speltips_skribent

Speltips Polen – Litauen 12/6: Positiva nyheter i Polen-lägret!

Kamil Glik är tillbaka och tränar med laget – en av Polens allra viktigaste pjäser. Tongångarna är därför positiva inför mästerskapet, och Litauen bör besegras enkelt i sista genrepet innan avresan!

Twitter Facebook

Kamil Glik åkte på en smäll för ett par dagar sedan, och det mesta tydde då på att den polska mittbacksgeneralen skulle missa VM. Men i dagarna har det tvärvänt kring status på Glik, och det polska medicinteamet har kommunicerat ut att polacken ser ut att vara spelklar till första matchen mot Senegal. Detta är onekligen positiva nyheter för det polska landslaget, som helt klart hade försämrats utan Gliks närvaro.

Polen är med andra ord i gott skick inför VM i Ryssland, och anses av många vara en liten outsider i detta mästerskapet. Som bekant tog man sig hela vägen till en kvartsfinal i EM 2016, och löste dessutom ett oavgjort resultat mot vinnarna Portugal i det mötet. Urtåget blev ett faktum efter straffar, och sedan dess har Polen egentligen bara tagit ytterligare steg i rätt riktning.

Det var aldrig något snack om saken kring vilket lag som skulle vinna Grupp E i VM-kvalet, då Polen tog ett starkt grepp direkt genom att plocka 16 poäng, av 18 möjliga sex omgångar in i kvalspelet. Lewandowski gjorde dessutom flest mål i VM-kvalet, en balja fler än Cristiano Ronaldo, och det är onekligen ett intressant landslag Adam Nawałka förfogar över.

Polen kommer närmst från ett oavgjort resultat mot Chile, ett möte polackerna ledde med 2-0 efter 34 minuter. Sedan slappnade man alltså av, och släppte in Chile i matchen – och det är lite så det kan se ut i träningslandskamper. Vi drar inte allt för stora slutsatser från den kampen, utan är högst övertygade om att Polen besegrar Litauen komfortabelt på tisdagen.

Polackerna är flera steg större!

Tisdagens fight mellan Polen och Litauen går av stapeln på Nationalarenan i Warszawa, och det tror vi boostar igång detta polska landslag ytterligare. Som bekant är fansen i Polen bra på att hålla igång, och därför förväntar vi oss en helt fantastisk stämning på arenan den här tisdagen. Det är trots allt Polens sista match, innan avresan till Ryssland.

Vi kan dessutom lyfta fram det faktum att Polen plockade fem segrar, av fem möjliga i VM-kvalet på just hemmaplan. De är bevisligen väldigt starka hemma i Polen, och vi har därför oerhört svårt att se att Litauen ska kunna åstadkomma något i den här matchen.

Litauen är inte direkt något bra landslag, utan tillhör onekligen kategorin de allra sämsta landslagen i Europa. Vi kan konstatera att Litauen förlorat fyra av sina fem senaste träningslandskamper – en 4-0-förlust mot Georgien är ett av resultaten. Sedan har de även förlorat mot Estland med 2-0. Långt ifrån bra, i våra ögon åtminstone.

Därför kliver vi också in på handikappmarknaden, och synar väl där Polen (-1 handikapp) till mycket fina 1,72 x insatsen hos spelbolaget Coolbet!

”odds bonus”  RYGGA DITT SPEL HOS COOLBET – FÅ 1000 SEK I BONUS!

Sugen på att prova ett nytt spelbolag?

Nyttja Nightrushs välkomstbonus – 100% upp till 1000 SEK!
Öppna ditt konto här.

Speltips och odds:

Speltips: Polen (-1 handikapp)
Odds: 1,72
Bolag: Coolbet (1000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll