speltips_skribent

Speltips Werder Bremen – Fortuna Düsseldorf 7/12: Vi väljer sida

Speltips och odds inför fredagens Bundesliga-möte mellan Werder Bremen och Fortuna Düsseldorf hittar ni hos oss på Tipsmedoss.com!

Twitter Facebook

Fortuna Düsseldorf fortsätter kampen för sin överlevnad i den högsta ligan. Det ser dock mörkare och mörkare ut för varje omgång som spelas, och laget infinner sig nu alltså sist i tabellen efter 13 spelade omgångar. Åtta förluster är redan ett faktum, och på bortaplan ser det desto mörkare ut, då man ännu inte lyckats vinna en fotbollsmatch.

Jumbon kommer dessutom närmst från en förlust mot Mainz på hemmaplan. Slutresultatet skrevs till 0-1 i den matchen, och i våra ögon är det en tydlig signal på att man inte räcker till. Förvisso spelade man oavgjort mot Bayern på Allianz Arena i omgången innan, men Bayern var onekligen inte sig själva i det mötet (och har heller inte varit det under hela säsongen 18/19), och därför är det svårt att dra slutsatser från den prestationen.

Vi är därför något övertygade om att Fortuna Düsseldorf spelar i Bundesliga 2 nästa säsong. En seger på de tio senaste omgångarna är ett facit som tydligt indikerar på att man är på väg ur den högsta ligan, det är dessutom så att man förlorat sju av dem matcherna.

Ett gyllene läge för Werder Bremen att återvända till vinnarspåret? Helt klart. Dagsformen i hemmalägret ser förvisso inte bra ut då laget noterats för fem raka poängtapp, men på fredag sänks onekligen svårighetsgarden, och det råder inga som helst tvivel om att Werder Bremen, i grund och botten är det bättre laget här.

Det blir tre pinnar

Werder Bremen placerar sig på en godkänd nionde plats i tabellen, tre poäng ifrån en Europa-plats. Dock är det oerhört jämnt om platserna ovanför, och vid seger över Fortuna kan Werder Bremen alltså tillfälligt kliva upp en på en delad sjätteplats. Det är helt klart en motivationsfaktor här, man har alltså inte tappat allt för mycket mark även fastän dagsformen varit skakig.

Vi är därför inne på att man med hjälp av tabelläget finner motivation till att besegra Fortuna, det är trots allt ett gyllene läge till att plocka en trepoängare, Fortunas mittback Ayhan samt deras vänsterback Contento saknas, vilket i sin tur innebär att halva backlinjen saknas!

Vi kommer därför att välja Werder Bremens sida här. Fortunas senaste förlust mot Mainz har tagit hårt på spelarna, något de själva erkänt i media efter mötet – att stå för en stark insats mot Bayern, för att sedan förlora på hemmaplan mot ett sämre motstånd, det påverkar givetvis rytmen och självförtroendet.

Vi väljer därför att klicka in Werder Bremen på 1X2-marknaden, och gör detta till 1,69 x insatsen hos NordicBet!

 SPELA HOS NORDICBET – FÅ 1000 KR I BONUS + 250 kr riskfritt!

Gå med Interwetten – hämta 1000 kr i bonus

Har du ännu inte ett konto hos Interwetten? Då väntar en 100-procentig välkomstbonus på dig.
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 1,69
Bolag: Nordicbet (1000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming