speltips_skribent

Speltips 14/1 Espanyol – Athletic Bilbao: Vi synar målmarknaden

Espanyol har målat upp fina resultat på RCDE Stadium under den aktuella säsongen. På söndag gästar dock ett mycket formstarkt Athletic Bilbao – målchanser åt båda håll?

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Casinobonusar

Det är stor skillnad när det kommer till spel på hemma- eller bortaplan för Espanyols del. Siffrorna talar onekligen för att Athletic Bilbao får det tufft i det här mötet. Vi kan konstatera att Espanyol vunnit fem av sina nio spelade matcher på RCDE Stadium, och är i och med det facit, seriens åttonde starkaste lag på hemmaplan. På bortaplan har man samtidigt enbart lyckats vinna en match, och enbart fem lag är sämre än Espanyol – enbart sett till siffrorna på bortaplan.

Det är därför ingen enkel uppgift Athletic Bilbao har framför sig den här söndagen. Förvisso befinner man sig i fin form, med tre segrar på de fyra senaste omgångarna. Och man har onekligen vaknat till liv igen efter den urusla säsongsinledningen, men det kommer att krävas ett hårt jobb här för att en seger ska bli ett faktum. Espanyol är oerhört organiserade i försvarsspelet, och enbart släppt in sex mål på RCDE Stadium.

Vanligtvis bjuder inte Espanyol till allt för mycket, och majoriteten av deras kamper slutar någorlunda målsnålt. Men vi är inne på det motsatta spåret i söndagens fight. Espanyol lämnar sällan RCDE Stadium mållösa, och med tanke på att ett formstarkt lag kommer på besök, så är vi inne på att de också lyckas hamna i målprotokollet. Bilbao har trots allt gjort sex mål på de fyra senaste matcherna, och effektiviserat målproduktionen markant under den här perioden.

Vi förväntar oss därför målchanser åt båda håll under söndagen. Athletic Bilbao ska åtminstone infinna sig bland de sju främsta i tabellen, och i och med den fina formen, så lär de trycka på för en seger. Det tror vi öppnar upp för Espanyols offensiv.

BLGM-marknaden intressant

Bortalaget har onekligen tightat till defensiven under den senaste perioden, och det har gett fin utdelning. Man har enbart släppt in ett mål på de fem senaste ligaomgångarna, då har man bland annat ställts mot Real Madrid också.

Därför kan det tyckas vara idiotiskt att syna BLGM – Ja. Vi är dock inne på att matchbilden öppnar upp sig en aning, och att båda lagen därför har en fin möjlighet till att hamna i målprotokollet.

Espanyol saknar tre viktiga pjäser i defensiven inför söndagens fight, Fuego och Lopez är avstängda samtidigt som mittbacken Sanchez fortsatt är skadad. Det faktum öppnar onekligen upp det för Bilbaos del. I Bilbao-lägret ser skadeläget mycket bra ut, enbart vänsterbacken Mikel Balenziaga och mittfältaren Muniain finns med på skadelistan.

Med tanke på att Espanyol saknar ett par viktiga spelare i defensiven, och det faktum att Bilbao befinner sig i fin form, är vi övertygade om att bortalaget skapar ett par målchanser. Espanyols fina hemmafacit talar samtidigt för mål åt andra hållet. Vi synar därför BLGM – Ja, till exakt dubbla degen. Ni hittar oddset hos Betfair.

Rygga ditt spel hos Betfair – få 1000kr i bonus!  ”betting-link”

Boostad oddsbonus hos Betsafe: 2000kr

Betsafe bjuder alla nya kunder på en förhöjd oddsbonus. Istället för 1000kr, får nya kunder nu hela 2000kr i välkomstbonus.
Gå med Betsafe.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 2,00
Bolag: Betfair (1000kr bonus)
Spelstopp: 18:30
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll