speltips_skribent

Speltips Leganes – Getafe 7/12: En jämn fight är att vänta!

Leganes och Getafe bjuder sällan till, i form av målrika tillställningar. Fortsätter trenden på fredag?

Twitter Facebook

Den spontana känslan kring Leganes – Getafe är onekligen att det blir tillknäppt, båda lagen är defensivt inriktade och dessutom gjort det riktigt bra i försvarsspelet i inledningen på säsongen 18/19. Spelbolagen är även de inne på samma linje, då två mål eller färre i skrivande stund bara betalar runt 1,40x – tydlig statement!

Vi hittar förvisso Leganes på en 16:e plats i tabellen, men faktum är att laget släppt in färre mål än både Barcelona och Real Madrid, 14 omgångar in i seriespelet. Det är en tydlig indikation på att åtminstone försvarsspelet fungerar.

Det hela har resulterat i att Leganes löst linan på under 2,5 mål, i sex av deras åtta senaste matcher. Fyra av dem åtta matcherna har dessutom resulterat i ett mål, eller färre. Hur ser det då ut med Getafe? Det är i princip samma siffror som målas upp, Getafe hade redan i fjol en stor framgång med sitt försvarsspel, då endast Atletico Madrid släppte in färre mål, av samtliga lag i ligan.

Och i skrivande stund är det alltså samma verklighet, endast Atletico Madrid har släppt in mindre mål än Getafe. På bortaplan har Getafe dessutom en mer defensiv approach, och just av den anledningar är vi övertygade om att fredagens möte inte blir ett målkalas!

Vi höjer svårighetsgraden

Att välja sida i den här fighten är oerhört svårt, Leganes är alltså obesegrade i fyra raka matcher och bland annat stött på Atletico Madrid och Deportivo Alaves, men det går samtidigt inte att blunda för Getafes fina siffror den här säsongen. Madrid-laget infinner sig trots allt på en nionde plats i tabellen, och samtidigt bara förlorat 4 av 14 matcher den här säsongen.

Och med tanke på att det högst troligt blir väldigt målsnål, så väljer vi därför att titta närmre på det mittersta tecknet på 1X2-marknaden!

Getafe har spelat oavgjort i två av deras fyra senaste matcher, samtidigt som Leganes spelat oavgjort i tre av sina sex senaste matcher. Som vi tidigare nämnde, Getafe har dessutom en mer defensiv approach på bortaplan, och siffrorna bekräftar onekligen det faktum, då laget spelat oavgjort vid fyra tillfällen på bortaplan den här säsongen – alltså mer än i hälften av sina matcher!

Vi testar därför en slant på krysset, och klickar in det till skyhöga 2,90 x insatsen hos Casiniabet!

 RYGGA DITT SPEL HOS CASINIABET – FÅ 2100 KR I BONUS!

Marknadens bästa odds bonus: 2100 kr!

Hos Malina Sports får nya kunder en 100-procentig välkomstbonus, upp till 2100 kr!
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 2,90
Bolag: Casiniabet (2100 kr bonus)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming