speltips_skribent

Speltips 13/2 Basel – Manchester City: Kan hemmalaget streta emot?

Speltips och odds tips inför tisdagens CL-fight mellan Basel och Manchester City hittar ni hos oss på Tipsmedoss.com. Välkomna in.

Twitter Facebook

comeon-oddsbonus

Snabblänkar: Oddsbonusar | Casinobonusar

Manchester City kommer högst troligt att vinna Premier League, vilket innebär att en del av Peps målsättning i år är avklarad. Dock är siktet fortsatt inställt på Champions League, och Pep lär vara sugen på att bryta Spaniens dominans under de senaste åren i Champions League.

Manchester City är en av de stora favoriterna till att vinna hela turneringen. Tillsammans med PSG, Barcelona, Bayern Munchen och Real Madrid tillhör man de – på förhand – största favoriterna. Vi är dock en aning skeptiska till huruvida Manchester Citys försvar klarar av slutspelet. Det är där det stora frågetecknet placeras, och i vår mening, tillhör inte Otamendi/Stones och Kompany/Laporte, de allra starkaste. Givetvis väger offensiven i City-bygget tungt, men det ska onekligen bli intressant att bevittna huruvida man löser den frågan eller inte.

Lottningen gick helt klart vägen för Peps mannar, och schweiziska Basel kommer högst troligt att besegras någorlunda komfortabelt – sett till över två matcher. Och den riktiga prövningen får vi alltså se i ett senare skede av tävlingen för Citys del.

Basel stod för ett starkt gruppspel när de hamnade precis bakom Manchester United i grupp A. De besegrade dessutom Manchester United med 1-0 på St. Jakob Park, och ska man noteras för en seger i det här dubbelmötet, så är det här man ska besegra Manchester City. Det lär dock bli svårt, men att man stretar emot – är inget omöjligt scenario.

Noteras för en balja?

FC Basel har varit överlägsna i Schweiz under många år, och har även vunnit serien åtta år i rad. Dock placerar man sig fyra poäng bakom Young Boys i ligaspelet idag, och det finns alltså utrymme för en ny ligasegrare den här säsongen.

I Champions League-spelet har det dock sett betydligt bättre ut, och vi var onekligen imponerade av Basel under hösten. De gjorde mål i samtliga matcher, förutom en – den på Old Trafford mot Man United. Därför är vi inne på att FC Basel också kan stänka dit en balja mot Manchester City på tisdag. Som vi tidigare var inne på, ser inte Manchester Citys backlinje helt stabil ut, och just där ska Basel kunna hota.

Manchester City har trots allt släppt in minst ett mål, i fem av sina sex senaste matcher i ligaspelet. Man har gjort precis samma sak i Champions League – i tre av sina fyra senaste matcher. Därför synar vi målmarknaden i det här mötet.

BLGM – Ja, synas vi till oddset 1,82 x degen hos spelbolaget 888sport! Manchester City lär högst troligt besegra Basel, men ett mål ska den schweiziska klubben klarade av att göra här. Stort lycka till vid rygg.

”oddsbonus”  Rygga ditt spel hos 888sport – få 1000 kr i bonus!

Coolbet ger nya kunder 1000 kr i välkomstbonus

Magiskt utbud, höga odds och en användarvänlig layout. Det får du hos Coolbet!
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1,82
Bolag: 888sport (1000kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll