speltips_skribent

Speltips 13/1 Leipzig – Schalke 04: Överspelet intressant

Ligafemman Leipzig tar sig an ligatvåan Schalke 04 på Red Bull Arena under lördagen. Det är onekligen en öppen batalj – och vi tror på mål!

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Leipzig har tappat ett par nivåer sett till fjolårets säsong och placerar sig enbart på en femte plats i Bundesliga. Samtidigt åkte man ut ur gruppspelet i Champions League, och får nu framöver istället fokusera på Europa League, där allra tuffaste motstånd väntar – ligaettan i Italien, Napoli.

Det är oerhört jämnt i toppstriden i Bundesliga och det skiljer enbart två poäng mellan Leipzig, och ligatvåan Schalke 04. Leipzig kommer därför att gå för segern, och noteras de för matchens första mål, är vi samtidigt helt övertygade om att Schalke lyfter fram ordentligt med gubbar i jakten på ett kvitteringsmål.

Leipzig har noterats för fem segrar på åtta försök här på Red Bull Arena. Samtidigt har man ett snitt på mer än två mål/match, och har Timo Werner och Forsberg en bra dag på jobbet, så kommer det att gå undan i offensiv väg. Leipzig garanterar i princip alltid en frisk offensiv fotboll när de infinner sig på hemmaplan – även när ett tufft motstånd kommer på besök.

En glädjande nyhet för Bundesliga-fotbollen är det faktum att Schalke 04 är tillbaka i toppen av tabellen. Den forna storklubben har gjort en fin säsong så här långt, men man ska heller inte överdriva och antyda att den har varit strålande. Samtliga toppklubbar, bortsett från Bayern Munchen, har haft en något svagare säsong än vanligtvis, och faktum är att Schalke enbart lyckats vinna 8 av sina 17 spelade matcher i ligaspelet.

Målchanser åt båda håll?

Leipzig har onekligen haft problem i försvarsspelet den här säsongen, och tappat mycket poäng av just den anledningen. Man har enbart lyckats hålla nollan intakt i en av sina åtta senaste matcher, och totalt sett, har man gjort detta tre gånger under hela säsongen. De siffrorna räcker absolut inte till för att vara med och slåss om en ligatitel.

Schalke har möjligtvis haft en något mer kompakt försvarsslinje men har samtidigt upplevt stora problem längst bak i banan också. I fyra av sina fem senaste matcher har man släppt in minst två mål. Samtidigt har man mäktat med minst lika många framåt, och därför är vi inne på överspelet i det här mötet.

De här båda lagen har bjudit på ett flertal underhållande kamper under den senaste perioden. Fem av Leipzigs sju senaste matcher har fixat linan på över 2,5 mål i matchen. Schalke har löst samma lina i fyra av sina fem senaste kamper.

Över 2,5 mål i matchen känns därför riktigt bra här, och synas hos spelbolaget BetHard.

Rygga ditt spel hos BetHard – få 1250kr i bonus!  ”betting-link”

Gå med NordicBet och hämta två välkomstbonusar

NordicBets välkomstbonus består av två mycket lönsamma bonusar; 100% oddsbonus upp till 1000 KR + 250 KR riskfritt spel.
Gå med NordicBet här.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål i matchen
Odds: 1,83
Bolag: BetHard (1250kr bonus)
Spelstopp: 18:30
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll