speltips_skribent

Speltips Turkiet – Albanien 11/10: Goda trenden fortsätter

Turkiet toppar grupp H på fem segrar efter sex spelade omgångar, bör därför ha goda poängmöjligheter mot Albanien på hemmaplan.

Twitter Facebook

Vinnarmentaliteten är bevisligen tillbaka i det turkiska landslaget, de är agerar gruppetta tillsammans med Frankrike efter att ha vunnit fem av sex matcher – ett facit som onekligen bekräftar att Turkiet är att räkna med.

En stor anledning till det här fina facitet, tror vi är det faktum att Senol Gunes är tillbaka som coach i landslaget. Den turkiska tränaren ledde Turkiet till det där VM-bronset 2002, och det är givetvis något spelartruppen är väl medveten om. Att de får extra energi och motivation av att ha honom där är absolut inte omöjligt.

Det hela blev inte sämre när Turkiet, i Senol Gunes comeback besegrade Frankrike med 2-0 på hemmaplan. Vilken jäkla start, och nästintill var det även lite sagolikt får man trots allt konstatera.

Turkiet mår med andra ord bra och besegrar de Albanien på fredagskvällen, så är de i princip klara för spel i EM 2020. Island ställs trots allt mot Frankrike i samma omgång, blir det ett nederlag där samtidigt som Turkiet gör jobbet, så infinner sig turkarna sex poäng före Island med tre återstående omgångar. Vi utgår därför ifrån att bevittna ett heltaggat Turkiet i den här matchen.

Hemmaplansfördelen avgörande

Albanien är ett erkänt tufft landslag att möta, ständigt knepiga och de är ett hårtarbetande kollektiv, men! De är samtidigt även en bit ifrån att garantera en top 2 placering i de här kvalen. Där har de fortsatt mycket kvar att jobba på, och det är tydligt när man tittar närmre på deras resultat från de senaste åren.

Albanien föll mot Turkiet med 2-0 i premiäromgången, besegrade därefter Andorra men föll sedan mot Island. De besegrade därefter Moldavien men återvände till förlustspåret efter ett 4-1-resultat mot Frankrike. Lite där positionerar sig det albanska landslaget.

Nu besegrade förvisso Albanien Island med 4-2 på hemmaplan senast, men faktum är att de där segrarna väldigt sällan dyker upp när albanerna agerar bortalag. Oerhört sällan faktiskt. De förlorade exempelvis mot Skottland och Israel på bortaplan i UEFA Nations League.

Med det sagt så väljer vi Turkiets sida i fredagens möte, de är formstarka och spelar på hemmaplan – två tillräckligt tunga faktorer som bör leda turkarna till en seger.

Oddset på 1X2-marknaden är dock ointressant (1,40), vi landar därför i att; Turkiet + över 1,5 mål i matchen – som betalar 1,80 x insatsen – är ett bättre alternativ här. Det klickar vi in hos spelbolaget Betway! ↓

 RYGGA DITT SPEL HOS BETWAY – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

2000 kr i välkomstbonus – hos Unibet

Den etablerade svenska Sportsbookien Unibet erbjuder alla nya kunder 2000 kr i välkomstbonus.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1 & över 1,5 mål i matchen
Odds: 1,80
Bolag: Betway (1000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming