speltips_skribent

Speltips KF Drita – Malmö FF 10/7: Kvalspel till Champions League i fokus!

Malmö FF inleder sitt Champions League-äventyr i Mitrovica, i Kosovo – och kliver alltså in i kvalets första runda. Trygg seger att vänta?

Twitter Facebook

I skuggan av den första semifinalen i VM infinner sig Malmö FF i Kosovo, för spel i kvalets första runda i Champions League. Målsättningen är tydlig i Malmö-lägret, och det är självklart att upprepa bedriften från säsongen 14/15 & 15/16 – och ta sig hela vägen till gruppspelet!

De flesta minns högst troligt misslyckandet från fjolårets säsong, när den makedonska klubben Vardar Skopje slog ut Malmö FF med det sammanlagda resultatet 4-2. Även ifall man inte direkt utgår ifrån att Malmö FF ska spela Champions League-fotboll varje säsong, så kvarstår givetvis det faktum att fjolårets säsong i Europa var ett ordentligt misslyckande. Den makedonska ligan håller givetvis inte samma nivå som den svenska, och urtåget borde därför ha kommit i ett senare skede.

Nog om fjolåret, och fokus på 2018! Allsvenska har som bekant rullat igång igen efter uppehållet, och Malmö FF gjorde som förväntat i mötet mot Sirius – man noterades för en trepoängare i comebacken. Det var dessutom en mycket väl genomförd match från Malmös sida, som alltså besegrade Sirius med hela 4-0. Viktigt i den matchen, var det faktum att Rosenberg fick stänka dit två baljor. Han behövs onekligen i bra form ifall Malmö ska kunna utmana om en plats i gruppspelet framöver.

När det stod klart att Malmö FF lottats mot KF Drita i den första rundan i CL-kvalet, så var högst troligt samtliga i Malmö-lägret oerhört nöjda. Den inhemska ligan i Kosovo håller inte direkt en hög kvalité – och faktum är att de fick medlemskap i UEFA och FIFA så sent som under 2017! De saknar all typ av erfarenhet från dessa sammanhang, och därför bör det råda klasskillnad när Malmö och Drita ställa mot varandra på tisdag.

Handikappmarknaden i fokus

KF Drita inledde sitt CL-äventyr redan tidigare än den första rundan. Det låter möjligtvis diffust, men det fungerar som följande; Innan den första rundan går av stapeln gör fyra klubbar upp i en preliminär runda – vinnaren där får alltså möjligheten att kliva in i kvalets första runda. I den rundan visade sig alltså Drita vara starkast, men det krävdes alltså en förlängning i mötet mot Lincoln Red Imps (Gibraltar) för att avancemanget skulle bli ett faktum.

I våra ögon säger det allting om Malmös motståndare den här tisdagen. Det bör skilja minst ett par nivåer mellan de här klubbarna, och vi förväntar oss därför att Malmö FF besegrar Drita relativt enkelt. Malmö har heller inte direkt något utrymme till att skapa spänning här. Allsvenskan är som bekant igång igen, och klubben bör därför prioritera ett bra resultat i det första mötet mot Drita, för att sedan spela av matchen hemma i Malmö om en vecka.

Med detta sagt, väljer vi att bortse från 1X2-marknaden med tanke på det låga spelvärdet. Och väljer istället att syna ett spel på handikappmarknaden – som i sin tur lockar kraftigt!

Malmö FF (-1 handikapp) betalar mycket fina 2,05 x smeten, och synas hos spelbolaget Interwetten! Stort lycka till vid rygg.

”oddsbonus”  RYGGA DITT SPEL HOS INTERWETTEN – FÅ 1500 SEK I BONUS!

Gå med 888sport – och nyttja deras VM-bonus!

Spelbolaget 888sport erbjuder alla nya kunder en 200-procentig spelbonus under VM + 200 kr i form av ett free bet!
Gå med 888sport här.

Speltips:

Speltips: 2 (-1 handikapp)
Odds: 2,05
Bolag: Interwetten (1500 kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming