speltips_skribent

Speltips Sheffield United – Sheffield Wednesday 9/11: Klar skillnad

Vid seger över Sheffield Wednesday, tar sig Sheffield United tillfälligt upp på en förstaplats i Championship. Klass och motivation talar för hemmalaget.

Twitter Facebook

Sheffield United spelade som bekant, så sent som under 16/17 i League One. Väl 2017, stod man där som segrar på otroliga 102(!) poäng, 16 poäng före närmsta motståndare. Och i sin comeback i Championship, noterades Sheffield för en fin 10:e plats i tabellen, det var alltså i fjol – och på fredag har de alltså chansen att tillfälligt gå upp på en förstaplats(!).

Ett otroligt facit ifall ni frågar oss, vilken fin utveckling den här klubben haft och målsättningen är tydlig, man ska utmana om en plats till Premier League.

Vi hittar samtidigt Sheffield Wednesday, först på en 17:e plats i tabellen och klubben har bevisligen tagit ett steg tillbaka, i jämförelse med hur det såg ut för cirka två tre år sedan. Både under 15/16 och 16/17 noterades Wednesday för en top 6-placering i Championship, i båda fallen misslyckades man att kvala sig vidare till Premier League, men man var trots allt med och utmanade om en plats under två raka år.

Dock blev fjolårets säsong inte vad klubben hade hoppats på, Sheffield Wednesday slutade först på en 15:e plats i tabellen, nästan 20 poäng bakom en sjätteplats. Ett stort misslyckande, helt klart och i år ser alltså laget ut att vara på väg mot ett ännu sämre resultat.

Vi väljer sida

Det skiljer alltså 14 tabellplaceringar lagen åt här, och då kan vi dessutom konstatera att dagsformen i respektive läger, helt klart talar för hemmalaget. Sheffield United har vunnit fem av sina sju senaste hemmamatcher, och är samtidigt obesegrade på hemmaplan sedan premiäromgången. Utöver det så har man alltså ett snitt på 2,0 mål per spelad match.

Vi kan samtidigt konstatera att Sheffield Wednesday noterats för fyra raka förluster i ligaspelet. I de tre senaste matcherna har man dessutom släppt in tre, tre och fyra mål – alltså totalt 10(!) mål. Då har Wednesday dessutom hunnit med att åka ur EFL Cup efter ett möte mot bottenlaget Hull.

Stor skillnad råder med andra ord, och därför väljer vi hemmalagets sida i den här kampen. ALLT talar helt enkelt för Sheffield United.

I och med att bortalaget noterats för så pass många baklängesmål, så väljer vi att testa en slant på; Sheffield United (-1 asian handicap) till finfina 1,80 x insatsen hos Betsson!

 RYGGA DITT SPEL HOS BETSSON – FÅ 1000 KR I RISKFRITT SPEL!

Testa Expekt – få 500% upp till 500 kr

En 500-procentig välkomstbonus, upp till 500 kr! Det får nya kunder hos svenska Expekt.
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: 1 (-1,0 asian handicap)
Odds: 1,80
Bolag: Betsson (1000 kr riskfritt)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming