speltips_skribent

Speltips Arsenal – Chelsea 1/8: FA Cup-final på Wembley!

Arsenal och Chelsea drabbar samman i en på förhand superintressant final. De förstnämnda jagar Europa-spel, Chelsea? En titel.

Twitter Facebook

Fotbollen i England är fortfarande kvar hos oss ett litet tag till, med bland annat playoff till Premier League, där Fulham och Brentford gör upp om den åtråvärda platsen. Men sist men inte minst, FA Cup-finalen här på Wembley, ett tokintressant möte som onekligen påminner om Europa League-finalen 2019.

Samma förutsättningar gäller i princip på lördag som gällde inför Europa League-finalen förra året, Chelsea har bortsett från en titel ingenting att spela för, och givetvis menar vi med detta ingenting annat förutom det vi konstaterar – Chelsea har redan säkrat en Champions League-plats.

Annorlunda ser det alltså ut för Arsenal, som bortsett från titeln, direkt spelar för en plats i Europa League. Det är givetvis en ordentlig morot för laget, titel och Europa är självklart lockande, men frågan är om det verkligen väger tyngre än bara en titel. Vi förväntar oss därför självklart att se två oerhört motiverade, samt fokuserade fotbollslag på lördagskvällen. Londonderby och final!

Vi tror på Arteta!

Nu är det förvisso så att Arteta och Arsenal lider av ett flertal skador inför det här mötet, Mustafi, Martinelli, Chambers, Mari och Leno är ännu inte återställda och missar matchen – status på Özil och Guendouzi är oklar.

Men det är trots allt så att Arsenal klarat sig hyfsat bra utan dessa lirare, skadelistan är lång – i jämförelse med Chelseas – men Arsenals positiva resultat under avslutningen i Premier League har skett utan dessa namn på banan. Så är det, och därför tror vi inte det påverkar utfallet i lördagens cupfinal.

För Chelseas del saknas alltså bara Gilmour, Kante är ett frågetecken – trots träning i veckan – och har som bekant missat sex raka matcher för Chelsea. Att fransmannen finns med från start är därför inte troligt.

Sådana är förutsättningarna alltså, och med det sagt så kommer vi alltså att välja Arsenals sida. Dubbelchansen tycker vi är väldigt intressant här eftersom att den betalar 1.76x, ett fint odds i och med att Arsenal gått starkt här på slutet, samt att laget faktiskt fått tillbaka tron om att man kan vinna dessa typ av fotbollsmatcher. Det räcker för oss!

1X klickas därför in hos spelbolaget LeoVegas. Stort lycka till!

 RYGGA DITT SPEL HOS LEOVEGAS – FÅ 100 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Casumo ger dig 300 SEK i freebet

Sätt in 100 kr hos Casumo – få 300 kr i gratisspel!
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1.76
Bolag: LeoVegas (100 kr bonus)
Spelstopp: 18:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming