bland de fyra främsta i tabellen, och därför tror vi även man tar sig i kragen och besegrar Köln relativt tryggt på måndag.

Kölns defensiv har inte alls fungerat som den ska dem senaste veckorna, och just det tror vi fäller avgörandet för utfallet här. Sju insläppta på dem tre senaste matcherna är ett alldeles för dåligt facit och vittnar om deras problem, därför kommer vi att klicka in Leipzig på asianmarknaden. Tomma läktare bidrar även till att hemmaplansfördelen krymper.

Leipzig (-1 asian handicap) blir därför vårt speltips härifrån, spelet klickas in till godkända 1.88x insatsen hos spelbolaget Snabbare!

 RYGGA DITT SPEL HOS SNABBARE – FÅ 1500 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

100% upp till 3000 kr – hos LeoVegas

Sätt in 3000 kr, och få 6000 kr att spela för hos speljätten LeoVegas.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 2 (-1 asian handicap)
Odds: 1.88
Bolag: Snabbare (1500 kr bonus)
Spelstopp: 20:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming