speltips volleyboll

9 speltips inför dagens volleyboll i Sverige (herrar & damer)!

Hej gott folk!

Lite kort om min bakgrund, jag har varit direkt involverad i svensk volleyboll på ett eller annat sätt i lite över 20 år. Bland annat har jag 11 elitsäsonger i bagaget och har även spelat i landslaget. Sedan jag lade skorna på hyllan för 5 år sedan har jag ändå varit involverad på olika sätt och bland annat haft tränaruppdrag.
De senaste två åren är jag inte involverad i någon förening och har istället lagt mycket fokus på spel.
När jag lägger mina spel/speltips så gör jag ett gediget förarbete först. Jag lägger mycket tid på att titta på matcherna, antigen direkt eller i efterhand på lagens olika kanaler. Jag har väldigt god insyn i de allra flesta lag och får mycket information om skador, form, träningar mm. Förutom detta läser jag statistik, och tar reda på så mycket detaljer som möjligt, allt ifrån relationer inom laget och hur stämningen är, till att ta reda på hur laget tar sig till matcherna, åker de på aktuellt datum och i minibuss eller åker de dagen innan med stor buss och övernattar på hotell – jag är övertygad om att enda sättet att faktiskt slå bolagen i spel är att ha mer information än vad de har.
För att ta del av mina spelresultat denna säsong kan ni kika in på https://www.instagram.com/kesotipsar/ och har ni några frågor till mig så når ni mig på kesotipsar@hotmail.com

Jag kommer att skriva om lagens situation i bakgrunden för att allra längst ner skriva vilka tips jag anser vara dagens bästa, vart man hittar dem och även hur hårt jag anser att man ska satsa.
Jag kommer försöka att rangordna spelen.

Dagens matcher består av 2 herr och 3 dam-matcher. Tyvärr är det en hel del ”David-Goliat” idag men vi ska försöka analysera fram några bra speltips ändå.

Herrar

14.00 Vingåker – Linköping
Vingåker är det lag som på förhand förstärk bäst inför säsongen och av många ansågs kunna hota topplagen. Jag har dock inte varit övertygad, inte minst med tanke på att de inte har en ”riktig” tränare utan tränas av en spelare, en engelsman som enligt mig inte har jättekoll och definitivt inte axlar rollen att vara spelande tränare. Förutom detta så har deras prestigevärvningar i sina kontrakt att de inte är med och tränar för fullt utan tränar endast något/några pass i veckan pga pendlingsavstånd. De har varit en besvikelse hittills och har dessutom haft ganska stora problem i laget där man inte är överens (milt sagt). Det har synts på planen också då man i vissa stunder visat detta öppet.
Linköping är en av de stora guldfavoriterna och har mer eller mindre hela svenska landslaget på planen, dessutom den tidigare förbundskaptenen. Spelarna känner varandra sedan barnsben. Man har dock haft en klar svaghet i sin trupp på EN av startpositionerna. Nu är det dock helt klart att man har förstärkt truppen med en proffsspelare från Kanada som enligt mina källor är spelklar. Jag har tittat på lite video på honom och han känns som en klockren förstärkning – precis vad de behöver. En stabil servemottagare med erfarenhet och spelar med få misstag – nu känns de i mina ögon som favoriter till guldet om inte oförutsätt händer. Jag är övertygad om att Linköping kommer att spela med sin absolut bästa uppställning för att spela ihop laget till Grand Prix (topp 4 lagen innan jul) som spelas nästa helg.
Inga skador i något av lagen enligt mina källor.
Senaste mötet lagen emellan slutade i TOTAL överkörning och 3-0 vinst för Linköping på hemmaplan. Vingåker är dock alltid starkare hemma.

17.30 Falköping – Hylte
Falköping består ju av riksidrottsgymnasieelever dvs de 10-12 bästa spelarna i landet i respektive årskull. I år han man en ganska bra årskull som dessutom överträffat mångas förvändningar och spelat jämnt mot många topplag och dessutom vunnit en hel del matcher.
Falköping är med i elitserien ”utom tävlan” dvs de kan inte gå till slutspel osv utan är med för att ungdomarna ska matcha mot bra motstånd, det leder till att de ganska ofta blandar uppställningar för att fler ska spela. De som möter Falköping får dock som vanligt poäng precis som om det vore vilket lag som helst.
Hylte är regerande svenska mästare och leder också tabellen just nu. Man har spelat stabilt hela säsongen förutom ett par plumpar i de matcher man hade sin storstjärna Godell skadad. Till dagens match har man enligt mina källor sin landslagspassare Victor Nielsen skadad men jag anser att andrapassaren är en fullgod ersättare och det ska inte ha en avgörande betydelse! Precis som Linköping så kommer Hylte vilja spela ihop laget idag inför GP, man har haft några spelare borta på landslagsläger över uppehållet och är i behov av att spela ihop, därför tror jag de spelar med absolut bästa laget från start.
Inget tidigare möte i år

Damer

14.00 Gislaved – Svedala
Gislaved inledde säsongen väldigt starkt för att sedan dala mot slutet. Man har spelat runt med lite olika uppställningar för att hitta rätt.
Startsexan består av 3 riktigt duktiga proffs men också 3 ganska dåliga svenska spelare. Man är ett lag som tar massvis med poäng i vissa rotationer (när de bra proffsen är i framlinjen) och tvärtom tappar massa poäng i sina dåliga rotationer (när proffsen är i bakplanen). Man har historiskt sätt alltid varit väldigt hemmastarka och så även iår. Man har en ny tränare som jag är mycket förtjust i, som har fått ihop laget på ett bra sätt. De har tränat mycket seriöst under uppehållet och har siktet inställt mot Grand Prix som de satsar hårt på.
Svedala är ett lag som är väldigt beroende av att deras två proffs presterar på topp. Så har dock inte fallet varit överdrivet många gånger och de senaste matcherna innan jul har de varit riktigt dåliga – i klass med Degerfors! Svedala åker för en gångs skull med stor buss, och åker nu på morgonen.
Senaste mötet slutade med en ganska enkel 3-0 vinst på bortaplan för Gislaved.

15.00 Hylte – Degerfors
Hylte är regerande mästarinnor och tippades av 8 av 9 tränare att ta hem guldet iår också!! Det har verkligen inte gått enligt planerna. Massvis med konstiga händelser och att man skickat hem ett proffs efter det andra, skador, osämja med mera har gjort att man är ganska långt ifrån absoluta toppen och vi hittar de på en fjärde plats. Under transferförnstret har man tagit hit en rutinerad brasilianska som jag tror kan rädda deras säsong. Hon är dock inte spelklar (trodde en medspelare i morse) till dagens match! Däremot är resten av laget mer eller mindre friska och de kan ställa upp med en bra startsexa.
Degerfors i sin tur har varit totalt usla. Man ligger på en sista plats och även de 2p som man tjänat ihop hittills har varit överraskande. Degerfors har en ganska lång resa och åker dessutom i bilar – inte optimalt och jag har svårt att tro att tjejerna har världens självförtroende när de stiger in på planen.
Senaste mötet var ju riktigt konstigt då Hylte befann sig mitt i sin kris men man tänkte att de ändå skulle mosa Degerfors. Degerfors gick dock och vann första set med 25-13!!!!! Man ledde också en bit in i andra innan man raserade totalt och förlorade 1-3.

16.00 Lindesberg – Linköping
Lindesberg har varit ett väldigt ojämnt lag. Man har blandat insatser från ena dagen till nästa. Jag minns bland annat hur man körde över ett på förhand starkt Gislaved för att dagen efter knappt lyckas ta 10p/set mot Engelholm. Till dagens match har man lite bekymmer. Enligt mina källor missar Hendberg och Grelowska matchen pga skador dessutom är Babic osäker till spel. Den förstnämnda är ingen jätteviktig spelare men ändå starter, den andra har stått för en stabil poängskörd varje match (tredje bästa poängplockare i laget) och den sista har varit skadad till och från hela säsongen men varit ganska bra när hon spelat.
Linköping är ett riktigt krigarlag. Man är varken störst, starkast, snabbast eller skickligast men de krigar för varje poäng. De har en tendens att spela långa matcher vilka de än möter och mot topplagen har de verkligen imponerat! Man har truppen skadefri och har enligt mina källor haft ett väldigt gediget träningsschema under uppehållet med många hårda och bra träningar.
Förra mötet slutade med en 3-2 seger på hemmaplan till Linköping där man krigade till sig en vändning efter att ha legat under med 0-2.

Dagens speltips

Ni som spelar från utlandet på t.ex 1xbet har en guldgruva idag då oddsen är jäkligt annorlunda där mot övriga sidor idag! Ta del av speltipsen och ta tillvara på deras drömodds ni som har möjighet.
Annars kommer i stort sätt alla spel idag från bet365, annars har jag skrivit vilken sida man kan hitta ett specifikt spel på.

5/5 Units
Inget som är värt att spela 5 units på idag, inte pregame iaf.

4/5 Units
1. Vingåker – Linköping under 171.5p (2,00)
2. Linköping damer +1.5 (1.61)
3. Falköping – Hylte under 171.5p (2,00)
4. Linköping dam +4.5 (1.83) poänghcp finns på bl.a Betfair
5. Gislaved -2.5 sethcp (1.90)

3/5 Units
6. Linköping dam vinst (2.25)
7. Linköping herr -2.5 sethcp (2.20)
8. Hylte herr -2.5 sethcp (2.20)

2/5 Units
9. Hylte damer – Degerfors under 124.5p (1.83)

1/5 units
Finns inga högoddsare som är värda ett chansspel

 RYGGA DITT SPEL HOS BET365 – FÅ 1000 KR I BONUS!