speltips_skribent

Speltips Frankrike – Belgien 10/7: Det börjar dra ihop sig!

Semifinal 1 i detta härliga mästerskapet rullar igång på tisdagen – och något överraskande infinner sig Belgien där. Kan de mäta sig med Frankrike?

Twitter Facebook

Vilket fantastisk VM det har varit så här långt! Tyskland slutade som bekant på en sista plats i gruppspelet, Ryssland slog ut Spanien – och sedan tidigare är även Argentina och Brasilien ute! Den stora favoriten Brasilien är även dem borta från racet, och nu återstår alltså endast fyra länder, England, Belgien, Frankrike och Kroatien!

Det är onekligen en spännande avslutning som väntar, och det är – åtminstone i våra ögon – väldigt roligt att länder som England, Kroatien och Belgien är kvar i turneringen. Speciellt är Kroatien fantastiska att följa, och det är väldigt roligt att även det landet skördar framgångar i ett världsmästerskap – som de har väntat!

Nog om det, och fokus på den första semifinalen som går av stapeln på Krestovsky Stadium, i Sankt Petersburg. Fransmännen är på förhand favoriter till att ta sig vidare till en final, och det favoritskapet är trots allt befogat. Didier Deschamps förfogar onekligen över en fantastisk trupp. Och känslan säger att detta Frankrike växer ju längre in i turneringen de kommer. Argentina slogs som bekant ut i åttondelsfinalen efter en fantastisk insats av Mbappe – vilken lirare! Han kommer högst troligt att spela en avgörande roll på tisdag också. I kvartsfinalen slog Frankrike som bekant ut Uruguay, och det hela såg relativt tryggt ut under samtliga delar av matchen. Slutresultatet skrevs till slut till 2-0, och Belgien får helt klart se upp med Frankrikes offensiva krafter på tisdag.

Frankrike får högst troligt göra detsamma! Belgien har även de gjort en fantastisk resa, och slog ut självaste Brasilien – storfavoriten till att vinna hela VM – i kvartsfinalen. Och vilket fantastisk lag detta Belgien är. Hazard, Kevin De Bruyne, Lukaku, Kompany, Courtois och Mertens är bara några få spelare i detta landslaget som spelar på den absolut högsta nivån, och mot Brasilien bevisade man onekligen att man är att räkna med i detta VM. Det kommer helt klart att bli ett spännande möte, och vi väljer – trots att det är svårt – sida i den här kampen!

Erfarenhet och rutin avgörande

Det är onekligen svårt att urskilja lagen, och tittar man endast på pappret så är det i princip omöjligt, då båda landslagen består av världsspelare på varje position. Dock finns det en intressant aspekt, och det är just det faktum att Frankrike varit i den här situationen tidigare.

Frankrike har skördat framgångar under en väldigt lång period i fotbollens historia. De vann VM 1998, och har sedan dess spelat final i både VM (2006) samt EM (2016). De har onekligen en stark tradition av att vinna sådana här fotbollsmatcher, och det tror vi fäller avgörande för utfallet i tisdagens kamp.

Ett ordentligt bakslag för Belgien är det faktum att Thomas Meunier är avstängd. Belgaren har startat fyra av fem matcher för Belgien i detta mästerskapet – och startade alltså mot både Japan och Brasilien. Det var även han som slog den avgörande passningen till 3-2-målet mot Japan. Resterande spelare i Belgien-lägret är tillgängliga. I Frankrike finns inga frågetecken alls – hela truppen är intakt – och man får alltså tillbaka Matuidi från avstängning.

Vi förväntar oss att det blir en mycket jämn fotbollskamp på tisdag, men vår röst faller i slutändan på Frankrike. 1X2-marknaden låter vi dock bli, och speltipset blir istället; Frankrike att avancera – Ja, till godkända 1,75 x smeten hos spelbolaget CasiniaBet!

”oddsbonus”  RYGGA DITT SPEL HOS CASINIABET – FÅ 2100 KR I BONUS!

Spela hos Malina Sports under VM – få 2100 kr i bonus!

Nyetablerade Malina Sports erbjuder nya kunder i Sverige en av marknadens allra bästa oddsbonusar! En 100-procentig välkomstbonus, upp till 2100 kr!
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: Frankrike att kvalificera – Ja
Odds: 1,75
Bolag: CasiniaBet (2100 kr bonus)
Spelstopp: 20:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll