speltips_skribent

Speltips Roma – Porto 12/2: Italienarna illa ute?

AS Roma har gjort allt annat än en bra säsong i år, och därför finns det alla anledningar till att tro på Porto på tisdag.

Twitter Facebook

Det råder fortsatt stor oro i Roma-lägret kring huruvida det blir Champions League-spel nästa säsong eller inte. Laget infinner sig förvisso bara ett poäng ifrån fjärdeplatsen men både Milan (4) och Atalanta (5) ser starka ut i nuläget, och vi är därför inte så säkra på att Roma mäktar med bedriften. Det lär åtminstone bli en fight, enda in i kaklet.

Tisdagens match är med andra ord allt annat än en enkel uppgift för den italienska klubben. Roma kommer förvisso närmst från en seger i ligaspelet (Chievo) men det var samtidigt enbart 12 dagar sedan som man förlorade mot Fiorentina med pinsamma 7-1. Ett sådant resultat säger trots allt någonting om var Roma står idag.

Det finns därför alla anledningar till att tro att Porto kan få med sig ett bra resultat från Olympiastadion. De har i princip ett perfekt gruppspel i bagaget (16 poäng av 18 möjliga) och toppar dessutom den portugisiska ligan. Porto har heller inte förlorat en match, oavsett sammanhang, sedan i oktober(!) månad.

Dubbelmötet mellan Roma och Porto är därför en vidöppen historia. Spelbolagen är även de inne på samma linje då både ett Roma- och Porto-avancemang i skrivande stund betalar 1,90x. Oddssättningen hade helt klart sett annorlunda ut ifall dessa lag gjorde upp under fjolårets säsong.

Mål åt båda håll?

Att Porto får hål på Roma på tisdag är ett scenario vi starkt tror på. I princip allting tyder på det. Porto har spelat 36 matcher under säsongen 18/19, och i sin tur endast lämnat planen mållösa vid 3(!) olika tillfällen. 33 av 36 matcher har resulterat i att Porto gjort mål. Det är minst sagt övertygade siffror.

Självklart höjs svårighetsgraden i samband med det att trots allt är en bortamatch i Champions League, men det går samtidigt inte att blunda för det faktum att Romas defensiv upplevt stora problem i år. Laget har endast lyckats hålla nollan intakt vid fem tillfällen i ligaspelet, det efter 23 spelade omgångar. Det är ett ordentligt utropstecken i våra ögon.

Nu är det förvisso så att tisdagens möte är match nummer ett, och de matcherna tenderar att bjuda på något mer tillknäppta tillställningar. Roma och Porto lär vilja känna på varandra en aning i början men i slutändan talar egentligen allting för att vi får bevittna mål – åt båda håll.

Vårt speltips blir därför också; Båda lagen att göra mål – Ja. Målspelet betalar klart godkända 1,72x hos spelbolaget 888sport. Ett givet spel från Olympiastadion.

 GÅ MED 888SPORT – SÄTT IN 100 KR, SPELA FÖR 600!

Ny bonus hos Interwetten: 150% upp till 1500 kr!

Sätt in 1000 kr, få 2500 kr att spela för hos Interwetten!
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: Båda lagen att göra mål – Ja
Odds: 1,72
Bolag: 888sport (500% bonus)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming