speltips_skribent

Speltips Cork City – Legia Warszawa 10/7: Irland vs Polen i CL-kvalet!

Legia Warszawa är stora favoriter till att ta sig vidare från CL-kvalets första runda. Men är inte favoritskapet alldeles för stort här?

Twitter Facebook

Cork City spelar till vardags i den irländska ligan, en liga som är rankade på en 39:e plats i Europa. Irland har inte direkt haft några framgångar i Europa under de senaste åren, och åker allt som oftast ut väldigt tidigt i CL-kvalet. Men frågan är om inte Cork City kan ställa till med problem för den polska klubben på tisdagen. Det finns åtminstone några faktorer som pekar mot ett sådant scenario.

Cork City har en stark säsong bakom sig så här långt in i seriespelet, och infinner sig på en andra plats i tabellen – fyra poäng bakom ligaettan Dundalk. Dundalk är som bekant ligans starkaste lag, och har även vunnit den inhemska ligan tre gånger under de fyra senaste åren. Men den dominansen bröts alltså av Cork City i fjol – och i nuläget utmanar de alltså Dundalk om ett ligaguld på nytt.

Men det som är mest imponerande med Cork City är deras facit på hemmaplan. De har ännu inte förlorat en match på Turners Cross i år, och facit är alltså; 11 segrar på 12 matcher. De är dessutom mitt inne i en säsong, och som bekant har den polska ligan fortsatt uppehåll – matcherna där rullar igång om cirka två veckor.

Legia Warszawa vann den polska ligan för tredje året i rad i fjol, och är som bekant även Polens mest framgångsrikaste klubb. Men under fjolårets säsong upplevde man stora problem, och ligasegern satt onekligen långt inne. Den kroatiske tränaren Romeo Jozak fick avgå när det endast återstod sex omgångar att spela för – ett drag som bevisligen visade sig vara väldigt lyckat i efterhand. Den här säsongen hoppas Legia Warszawa nå hela vägen till ett gruppspel i Champions League igen – något man som bekant gjorde säsongen 16/17.

Cork City ställer till med problem

Cork City är som sagt inne i en väldigt bra period, och har en vinnarmentalitet djupt inborrad i väggarna där spelarna vistas. Formen pekar endast uppåt, och det är en aspekt som är värd att ta med i beräkningarna inför tisdagens kamp. Hemmaplansfördelen är givetvis en annan, och Cork City är väl medvetna om att de behöver besegra Legia Warszawa i den här matchen – för att i sin tur få med sig ett bra resultat till returmötet i Warszawa om en vecka.

En avvaktande tillställning är att vänta under första 30, mycket står onekligen på spel – och det vore därför förödande att noteras för ett baklängesmål tidigt – speciellt för Cork City som agerar hemmalag i den här fighten. Men ju mer tid det går, så kommer Cork att vara tvungna till att flytta fram manskapet, i jakten på ett ledningsmål. Det tror vi öppnar upp för en matchbild, som högst troligt bjuder på målchanser åt båda håll.

Vi är samtidigt övertygade om att den polska klubben också går för ett ledningsmål. De är det bättre laget, och är nog inte allt för intresserade av att göra spänning av det här dubbelmötet. Därför väljer vi att blicka mot målmarknaden, där ett intressant odds blivit identifierat.

Att båda lagen hamnar i målprotokollet ser vi som högst troligt, och därför synar vi alltså BLGM – Ja, till fina 2,00 x smeten hos spelbolaget Nightrush! Missa inte spelbolagets välkomstbonus här nedanför.

”oddsbonus”  RYGGA DITT SPEL HOS NIGHTRUSH – FÅ 1000 SEK I BONUS!

Gå med Betfair – och få 1000 kr i bonus!

Spelbolaget Betfair bjuder alla nya kunder på en 100-procentig bonus – upp till 1000 kr!
Lås upp din bonus här.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 2,00
Bolag: Nightrush (1000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming