speltips_skribent

Speltips Egypten – Tanzania 13/6: Landskamp inför afrikanska mästerskapet!

Det är drygt en vecka kvar till afrikanska mästerskapet i Egypten rullar igång. Värdnationen Egypten är storfavorit i turneringen!

Twitter Facebook

Egypten, med Salah i spetsen, hade stora förväntningar på sig i världsmästerskapet i Ryssland i fjol, men de goda resultaten uteblev och i slutändan stod man alltså där med noll poäng på kontot efter tre spelade matcher – Uruguay, Ryssland och Saudiarabien besegrade samtliga tre Egypten i gruppspelet.

Sedan dess, har Egyptens fokus legat på att kvala sig in till de afrikanska mästerskapen, och efter fyra segrar i kvalet så var avancemanget ett faktum, och nu får man alltså njuta av att spela turneringen på hemmaplan i Egypten. Vanligtvis får värdnationen en direktplats till turneringen men det har som bekant varit turbulent kring vilket lag som egentligen skulle få anordna de afrikanska mästerskapen den här gången. Det blev alltså inte klar förrän i januari månad, 2019.

Och hos spelbolagen är just Egypten störst favoriter till att vinna hela tävlingen, i skrivande stund betalar ett egyptiskt guld 5,00 x degen hos Bet365 – Ghana och Senegal anses ligga närmst, strax bakom Egypten.

Annorlunda ser det ut för Tanzania, som anses vara det svagaste landslaget i tävlingen, de är som sagt med i turneringen men det är samtidigt relevant att lyfta fram det faktum att de stötte på Kap Verde och Lesotho i kvalspelet – två av Afrikas allra sämsta landslag! Lesotho har aldrig lyckats kvala sig in till mästerskapet tidigare, samtidigt som Kap Verde bara lyckats med bedriften vid två olika tillfällen. Det är med andra ord ett generöst motstånd som Egypten ställs mot på torsdagen.

Klasskillnad

Tillskillnad från Tanzania, så är Egypten, åtminstone om vi ser till historien, den tyngsta pjäsen i de afrikanska mästerskapen. Faktum är att Egypten är det landslaget som vunnit turneringen flest gånger – vid sju olika tillfällen! Senast afrikanska mästerskapen avgjordes (2017) spelade man final, men väl framme i finalen föll man mot Kamerun med 2-1.

Vi är därför övertygade om att Egypten tar tag i taktpinnen, direkt från matchstart i torsdagens möte mot Tanzania. De är bevisligen steget större och premiären är alltså bara en vecka bort, därför bör man ha kommit någorlunda långt i sina förberedelser!

Med detta sagt så tror vi alltså Salah & Co löser en komfortabel seger mot Tanzania på torsdag. Pusselbitarna ska vara på plats, och får Egypten spelet att stämma så ska de bara besegra sitt motstånd relativt tryggt.

Vi väljer därför att testa en slant på, Egypten/Egypten, till klart godkända 1,66 x insatsen hos spelbolaget Betway.

 RYGGA DITT SPEL HOS BETWAY – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Sätt in 2000 kr, spela för 4000!

LeoVegas Sport erbjuder alla nya kunder en 200-procentig odds bonus på upp till 2000 kr!
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1/1
Odds: 1,66
Bolag: Betway (1000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming