speltips_skribent

Speltips Rayo Vallecano – Celta Vigo 11/1: Omgång 19 rullar igång

Vi infinner oss mitt i säsongens mittpunkt i den spanska ligan när tre viktiga poäng ska delas ut – en måstematch för Rayo Vallecano!

Twitter Facebook

Nykomlingen Rayo Vallecano infinner sig förvisso först på en 19:e plats i tabellen – efter 18 spelade omgångar – men formkurvan pekar åtminstone uppåt när man nu kliver in i fredagens möte med två raka segrar i bagaget – deras blott tredje- och fjärde vinst för den här säsongen.

Det var med andra ord två livsviktiga segrar som i sin tur inbringar hopp hos nykomlingen, Rayo har trots allt sett riktigt svaga ut under hösten och vore det inte för de två segrarna, så hade vi i princip, redan nu räknat bort dem från spel i La Liga nästa säsong.

Ett nytt kontrakt är dock fortsatt väldigt långt bort för Rayo, förvisso skiljer det bara fyra poäng upp till rätt sida av nedflyttningsstrecket men, Villarreal och Bilbao är de lagen som i nuläget placerar sig precis ovanför och så småningom så kommer de att plocka sina poäng. Och vi är inte så säkra på att Rayo hakar på.

Att Rayo noteras för en tredje raka seger på fredag – och i sin tur tar ytterligare ett steg i rätt riktning – är dock inte uteslutet, Celta Vigo är trots allt ett av säsongens stora misslyckanden, och infinner sig först på en 14:e plats i tabellen. Det skiljer alltså bara fem poäng mellan Rayo och Celta i nuläget, och därför räknar vi med att få bevittna en någorlunda öppen tillställning här.

Brister i försvarsspelet

Det är tydligt att försvarsspelet varit det stora problemet hos både Rayo Vallecano och Celta Vigo. Hemmalaget har trots allt en duglig offensiv, med bland annat Raul de Tomas (utlånad från Real Madrid) i spetsen, samtidigt som Celta har Aspas och Gomez, och siffrorna talar sitt tydliga språk, Celta har gjort hela 29 mål den här säsongen. 

Dock är det samtidigt så att Celta Vigo släppt in hela 28 mål mål bakåt, endast tre lag i serien är sämre, Rayo, jumbon Huesca och Levante. Vi har därför en känsla av att fredagens möte kan bli en trevlig tillställning att bevittna.

Celta Vigo har trots allt bjudit på 57(!) mål, 18 omgångar in i seriespelet, Rayos siffra landar samtidigt på 50 – båda lagen slår alltså ut linan på över 2,5 mål relativt enkelt. Rayo lär dessutom gå för en seger i och med de två raka segrarna, det tror vi bidrar till att vi får bevittna ett mer offensivt hemmalag.

Vi väljer därför att kliva in på just överspelet, och klickar in; över 2,5 mål i matchen, till finfina 1,84 x insatsen hos spelbolaget 888sport.

 GÅ MED 888SPORT – SÄTT IN 100 KR, SPELA FÖR 600!

Ny bonus hos Interwetten: 150% upp till 1500 kr!

Sätt in 1000 kr, få 2500 kr att spela för hos Interwetten!
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål i matchen
Odds: 1,84
Bolag: 888sport (500% bonus)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming