speltips_skribent

Speltips Real Sociedad – Levante 15/3: Baskerna studsar tillbaka!

Real Sociedad har noterats för två raka nederlag i ligaspelet, mot Sevilla och Atletico Madrid – svårighetsgraden sänks på fredag!

Twitter Facebook

Real Sociedad hade gått obesegrade genom åtta raka omgångar i La Liga inför mötet mot Atletico Madrid den 3 mars på hemmaplan. Fyra av de matcherna hade dessutom resulterat i en seger – mot Leganes, Bilbao, Espanyol och Real Madrid.

Dock så var alltså förlusten framme i mötet mot Simeones Atletico, 2-0 skrevs slutresultat till och Sociedad var aldrig riktigt nära. Trots detta, så var det inte direkt något uselt resultat, Atletico tillhör trots allt top 2 i Spanien, istället var det något mer bekymrande att Sociedad släppte in fem mål mot Sevilla i omgången efter. Dock drar vi faktiskt inte allt för stora slutsatser från det resultatet, Sevilla har trots allt en otrolig högstanivå och är i princip alltid kapabla till att ställa till med såna här tillställningar när de får spelet att stämma.

Dessa två förluster bör därför inte påverka Real Sociedad allt för mycket, istället bör man vara ordentligt sugna på att återvända till vinnarspåret på fredag. Sociedad har trots allt sett väldigt bra ut under de senaste veckorna, inför mötet mot Atletico så hade de plockat 10 poäng på deras 4 senaste hemmamatcher. Fina siffror.

Levante lär därför, högst troligt få det jobbigt på fredag, de placerar sig först på en 15:e plats i tabellen och är dessutom det laget som släppt in allra flest mål i serien – 48(!) baljor. Dagsformen är den heller inte allt för bra, då laget närmst kommer från tre raka förluster. 2 segrar på de 13 senaste omgångarna är dessutom ett faktum.

Vi väljer sida!

I vår mening drar spelbolagen allt för stora slutsatser från Real Sociedads två senaste förluster. Bevisligen tar de inte hänsyn till att det är just Atletico och Sevilla, som Sociedad ställts mot. Levante har trots allt, under samma period stött på ett krisdrabbat Villarreal (17) och Leganes (13), men trots detta alltså förlorat.

Tittar vi dessutom närmre på historiken lagen emellan, så kan vi alltså konstatera att Sociedad besegrat Levante i två raka möten – 1-3 & 3-0. Levante har samtidigt bara lyckats besegra Sociedad vid ett tillfälle, i de 10 senaste matcherna.

En Sociedad-seger, till otroliga 1,90x, ser vi därför som ett givet spel från San Sebastian. Vi har helt enkelt svårt att se att Levante ska kunna åstadkomma någonting här, deras försvarsspel är alldeles för dåligt. Levante har alltså bara lyckats hålla nollan intakt vid 6 tillfällen, 27 omgångar in i seriespelet.

Den raka ettan klickas alltså in till 1,90x hos spelbolaget Bet365! Stort lycka till vid rygg.

 RYGGA DITT SPEL HOS BET365 – FÅ 1000 KR I BONUS!

Lås upp 3 gratisspel, till ett värde av 1000 kr!

Redbet erbjuder alla nya kunder uppåt mot 1000 kr i gratisspel! Missa absolut inte detta.
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 1,90
Bolag: Bet365 (1000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming