speltips_skribent

Speltips Leeds – Derby 11/1: En reaktion från Leeds?

Leeds toppar fortsatt Championship, detta trots att de noterats för två raka förluster i ligaspelet – vänder det på fredag?

Twitter Facebook

Är Bielsa på väg att göra en Bielsa? Den frågan har nog de flesta ställt sig under de senaste dagarna, och det beror givetvis på att Leeds nu noterats för två raka förluster i ligaspelet, samtidigt som man även kommer närmst från en förlust i FA-Cupen. Och alla som följt Bielsas tidigare lagbyggen är väl medvetna om att det alltid finns ett utrymme för kollaps!

Vi är dock inte riktigt beredda på att dra den slutsatsen, mer än halva säsongen är trots allt spelad och Leeds infinner sig fortsatt på en förstaplats i tabellen, två poäng före Norwich (2) – och fyra poäng före Sheffield United (3). Det vittnar helt klart om att Bielsa fått pusselbitarna på plats.

Tre raka förluster är som sagt ett faktum för Leeds inför fredagens möte, men! Det är samtidigt relevant att lyfta fram det faktum att förlusten mot QPR i FA-Cupen var någorlunda väntad – trots allt. Bielsa har endast ett fokus i nuläget, och det är att bibehålla förstaplatsen i Championship – och cupspelet är inte direkt något som intresserar argentinaren.

Leeds senaste förlust i ligaspelet är även den relevant att titta lite närmre på, de förlorade som bekant mot Nottingham Forest (7) på bortaplan. Leeds spelade den matchen, med en man mindre i en hel timma, och då är det givetvis svårt att undvika en förlust – speciellt mot ett sådant tufft motstånd.

Studsar tillbaka

På fredag väntar ytterligare ett tufft motstånd för Leeds då Frank Lampards Derby County kommer på besök. Derby har som bekant gjort en stark säsong så här långt, och infinner sig i sin tur på en fin sjätteplats i tabellen – åtta poäng bakom Leeds.

Men precis som i Leeds-lägret, så är formen ett frågetecken hos Derby, laget har endast noterats för en seger på de fem senaste omgångarna och dessutom släppt in sju baklängesmål på tre senaste matcherna. Och även fastän man möjligtvis gjort fem mål under samma period, så är det trots allt aldrig ett bra tecken när ett lag släpper in så mycket mål.

Hemmaplansfördelen väger som bekant alltid tungt i Championship, Leeds är dessutom seriens starkaste lag på hemmaplan, och med hjälp av den tror vi man återvänder till vinnarspåret på fredag. Det är ett minst sagt ypperligt läge till att sätta ner foten här.

Vi väljer därför att investera i den raka ettan, som alltså betalar 1,85x hos spelbolaget Bet365, helt klart ett godkänt odds!

 RYGGA DITT SPEL HOS BET365 – FÅ 1000 KR I BONUS!

Lås upp 3 gratisspel, till ett värde av 1000 kr!

Redbet erbjuder alla nya kunder uppåt mot 1000 kr i gratisspel! Missa absolut inte detta.
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 1,85
Bolag: Bet365 (1000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming