speltips_skribent

Speltips Real Sociedad – Barcelona 14/12: Skrälläge i Baskien?

Barcelona har noterats för ett poängtapp i hälften av sina bortamatcher i ligaspelet. Blir det ytterligare ett här på Estadio Anoeta?

Twitter Facebook

Valverde börjar onekligen få ordning på sitt FC Barcelona men ännu ser det alltså inte helt 100-procentigt ut, det är främst Lionel Messi som lite suddat bort de tydliga problemen Barcelona haft under inledningen på säsongen 19/20.

De flesta håller säkerligen med om det faktum att Valverde förfogar över världens bästa trupp, här finns lirare som Messi, Griezmann, Suarez, Dembele, Arthur och Busquets, ja listan är lång men trots detta har Barcelona sett någorlunda svajiga ut. Därför har även Valverde ifrågasatts ordentligt, kraven är bevisligen större på det här lagbygget, och därför ska det bli väldigt intressant att se hur de hanterar ett intressant Real Sociedad, på Estadio Anoeta på lördagen.

Real Sociedad har som bekant varit ett av utropstecknen i La Liga den här säsongen, de infinner sig på en fin fjärdeplats i tabellen, och även fastän de nu halkat efter en aning – i jakten på förstaplatsen – så är potentialen stor i det här laget. Man har bland annat en av La Ligas bästa mittfältare i Ödegaard, men även offensiva lirare som Isak, Jose och Oyarzabal – spelare som onekligen kan komma att skada Barcelonas defensiv.

Orsakar problem

Real Sociedad har enbart förlorat två av sina åtta senaste matcher i ligaspelet, mot Real Madrid på Santiago Bernabeu och en ordentlig missräkning mot Levante på hemmaplan, den förlusten är dock ifrån oktober månad, men ju längre in på säsongen vi kommer är vi alltså helt övertygade om att Sociedad bara blir bättre och bättre. Detta är ett lag att räkna med i år.

Real Sociedad har bland annat besegrat Atletico Madrid med 2-0 här på Estadio Anoeta, men man har även gjort historien kort mot gäng som Alaves (3-0), Real Betis (3-1) och Eibar (4-1) här senast. Mot Barcelona lär vi få bevittna ett ännu mer motiverat Sociedad, och därför tror vi även de är kapabla till att få med sig poäng härifrån. Barcelona har trots allt bara vunnit fyra av åtta matcher på resande fot, det är en siffra som onekligen sticker ut inför den här matchen.

Sett till historien, och de tidigare drabbningarna mellan Real Sociedad och Barcelona, så kan vi konstatera att Barcelona i princip alltid haft det svårt för Real Sociedad, förvisso har Barca noterats för tre raka segrar här på Estadio Anoeta, men det har varit riktigt tighta matcher. Därför är dubbelchansen av intresse här.

Vi testar en slant på X2, till finfina 2,20 x insatsen hos spelbolaget ComeOn. Missa absolut inte ComeOn bonus. En grymt trevlig deal för nya kunder.

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 2,20
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 16:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming