speltips_skribent

Stryktipset 13/7: Stryktipsförslag, tips och analys till alla 13 matcher!

Stryktipsförslag till Stryktipset vecka 28! Vi går genom alla 13 matcher på kupongen – match för match, och lämnar givetvis ett spelförslag.

Stor bonusguide: Vi jämför Sveriges bästa oddsbonusar från över 20 olika spelbolag! Gå till Oddsbonusar.

Twitter Facebook

Stryktipset tips, vecka 28! Äntligen består Stryktipset-kupongen av fotbollsmatcher vi vardagligen följer, dvs. matcher från Allsvenskan och Superettan. Tidigare har det som bekant varit stort fokus på Division 1, samt 2.

Utöver Allsvenskan och Superettan, bjuds vi på ett möte från Norge och ett från Irland, men resterande matcher har Svenska Spel plockat från just Allsvenskan och Superettan. Kul!

Vi kommer att i vanlig ordning klicka in ett 768 raders system, med 8 halvgarderingar, samt en hel. Och hela vårt spelförslag finner ni här nedanför! Vi går givetvis även genom match för match. Då kör vi igång Stryktipset, vecka 28!

stryktipset vecka 28

 TA RYGG PÅ VÅRT SYSTEM!

Omgångens bästa favorit: AIK.
Omgångens bästa värdespik: Brage.
Omgångens chansspik: Dalkurd.
Omgångens bästa skräll: Falkenberg.
Omgångens drag: Att ha med krysset i match nummer 5 och 6.
Omgångens favorit som är i fara: GAIS.

1. AIK – Elfsborg, 1

Elfsborg har onekligen tappat farten under de senaste omgångarna, de fick som bekant en fin start på årets upplaga av Allsvenskan men numer är alltså fem raka poängtapp i seriespelet ett faktum. Addera därtill att man bara vunnit en av sina åtta senaste matcher. AIK vinner den här matchen på Friends Arena. Spiketta!

2. Falkenberg – Göteborg, 1 2

De flesta är nog ense om att Falkenberg är det svagaste laget i Allsvenskan 2019, men här på Falcon Alkolholfri Arena är de minst sagt knepiga. De besegrade Elfsborg här senast och är onekligen kapabla till att skrälla. 23% har med ettan här, därför tycker vi det är läge till att också ta med den. Göteborg lär dock högst troligt vinna den här matchen. En klassisk gaffel – och vi håller en extra tumme för Falkenberg.

3. Eskilstuna – Kalmar, X2

Eskilstuna har radat upp 13 raka poängtapp i Allsvenskan och även fastän ett flertal insatser varit helt okej så har man alltså inte lyckats lämna banan med en trepoängare. Kalmar är även de inne i en tung period men faktum är att deras fyra senaste förluster kommit mot AIK, Djurgården, Malmö FF och Häcken – i tre av dessa matcher har Kalmar dessutom agerat bortalag. En halvgardering är därför på sin plats här.

4. Frej – Mjällby, X2

Botten mot toppen är det som gäller när IK Frej och Mjällby drabbar samman på lördag. Mjällby infinner sig fortsatt på en andraplats i tabellen men kommer närmst från två raka förluster. Här sänks dock svårighetsgraden några snäpp, Frej har noterats för tre raka förluster och samtidigt släppt in nio mål. X2 bör räcka – Frej har tappat poäng i 11 av 14 matcher i år!

5. Örgryte – Öster, 1X

Örgryte är onekligen på uppgång efter att ha fått en trög start, 10 poäng är ett faktum på de 4 senaste omgångarna och addera därtill att laget inte släppt in ett enda mål under den här perioden. 360 minuter, noll insläppta mål. Det är värt att lyftas fram. Med det sagt så tror vi man åtminstone löser ett kryss mot 15:e placerade Öster! Krysset ska dock med, 8 av Östers 13 matcher har resulterat i ett oavgjort resultat. Örgryte är samtidigt streckade till 53% – fint spelvärde!

6. Brage – Brommapojkarna, 1X

Brommapojkarna gräver sin grav allt djupare för varje omgång som går, idag agerar man alltså tabelljumbo – med 10 poäng på kontot. Addera därtill att man noterats för nio raka poängtapp inför lördagens bortafight. Brage finner vi samtidigt på en tredjeplats i tabellen, de kommer dessutom närmst från en bortaseger över tabelltvåan Mjällby! 1X, eftersom att BP spelat oavgjort i tre raka omgångar! Brage är dessutom streckade till 62%.

7. Bodö/Glimt – Ranheim, 1

Bodö/Glimt kommer förvisso närmst från en pinsam förlust mot Vålerengen, slutresultatet skrevs till slut till hela 6-0 i den matchen men utöver den insatsen har Bodö/Glimt presterat på en mycket bra nivå, under hela säsongen. De placerar sig på en tredjeplats i tabellen, och faktum är alltså att man fortsatt har en förstaplats i sina egna händer. Med det sagt så tror vi de tar sig i kragen och besegrar Ranheim – bortalaget har två poäng ner till fel sida av nedflyttningsstrecket! Spiketta.

8. Sligo Rovers – Waterford, 1X

Irländsk fotboll på agendan! Sligo Rovers har noterats för ett nederlag på de fem senaste omgångarna i Premier Division, och infinner sig sju poäng före Waterford i tabellen. Relevant att lyfta fram är dock det faktum att Waterford spelat tre matcher färre än Sligo Rovers. Bortalaget har dock förlorat tre raka matcher, addera därtill att de släppt in sju mål. Enorm skillnad i dagsformen. Med det sagt så klickar vi in 1X.

9. Häcken – Örebro, 1

Örebro har inte direkt imponerat i Allsvenskan 2019 och numera är alltså en 12:e plats i tabellen ett faktum. 8 av deras 14 matcher har resulterat i en förlust och därför bör man inte räcka till här på Bravida Arena. Häcken trivs trots allt som allra bäst här hemma i Hisingen, fem av deras sju matcher här har resulterat i en seger – senast besegrade man Hammarby här med 2-0! Spiketta.

10. Djurgården – Malmö FF, 1X2

Djurgården har möjligtvis inte imponerat i varje enstaka fight men däremot är jämnheten och förmågan att vinna fotbollsmatcher väldigt imponerande. Djurgården infinner sig på en andraplats i tabellen, sex poäng bakom Malmö FF men har alltså en match mindre spelad. Med det sagt så tror vi Djurgården är kapabla till att besegra Malmö FF här på Tele2. Det går dock inte att räkna bort Malmö heller – 1X2!

11. Östersund – Norrköping, X2

Östersund har inte gjort någon glad under säsongen 2019 och numera är alltså nio(!) raka poängtapp i Allsvenskan ett faktum. Möjligtvis är det på sin plats att ändra riktning? Man infinner sig bara fem poäng ifrån fel sida av nedflyttningsstrecket vilket innebär att varningslamporna lyser kraftigt. Här ska Norrköping undvika en förlust på söndag! X2.

12. GAIS – Dalkurd, 2

Vi höjer svårighetsgraden och spikar Dalkurd i match nummer 12. Det har helt enkelt att göra med att tecknen inte räcker till, men även eftersom att GAIS inte direkt imponerar. De har noterats för fyra raka förluster inför söndagens match och addera därtill att man släppt in åtta mål under den här perioden – senast föll man mot Degerfors med 3-0 på hemmaplan! Dalkurd gjorde förvisso också bort sig i den senaste omgången men är helt klart det bättre laget här. Vi testar spiktvåan!

13. Norrby – Halmstad, X2

Norrby har en andraplats i sina egna händer när Halmstad kommer på besök på söndagen. Dock väljer vi alltså att gå emot hemmalaget, Halmstad är på uppgång och har tillräckligt med kvalité för att rädda den här säsongen – och i sin tur plocka andraplatsen! Med det sagt så tror vi de åtminstone undviker ett nederlag här, de kommer trots allt närmst från två raka segrar!

Stryktipset drar, i vanlig ordning, igång 16:00. Stort lycka till!

 TILL SVENSKA SPEL!

Sätt in 2000 kr hos LeoVegas Sport – få 4000 att spela för!

LeoVegas Sport dubblar din första insättning, upp till 4000 kr!
Skapa ditt konto här.

Spelförslag Stryktipset:

Speltips: 768 raders system
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 15:59
TV: TV-tablå
Stream: Live streaming