speltips_skribent

Speltips Athletic Bilbao – Sevilla 10/1: Odds från hörnmarknaden!

Vi har identifierat ett tydligt mönster inför torsdagens Copa del Rey-möte mellan Athletic Bilbao och Sevilla.

Twitter Facebook

Athletic Bilbao noterades för en väldigt viktig seger i mötet mot Celta Vigo i den senaste ligaomgången, det var deras blott tredje vinst på 18(!) spelade omgångar i La Liga och vore det inte för den trepoängare, så hade Athletic Bilbao alltså infunnit sig under nedflyttningsstrecket. En intressant notis i samband med detta, är det faktum att Bilbao – tillsammans med Barcelona och Real Madrid – aldrig åkt ut ur Spaniens högstaliga!

På torsdag är det dock cupspel på agendan och det är onekligen ett tufft motstånd Bilbao har framför sig här. Sevilla lär bli tuffa att slå över två möten, speciellt i år med tanke på vilken fin säsong de har gjort så här långt.

Bilbao har dock två väldigt fina resultat med sig från 16-delsfinalen då de besegrade Huesca med hela 8-0 sett till över två möten, och även fastän Huesca agerar jumbo i La Liga, så går det faktiskt inte att blunda för det faktum att Bilbao hamnade i målprotokollet vid åtta(!) olika tillfällen. Nu kommer dock approachen att vara annorlunda i och med svårighetsgraden höjs, vi utgår ifrån att den kommer att vara mer defensiv och därför förväntar vi oss även att se en betydligt mer tillknäppt tillställning på torsdag.

Sevilla är, som alla känner till vid det här laget ett klassiskt hemmagäng. De trivs som allra bäst på Estadio Sanchez Pizjuan, och just det råder det inga som helst tvivel om. Därför tror vi också de inleder torsdagens möte någorlunda avvaktande, de är väl medvetna om att de högst troligt löser ett avancemang i returmötet ifall de nu får med sig ett oavgjort resultat på torsdag.

Få hörnor är att vänta

Sevilla är, precis som vi nämner ovanför, två helt olika gäng beroende på om de infinner sig på hemma- eller bortaplan. På Estadio Sanchez Pizjuan trycker de allt som oftast på väldigt hårt, vilket de även gjorde i mötet mot Atletico Madrid i den senaste omgången, men när det kommer till deras möten på bortaplan, så tenderar de att falla tillbaka. De skapar därför, per automatik, inte alls lika många hörnor i sina bortamatcher.

Bilbao är samtidigt, överlag ett defensivt gäng, de har möjligtvis inte fått alla pusselbitar på plats riktigt ännu men det faktum att de bara förlorat fem matcher den här säsongen säger väldigt mycket – detta trots deras usla tabellposition. De har faktiskt noterats för lika många förluster som tabellfemman Real Madrid.

Tittar vi närmre på Bilbaos hörnstatistik så stämmer den bra överens med sättet de spelar sin fotboll på, väldigt få hörnor skapas i deras matcher. I deras tre senaste matcher i ligaspelet så har det endast skapats sammanlagt 17 hörnor – ett snitt som alltså landar på mindre än 6 hörnor per match. Tittar vi längre tillbaka, så blir mönstret bara desto tydligare – Bilbao har endast vid 5 tillfällen den här säsongen bjudit på fler än 10 hörnor i sina matcher. Sevilla har samtidigt fixat underlinan i fyra raka möten.

Vi väljer därför att utnyttja Bet365:s hörnlina här, och klickar i sin tur in; Under 10 hörnor i matchen, till klart godkända 1,83 x insatsen! 

 RYGGA DITT SPEL HOS BET365 – FÅ 1000 KR I BONUS!

Lås upp 3 gratisspel, till ett värde av 1000 kr!

Redbet erbjuder alla nya kunder uppåt mot 1000 kr i gratisspel! Missa absolut inte detta.
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: Under 10 hörnor i matchen
Odds: 1,83
Bolag: Bet365 (1000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming