speltips_skribent

Speltips Kosovo – Malta 11/10: Tydlig skillnad

Malta är bevisligen steget mindre än det absoluta bottenskiktet i Europa – här vinner Kosovo och de gör det relativt komfortabelt.

Twitter Facebook

Kosovo är som bekant ett väldigt nytt landslag, och efter att ha blivit erkända som egen stat så har landet vid ett flertal tillfällen ansökt om att få spela officiella fotbollsmatcher, både träningslandskamper men även i EM- samt VM-kval. Och till slut, den 5 september 2016 klev man in i Grupp I i VM-kvalet, och fick spela sin allra första tävlingsmatch – och noterades i sin tur för ett oavgjort resultat i en bortafight mot Finland.

Väl i det VM-kvalet blev det bara blott ett poäng för Kosovos landslag, resterande nio möten förlorade man. Inte alls konstigt, med tanke på att det trots allt var deras första 10 tävlingsmatcher. Idag, två år senare, tillhör man inte längre det absoluta bottenskiktet, utan Kosovo är ett helt klart bättre landslag än lag som San Marino, Andorra, Färöarna och just Malta.

Sedan det där VM-kvalet har Kosovo ställts mot länder som Lettland, Madagaskar, Burkina Faso och Albanien i sina träningslandskamper – och gått segrande ur samtliga möten. Samtidigt inledde man UEFA Nations League-äventyret genom att spela oavgjort på bortaplan mot Azerbajdzjan, och följde dessutom upp det resultatet genom att besegra Färöarna komfortabelt med 2-0 på hemmaplan.

Kosovo toppar alltså grupp D3, och är även stora favoriter till att vinna gruppen. Därför bör de ha en fin möjlighet till att noteras för ytterligare en trea, i hemmamötet mot Malta!

Malta är klart sämre

Malta tillhör det absoluta bottenskiktet i fotbollseuropa, och deras resultat i premiärrundan av UEFA Nations League bekräftar onekligen detta. Malta förlorade alltså mot Färöarna – ett motstånd Kosovo besegrade med 2-0 – med 3-1. Och därför har vi svårt att se att Malta ska kunna störa Kosovo på hemmaplan.

Vi tycker spelbolagen är helt rätt ute i den här fighten, Kosovos favoritskap är befogat och det finns därför heller inte något spelvärde på 1X2-marknaden. Istället vänder vi oss mot asianmarknaden, där vi lyckats identifiera ett intressant odds.

Att Kosovo besegrar Malta med fler än ett mål är vi helt övertygade om. Önationen noterades trots allt för tre baklängesmål mot Färöarna, och därför tycker man att hemmalaget bör kunna göra minst två i det här mötet. Och för de som är intresserade av att titta närmre på Kosovos trupp, klicka här. De har onekligen en bättre trupp än vad man tror.

Kosovo (-1,5 asian handicap) synas till 1,74 x insatsen hos Bethard!

 RYGGA DITT SPEL HOS BETHARD – FÅ 1000 KR I BONUS!

Sätt in 100 kr – få 500 att spela för + en pizza från Onlinepizza

Vid en insättning av endast 100 kr får nya kunder hos ComeOn; 500 kr att spela för + en beställning från Onlinepizza (150 kr)!
Hämta din deal här!

Speltips:

Speltips: 1 (-1,5 asian handicap)
Odds: 1,74
Bolag: Bethard (1000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming