speltips_skribent

Stryktipset 12/10: Stryktipsförslag, tips och analys till alla 13 matcher

Stryktipsförslag till Stryktipset vecka 41. Vi går genom alla 13 matcher på kupongen – match för match, och lämnar givetvis ett spelförslag.

BONUSGUIDE: Vi jämför Sveriges bästa oddsbonusar från över 20 olika spelbolag! Gå till Oddsbonusar.

Twitter Facebook

Stryktipset tips, vecka 41. Landslagsuppehåll och jackpott på ca 10 miljoner kronor! Det är vad vi har att jobba med när vi kliver in på lördagens kupong, och här bjuder Svenska Spel till i form av ett flertal trevliga fighter.

Sverige finns med på kupongen, och förväntas besegra Malta relativ tryggt – mest onödigt att slösa tecken här? Det blir även intressant att se hur Norge hanterar Spanien, och kan en formsvag Eriksen höja sitt Danmark i den på förhand tuffa matchen mot Schweiz? Många frågor, och vi försöker givetvis att svara på allt.

Hela vårt systemförslag finner ni precis här nedanför – ett 768 raders system med 8 halvgarderingar och 1 hel. Stort lycka till.

stryktipset vecka 41

 TA RYGG PÅ VÅRT SYSTEM!

Omgångens bästa favorit: Sverige.
Omgångens bästa värdespik: Rumänien.
Omgångens drag: Att gå emot Danmark.
Omgångens favorit som är i fara: Spanien.

1. Malta – Sverige, 2

Klasskillnad, och sett till historien så har Sverige alltid gått segrande ur det här mötet. Det kommer de att även gör här, det skiljer helt enkelt för mycket i kvalité, Malta har förlorat alla matcher förutom en då man besegrade Färöarna och det säger väl egentligen allting om var de står? Spiktvåa.

Superkampanj: SÄTT IN 100 KR FÅ 500 + EN SVERIGE-HALSDUK hos ComeOn. Läs mer här.

2. Norge – Spanien, X2

En tuff nöt att knäcka, spik på Spanien och gå vidare med sina tecken till andra matcher, eller ska man åtminstone nyttja en halvgardering här? Norge är trots allt kluriga och fick som bekant nästan med sig poäng mot Spanien senast, men Spanien är samtidigt ett av de bästa landslagen i världen. Konkurrenssituationen är även stor i landslaget nu med ett flertal intressanta debutanter. Knepigt, men vi landar i X2 till slut.

3. Danmark – Schweiz, X2

En oerhört tät match så här på förhand och det första tecknet som ställs fram här är därför det mittersta tecknet, det luktar kryss på mils avstånd här. Sedan så imponeras vi faktiskt mer av detta Schweiz i nuläget, de har i princip en lika jämnbra trupp som Danmark, men känslan säger att fler lirare hittat formen – man har bland annat fyra lirare som till vardags spelar i Gladbach (de toppar Bundesliga). Jämn match som sagt, helgardering är även okej, men vi kör som sagt på X2.

4. Italien – Grekland, 1

Grekland är lite av ett mysterium, de har ett hyfsat bra lag trots allt, åtminstone en backlinje som trots allt sticker ut en aning – i jämförelse med andra (bättre) landslag. Men trots detta förlorar de mot Armenien på hemmaplan, tappar poäng mot Liechtenstein, även det på hemmaplan osv. Med det sagt, så spikar vi Italien.

5. Bosnien – Finland, 1X2

Bosnien är i nuläget på väg att bli lite av ett Grekland, åtminstone i detta kvalet. De står på blott två segrar efter sex spelade omgångar, och förlorade närmst mot Armenien med 4-2(!). Inget lag att lita på i nuläget, samtidigt ser Finland riktigt bra ut, faktum är att de vunnit samtliga matcher förutom de två mot Italien. Helgardering, på grund av att Bosnien måste vinna, samtidigt som de trots allt lirar på hemmaplan. Vidöppet.

6. Färöarna – Rumänien, 2

Färöarna har förlorat samtliga sex matcher i kvalet så här långt och har -17 i målskillnad. Med det sagt så håller vi det kortfattat och spikar Rumänien – onödigt att slösa tecken här!

7. Liechtenstein – Armenien, X2

Det är i princip omöjligt att placera Armenien, så är det. De tappar poäng mot sämre nationer men har även en höjd och besegrar ett landslag som Bosnien emellanåt. De föll exempelvis mot Cypern senast, men innan dess gjorde man alltså fyra mål mot Bosnien och vann. Liechtenstein står dock bara på ett poäng, därför bör Armenien åtminstone plocka en pinne i den här matchen tycker man.

8. Colombia – Chile, 1X

Träningslandskamp på agendan och som alltid är det väldigt svårt att urskilja lagen i sådana här matcher, speciellt när det är Colombia och Chile som står på varsin sida. Colombia är dock inne i en bättre period, och av den enkla anledningen väljer vi faktiskt deras sida. Men krysset ska givetvis med. 1X.

9. Wales – Kroatien, 1 2

Kroatien har inte riktigt varit sig själva i det här kvalet och bland tappat poäng mot Azerbajdzjan och förlorat mot Ungern. Därför tycker man ett hemmastarkt Wales trots allt bör ha goda poängmöjligheter här, de har alltså vunnit båda sina matcher här hemma i Wales, och är i allra högsta grad med och slåss om en plats till EM. Med det sagt, så landar vi i att gaffeln är det bästa alternativet – det går inte riktigt att räkna bort kroaterna.

10. Polen – Nordmakedonien, 1

Inget snack om saken, trots att Polen inte riktigt varit sig själva – eller åtminstone var deras senaste landslagssamling under all kritik. Man såg loja ut och föll mot Slovenien med 2-0 bland annat. Men här är man det klart bättre laget och lirar på hemmaplan. Spiketta!

11. Slovenien – Österrike, X2

Slovenien har noterats för tre raka seger i EM-kvalet, samtidigt som Österrike plockat 10 poäng på de 4 senaste matcherna. Två formstarka landslag med andra ord, men Österrike är i våra ögon det bättre laget, de har en betydligt bättre trupp och är alltså på uppgång. Därför förlorar de inte den här matchen. X2.

12. Cypern – Ryssland, X2

Ryssland bör besegra Cypern relativt tryggt tycker man, de har trots allt vunnit samtliga matcher förutom en, mot Belgien på bortaplan, och placerar sig alltså redan 8 poäng före just grupptrean Cypern. Men när Ryssland vunnit sina matcher, så har de gjort det utan att imponera här under de senaste månaderna – det har blivit uddamålssegrar över Kazakstan, Skottland och Cypern. Vi tar därför med det mittersta tecknet. X2!

13. Ungern – Azerbajdzjan, 1X

Azerbajdzjan har enbart ett poäng på kontot efter fem spelade omgångar och därför bör de vara ett trevligt motstånd här för Ungern. Ungern har som bekant slagit Kroatien här på hemmaplan, men även Wales. De är i allra högsta grad med i fighten om en plats till EM, därför utgår vi givetvis ifrån ettan här. Krysset tar vi med på grund av spelvärdet, samt det faktum att Azerbajdzjans försvar tenderar att göra bra ifrån sig – de plockade en pinne mot Kroatien senast. 1X.

Stryktipset drar, i vanlig ordning, igång 16:00. Stort lycka till!

 TILL SVENSKA SPEL!

Sätt in 2000 kr hos LeoVegas Sport – få 4000 att spela för!

LeoVegas Sport dubblar din första insättning, upp till 4000 kr!
Skapa ditt konto här.

Spelförslag Stryktipset:

Speltips: 768 raders system
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 15:59
TV: TV-tablå
Stream: Live streaming