speltips_skribent

VM-Tipset 14/6: Spelförslag, tips och analys till alla 13 matcher!

Tips till VM-Tipset vecka 24! Vi går genom alla 13 matcher på kupongen – match för match, och lämnar givetvis vårt spelförslag.

BONUSGUIDE: Marknadens mest intressanta oddsbonusar i juni månad! Hela guiden finner ni här.

Twitter Facebook

VM 2018 i Ryssland:
Nu är det bara ett fåtal dagar kvar tills VM drar igång, inga mera träningsmatcher med massa byten och olika startuppställningar. På torsdag kl. 17.00 svensk tid så spelas premiären mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. Sen har vi en orgie av matcher varje dag i två veckor. Jag tror på att vi får mål i de flesta matcherna, men inga större målkalas utan det kommer att snitta på ca 2.25 mål per match. Första matchen är alltid viktigast och räkna med att vissa landslag kommer att tänka mer på defensiven än offensiven i början.

Tyskland är regerande mästare efter finalvinsten senast mot Argentina och Nederländerna kom trea efter vinst mot Brasilien. Oftast så brukar Europeiska landslag gå bättre när VM spelas i Europa och Sydamerikanska landslag går bättre i Sydamerika. Brasilien jagar revansch efter förnedringen senast i semifinalen mot Tyskland och är det landslag på förhand som ser starkast ut. Men min vinnare är Spanien som vinner finalen mot Brasilien och att Frankrike tar bronset mot Tyskland. Nu går vi igenom första VM-kupongen!

På förhand så ser kupongen ut att ha ett litet spelvärde, men jag ska försöka hitta några guldkorn som ni kan ta med på era system. Att tänka på att det bara blev nio oavgjorda matcher i gruppspelet i förra VM. Systemförslag på 432 rader denna gång. Svenska Spel har även lagt in 5 miljoner kronor extra i potten!

Superkampanj under VM: Sätt in 500 SEK hos ComeOn – få 1500 att spela för + den officiella VM-bollen hem på posten! Läs mer om erbjudandet här.

1. 2
2. 2
3. 12
4. 12
5. 1X
6. 1X2
7. 1
8. 1
9. 12
10. 1X2
11. 1X2
12. 1
13. 1

Omgångens bästa favorit är Belgien som sprudlar av anfallsglädje och möter ett svagt Panama. Målkalas väntas!
Omgångens bästa värdespik är Kroatien som möter ett Nigeria med stora problem i defensiven.
Omgångens chansspik är Peru som möter Danmark. Två defensivt starka lag där Peru ser lite hetare ut för stunden.
Omgångens bästa skräll är Saudiarabien som spelar öppningsmatchen mot värdlandet Ryssland, ett Ryssland som är rankat sämst av alla landslag i VM.
Omgångens drag är Costa Rica som kan överraska mot ett Serbien, två jämna lag som gör upp.
Omgångens favorit som är i fara är Tyskland som möter Mexiko, Tyskland har haft problem inför VM och kan få en tuff start här.

Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång VM-Tipset vecka 24!

1. Ryssland – Saudiarabien 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ryssland har sex raka utan vinst. Saudiarabien har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ryssland har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Saudiarabien har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: Lagen har aldrig mötts förut.

Skador/Avstängningar: Ryssland saknar sin bästa anfallare Kokorin.

Det är de två sämst rankade landslagen som möts, Ryssland är rankade 70:e och Saudiarabien 67:e. Ryssland har inte spelat några tävlingsmatcher på två år och formen är sju raka utan vinst och sex raka utan vinst på hemmaplan, men borde få lite extra energi av hemmaplan, får även förlita sig på att anfallaren Smolov ska göra mål i landslaget som han gör i klubblaget Krasnodar. Saudiarabien kommer med tre raka förluster mot landslag som är topprankade, var nära att få med sig 2-2 mot Tyskland senast. Har anfallaren Al-Sahlawi i bra form, 16 mål på 14 kvalmatcher och 28 mål på 38 landskamper. Att Ryssland ska vara favorit till 66% är galet, Saudiarabien har minst lika stor chans att vinna som Ryssland och jag inleder med en dunderskräll och spik till 6%! 2-1 till Saudiarabien.

2. Egypten – Uruguay 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Egypten har sex raka utan vinst. Uruguay har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Egypten har fem raka utan vinst 5 senaste borta matcherna: Uruguay har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen möttes år 2006, 2-0 till Uruguay.

Skador/Avstängningar: Egypten har frågetecken för anfallaren Salah.

Egypten är rankade 45 och Uruguay 14. Egypten har sex raka utan vinst och gått mållösa i två raka, i dessa saknades skyttekungen Salah. Laget brukar alltid gå långt i Afrikanska mästerskapen, men har haft stora problem att ta sig till VM. Egypten har 3-4 klasspelare som håller till i Premier League och kommer att vara enormt beroende av Salah. Uruguay har tre raka vinster med målskillnaden 6-0, men det var mot landslag som Uzbekistan, Wales och Tjeckien. Laget har anfallarna Suarez och Cavani i bra mål form och får sen hoppas att backen Godin håller ihop defensiven. Har även en del spännande unga spelare som kan få sitt stora genombrott här. Uruguay ska vara det klart bättre laget här och om Salah inte spelar så kommer Egypten vara chanslösa, tvåan till 57% är en riktigt bra spik. 2-0 till Uruguay, Suarez och Cavani målskyttar.

3. Marocko – Iran 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Marocko har sex raka utan förlust. Iran har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Marocko har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Iran  har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har aldrig mötts.

Skador/Avstängningar: 

Marocko är rankad 41 och Iran 37. Marocko har sexton raka utan förlust och har slagit VM lagen Serbien och Nigeria på vägen bland annat. Marocko är defensivt starka, men har i de senaste matcherna även fått igång offensiven, har gjort 13 mål på de sex senaste. Iran har vunnit mot de lägre rankade lagen och förlorat mot de lite högre. Även Iran är starka defensivt, men är beroende av att anfallaren Azmoun fortsätter göra mål, 23 mål på 31 landskamper. Har en joker med Ghoddos i laget. Jag håller Marocko som det bättre laget och kan bli VMs överraskning, men då gäller det att laget vinner detta möte. Spelvärdet finns på tvåan till 24%. 2-1 till Marocko, Ziyech gör VMs första frisparksmål.

4. Portugal – Spanien 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Portugal har två vinster och en förlust på de sex senaste. Spanien har sex raka utan förlust.

5 senaste borta matcherna: Portugal har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Spanien har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var under ordinarie tid (Spanien vann senast på straffar).

Skador/Avstängningar: Spanien har sparkat sin tränare två dagar innan denna match.

Portugal är rankad 4 och Spanien 10 och det var väldigt länge sedan Portugal var rankade högre än Spanien, men Portugal är regerande Europamästare.  Portugal har hackat lite inför VM med oavgjort mot Belgien, Tunisien och USA och förlust mot Nederländerna. Laget hade problem med defensiven ett tag men har nu två raka utan insläppt mål. Offensivt så är det 11 mål på de sex senaste. Men Ronaldo har inget bra facit i VM, tre mål på tre VM, lossnar det nu? Spanien är det lag som kommer till VM med flest matcher utan förlust i rad, tjugo raka utan förlust. Laget har imponerat innan VM med bland annat oavgjort mot Schweiz, Tyskland, Ryssland och 6-1 mot Argentina. Lagets sex senaste matcher har varit mot landslag som ska spela VM, med målskillnaden 17-6. De flesta pratar om att det blir 1-1 här eller åtminstone oavgjort, det tror jag inte på då lagen sällan spelar oavgjort mot varandra och det sällan blir oavgjort i VM, Spanien ska vara favoriter här men spelvärdet finns på ettan till 24%. 2-0 till Spanien är mitt tips, Silva en av målskyttarna.

5. Frankrike – Australien 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Frankrike har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Australien har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Frankrike har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Australien har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen möttes 2013 då vann Frankrike med 6-0. Även 2001 möttes lagen två gånger 1-1 och 1-o till Australien.

Skador/Avstängningar: Frankrike har frågetecken för backen Sidibé.

Frankrike är rankad 7 och Australien 36. Frankrike kommer med fyra raka utan förlust och laget har inte gått mållösa på nio raka matcher. Senast blev det bara 1-1 mot USA efter bland annat en försvarsmiss och en väldigt många missade målchanser. Lagets offensiv är riktigt bra på papperet med Giroud, Mbappè, Griezmann och Pogba och bakom så har de just nu en av världens bästa defensiva mittfältaren i Kanté. Just Griezmann trot jag kan bli VMs skyttekung. Australien kommer med tre raka utan förlust, hade innan det tre raka förluster mot landslag som Norge, Sydkorea och Vietnam. Laget bytte tränare i vintras och det är väldigt oklart hur laget kommer att spela och går in i detta VM som fågel eller fisk (går vidare eller kommer sist). Har 36-åriga Cahill på topp och det säger det mesta om lagets offensiva krafter, men har mittfältarna Mooy och Leckie i superform. Frankrike ska vara solklara favoriter här men har blivit överstreckade och spelvärdet finns på krysset till 15%. 2-0 till Frankrike med Griezmann som målskytt är mitt tips.

6. Argentina – Island 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Argentina har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Island har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Argentina har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Island har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har aldrig mötts förut.

Skador/Avstängningar: Argentina saknar anfallaren Lanzini.

Argentina är rankad 5 och Island 22. Argentina hade stora problem att ta sig till VM denna gång och har även haft problem inför VM, med två tunga förluster 2-4 mot Nigeria och 1-6 mot Spanien och en inställd match mot Israel efter hot mot Messi bland annat, men fick i alla fall vinna senast 4-0 mot Haiti (Messi hattrick). Laget har ett av VMs bästa offensiv med Aguero på topp och Messi och Di Maria på kanterna, men defensivt så finns det mycket att önska och det finns risk att laget gör ett fiasko VM denna gång. Att Island vann sin grupp och direktkvalificerade sig är allt annat än magiskt, men har efter det haft problem med fyra raka utan vinst, 0-3 mot Mexiko, 1-3 mot Peru, 2-3 mot Norge och senast 2-2 mot Ghana. Island har ett komplett lag utan några riktigt stora stjärnor, är defensivt riktigt starka men har som sagt haft problem på slutet och har släppt in 11 mål på de fyra senaste. Att Argentina ska vara favoriter här råder ingen tvekan, men har blivit överstreckade och spelvärdet finns på x2, speciellt på tvåan till 4%. Tror Argentina får det tufft här men vinner med 2-1 efter mål av Aguero.

7. Peru – Danmark 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Peru har sex raka utan förlust. Danmark har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Peru har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Danmark har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har aldrig mötts förut.

Skador/Avstängningar: 

Danmark är rankad 12 och Peru 11. Peru kommer med 15 raka utan förlust, men samtidigt det lag som sist kvalificerade sig till VM efter en del kvalspel. Peru spelade 0-0 mot Sverige senast och har nu tre raka utan insläppt mål , ett insläppt mål på de sju senate och det är just defensiven som gjort Peru framgångsrika på senare år. Sen har laget även två vassa målskyttar på topp med Guerrero och Farfan. Danmark kommer med fyra raka utan förlust och har hållit nollan i alla fyra. Så defensivt verkar det fungera perfekt nu ska bara målskyttet komma igång och allt hänger på att Eriksen är på spelhumör. Två defensivt starka lag och räknar med en mål snål tillställning, kan bli VMs  första 0-0 match. Eftersom båda lagen har lika stor chans att vinna så är ettan till 27% en riktigt bra värdespik och jag tror Peru skräller med en 1-0 vinst (dopingavstängde Guerrero avgör).

8. Kroatien – Nigeria 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Kroatien har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Nigeria har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. 

5 senaste borta matcherna: Kroatien har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Nigeria har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har aldrig mötts förut.

Skador/Avstängningar: 

Kroatien är rankad 20 och Nigeria 48. Kroatien är ett av få landslag som mött lag som ska spela VM, 0-2 mot Peru, 1-0 mot Mexiko, 0-2 mot Brasilien och 2-1 mot Senegal. Laget har VMs bästa centrallinje med spelare som Modric, Raketic, Kovacic och Mandzukic på topp, men är samtidigt sårbara för skador och avstängningar då det inte finns några bra reserver på bänken. Nigeria kommer med fyra raka utan vinst med förluster mot VM lagen Serbien och England bland annat. Som Kroatien så har Nigeria mittfältet som sin bästa lagdel, men på målvaktssidan och defensiven så är det av VMs sämsta på papperet. Kroatien är solklara favoriter och att ettan bara är på 55% är märkligt och blir då omgångens bästa värdespik. Minst 2-0 blir det!

9. Costa Rica – Serbien 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Costa Rica har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Serbien har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Costa Rica har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Serbien har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har aldrig mötts förut.

Skador/Avstängningar: 

Costa Rica är rankad 23 och Serbien 34. Costa Rica är ett av lagen som haft sämsta formen innan VM, förlorade mot England med 0-2 och blev senast utspelade av Belgien med 1-4 och det normalt defensivt starka laget har fått problem. Har en av världens bästa målvakter som måste storspela varje match. Serbien har verkligen blandat resultaten och prestationerna innan VM, förluster mot Marocko och Chile, oavgjort mot Sydkorea och vinster mot Bolivia och Nigeria. Serbien vet man inte riktigt var man har, har några rutinerade spelare som spelar i toppklubbar i Europa (Matic, Ivanovic och Kolarov) och har unga mittfältaren Milinkovic-Savic som är jagad av toppklubbarna, men på bänken så är det väldigt tunt. Båda lagen har lika stor chans att vinna detta möte och det gör att spelvärdet finns klart på ettan till 22%. Mitt tips blir 1-0 till Costa Rica.

 10. Tyskland – Mexiko 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Tyskland har en vinst och två förluster på de sex senaste. Mexiko har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Tyskland har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Mexiko har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, Tyskland vann alla tre.

Skador/Avstängningar: Mexiko saknar backen Reyes.

Tyskland är rankad 1 och Mexiko 15. Tyskland som är regerande mästare och som vann Confederations Cup med reservlaget förra året har hackat rejält inför VM. Laget hade fem raka utan vinst innan vinsten senast mot Saudiarabien och var väldigt nära att tappa poäng i den matchen också. Har samtidigt inte varit utspelade i någon match. Har på papperet det mest kompletta laget och har egentligen ingen svaghet. Muller jagar målrekordet i VM och målvakten Neuer ät tillbaka i målet. Mexiko har blandat sina prestationer innan VM och det är målskyttet som har gått i lås. Laget vann med 3-0 mot Island, efter det så har laget 0-1 mot Kroatien, 0-0 mot Wales, 1-0 mot Skottland och 0-2 mot Danmark. Då står laget ändå för en offensiv fotboll och vill utnyttja sina snabba anfallare. Tyskland ska vara favoriter här, men formen är inte på topp ännu och det kan bli poäng tapp här för sen kommer laget att växla upp och gå till en semifinal som brukligt. Spelvärdet finns på x2. Jag tror ändå Tyskland vinner detta möte med 3-2 och vi får första målkalaset i VM.

11. Brasilien – Schweiz 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brasilien har sex raka utan förlust. Schweiz har sex raka utan förlust. 

5 senaste borta matcherna: Brasilien har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Schweiz har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, en vinst var. Schweiz vann senast med 1-0, år 2013.

Skador/Avstängningar: 

Brasilien  är rankad 2 och Schweiz 6. Brasilien har verkligen visat upp mästarklasser inför VM, fyra raka vinster och elva raka utan förlust och har hållit nollan i fem raka. Neymar är tillbaka med besked och Jesus fortsätter att göra mål. Schweiz har också imponerat, både i kvalet och inför VM. Spelade nyligen 1-1 mot Spanien och laget har hållit nollan i fem av de sex senaste. Laget är ruskigt starka defensivt och hela laget hjälper till, sen spelar laget med hög press och har sylvassa kontringar, har bara ett problem och det är vem som ska göra målen. Saknar en anfallare i hög klass. Brasilien är solklara favoriter men har blivit överstreckade och spelvärdet finns på x2. Det finns risk att Brasilien är för offensiva och åker på en del kontringar här. Jag tror Schweiz kan hålla nollan här och mitt tips blir således 0-0.

12. Sverige – Sydkorea 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sverige har en vinst och två förluster på de sex senaste. Sydkorea har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Sverige har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sydkorea har två vinster och tre förluster på de fem senaste. 

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, år 2005 och då blev det 1-1 och 2-2.

Skador/Avstängningar: Sverige har frågetecken för anfallaren Guidetti. Sydkorea saknar anfallarna Keun-Ho, Ki-Hun och Chang-Hoon och backarna Min-Jae och Jin-Soo.

Sverige är rankad 24 och Korea 57. Sverige kommer med fyra raka utan vinst och tre raka utan gjorda mål. Men har samtidigt hållit nollan mot både Peru och Danmark som är högre rankade. Sverige har normalt ett stabilt försvar och yttermittfältarna Claesson och Forsberg blir nycklarna i offensiven, sen måste Berg börja hitta sin mål form som han brukar ha i sina klubblag om Sverige ska gå vidare. Sydkorea har också haft problem med målskyttet på slutet och förlorade senast mot Senegal med 0-2. Förutom mot Polen så har laget mött lågt rankade landslag och ändå inte lyckats vinna, det är bara en vinst mot Bosnien på de nio senaste och även i kvalet så hade laget problem. Sydkorea lever på sin fart och höga tempo och det gör att laget har problem med defensivt starka lag som backar hem eller håller i bollen. Sydkorea har även haft skadebekymmer med en del ordinarie spelare inför VM. En nyckelmatch för båda lagen där jag håller Sverige som det bättre laget och Sverige ska normalt vinna detta möte och jag spikar ettan till 48%. 2-1 till Sverige efter att Sydkorea tagit ledningen.

13. Belgien – Panama 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Belgien har sex raka utan förlust. Panama har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Belgien har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Panama har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har aldrig mötts förut.

Skador/Avstängningar: Belgien har frågetecken för backen Kompany.

Belgien är rankad 3 och Panama 55. Belgien ser ruskigt starka ut på förhand, kommer med nitton raka utan förlust och förutom 0-0 mot Portugal för några veckor sedan så har laget gjort mål i de 25 senaste matcherna. Belgien har också bara mött landslag som ska spela VM, men inget topplag ännu förutom Portugal och då blev det 0-0. Med de offensiva spelarna Lukaku, Hazard, Mertens och De Bruyne så kommer vi i all fall få se underhållning i världsklass. Panama tog sig vidare efter att domarna missat att bollen inte var inne och nu är laget med för första gången och är nog VMs sämsta lag på papperet. Laget har kört 5 4 1 och varit extremt defensiva inför VM, har gjort ett mål på de fem senaste och har en svidande 0-6 förlust mot Schweiz i bagaget, annars så har laget hållit nere siffrorna mot landslag som Norge Danmark, Nordirland och Wales. Allt talar för att Panama blir överkörda i detta möte och det blir minst 5-0 till Belgien och ettan ska vara 100%.

VM-TIPSET drar igång 17:00! Stort lycka till!

Helt nytt spelbolag på marknaden – Casinia Bet!

Casinia Bet har funnits på marknaden sedan hösten 2017 och har nu lyckats ta sig in på den svenska marknaden! Deras oddsbonus? En 100-procentig sådan – upp till 2100 kr!
Gå med Casinia Bet här.

VM-Tipset info:

Speltips: 432 raders system
Omsättning: Ca 5 600 000kr
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 16:59
TV: TV-tablå
Stream: Streaming