speltips_skribent

Europatipset 11/10: Spelförslag, tips och analys till alla 13 matcher!

Spelförslag till Europatipset vecka 41! Stor analys av alla 13 matcher på kupongen – tips till varje enstaka match. Och så presenterar vi givetvis vår rad.

Stor bonusguide: Hämta en odds bonus från vår topplista. Vi listar marknadens bästa oddsbonusar i oktober månad! Hela listan finner ni här.

Twitter Facebook

Europatipset tips vecka 41! Som de flesta säkerligen är bekanta med, så bjuds det, varken i veckan eller i helgen på ligafotboll, utan vi har ett fullspäckat UEFA Nations League-schema framför oss! Europatipset ställer fram 11 möten därifrån, samt även 2 träningslandskamper!

Sverige reser som bekant till Ryssland, och gör det med en tung förlust mot Turkiet i bagaget. Lyckas Jannes mannar ta sig i kragen och besegra det ryska motståndet, eller noteras de för ytterligare en förlust? Utöver den fighten, så bjuds vi även på mötet mellan Polen och Portugal! Räkna med ett otroligt revanschsuget Polen i den matchen, för alla minns väl kvartsfinalen i EM 2016 mellan de här länderna?

Match nummer 11 på Europatipset-kupongen är även det en mycket spännande drabbning. England reser till Kroatien för spel mot Modric & Co – enbart tre månader efter att ha förlorat semifinal-fighten mot kroaterna i VM. Mycket spänning med andra ord, då kör vi igång!

Omgångens bästa favorit: Givetvis är det Frankrike, som tar sig an Erik Hamréns Island. Den här matchen kommer Frankrike att vinna enkelt, och det finns helt enkelt inget utrymme för ett annat utfall.
Omgången bästa värdespik: Vi tror starkt på Finland i match nummer 13, de jagar trots allt sin tredje raka seger och ställs mot ett betydligt svagare motstånd.
Omgångens chansspik: Krysset mellan Polen och Portugal är helt klart en favorit här. Ronaldo finns inte med i Portugals trupp, och därför tror vi på ett mycket jämnt möte i Polen. Senast slutade kalaset oavgjort (EM 2016), och vi tror alltså på samma scenario på torsdag.
Omgången favorit som är i fara: Serbien är favoriter till att besegra Montenegro, men vi höjer ett varningsfinger för hemmalaget i det här mötet. De kan mycket väl gå segrande ur den här fighten!

1. Ryssland – Sverige, X2

Oturligt nog för Sveriges del så ser ryssarna onekligen väldigt starka ut inför torsdagens möte. De gick som bekant segrande ur sin första fight i gruppspelet, mot just Turkiet – dessutom på bortaplan. Sverige misslyckades som bekant med att besegra turkarna på hemmaplan. Därför ligger favoritskapet onekligen på hemmalaget i den här drabbningen. Men, Sverige ska samtidigt, absolut inte räknas bort. De är väl medvetna om sin situation, och förstår i sin tur hur viktigt det är att undvika en förlust. Det tror vi de faktiskt de lyckas med, och väljer därför att halvgardera den här fighten. Vi räknar med att försvarsspelet ser bättre ut än i mötet mot Turkiet!

2. Polen – Portugal, X

Polen och Portugal ställdes som bekant mot varandra i kvartsfinalen i EM 2016, därifrån tog sig Portugal vidare efter en straffläggning och räkna därför med att bevittna ett oerhört revanschsuget Polen i den här matchen. Dock tror vi dessvärre inte det räcker till en seger, utan vi tror faktiskt historien upprepar sig, och att matchen slutar oavgjort. Polen är trots allt tunga att möta i Polen, samtidigt som Portugal, ytterligare en gång får klara sig utan Cristiano Ronaldo. Det blir en mycket jämn kamp! Det känns därför bra med enbart det mittersta tecknet, vi väljer att utnyttja en halvgardering i en annan fight – en liten chansning helt klart, men vi vill åt 13 rätt!

3. Israel – Skottland, X2

Israel föll mot Albanien i premiäromgången, och det råder inga som helst tvivel om att de får det tufft på torsdag också. Skottland är i grund och botten det bättre landslaget här, och har, tillskillnad från Israel en skaplig trupp med spelare som representerar klubbar i Premier League. Faktum är att Skottland faktiskt kan ställa upp ett mittfält, med Armstrong, McDonald, McTominay och Snodgrass – samtliga till vardags i Premier League. Det bör räcka för att besegra ett uddlöst Israel. Vi väljer dock att ta med det mittersta tecknet också, ett Skottland i Israel garanterar trots allt inte tre poäng.

4. Litauen – Rumänien, 2

Litauen är inte som land, direkt kända för sina fotbollsframgångar, snarare är det kampsporter och dylikt. Faktum är att landslaget bara gått segrande ur 3 av sina 19 senaste matcher. Då kan vi alltså konstatera att landet besegrat Malta, Armenien och Sri Lanka. De har dessutom inlett UEFA Nations League genom att noteras för två raka förluster, samt så har de ännu inte gjort något mål i turneringen. Den här matchen ska Rumänien bara vinna, vi har onekligen svårt att se något annat. Spiktvåa!

5. Montenegro – Serbien, 1X2

En Balkan-duell! Montenegro står på fyra poäng efter två spelade omgångar, det efter att ha besegrat Litauen och spelat oavgjort mot Rumänien. Serbien har faktiskt upprepat exakt samma resultat mot Montenegro. Match nummer 5 är onekligen en av kupongens tuffaste fighter, då det är oerhört svårt att urskilja lagen. Serbien är det bättre landslaget, men hemmaplansfördelen väger samtidigt väldigt tungt i en sådan här drabbning. Därför väljer vi att helgardera fighten, och håller en extra tumme för Montenegro! Endast 17% på ettan trots allt.

6. Färöarna – Azerbajdzjan, X2

Två nationer som inte direkt spelar fotboll på en hög nivå, så ser det onekligen ut, men vi kan fortsatt urskilja lagen! Färöarna tillhör kategorin, ett av de svagaste landslaget i Europa – tillsammans med länder som San Marino och Andorra. Det gör inte Azerbajdzjan, åtminstone i våra ögon. Nu är det förvisso så att Färöarna står på tre poäng, samtidigt som Azerbajdzjan står på två men vi tycker samtidigt Färöarnas förlust mot Kosovo vittnar om det faktum att de är väldigt tunna. Därför tror vi bortalaget, minst löser ett oavgjort resultat på torsdag.

7. Kosovo – Malta, 1

Malta är ett av de svagaste landslagen i hela Europa, och deras förlust mot Färöarna med 3-1 vittnar onekligen om det faktum. Vi är därför helt övertygade om att Kosovo vinner den här fighten relativt tryggt, speciellt med tanke på att de närmst kommer från just en hemmaseger över Färöarna med 2-0. Därför tycker vi det räcker med endast ettan här. Det ska helt enkelt inte finnas utrymme för ett poängtapp för hemmalaget.

8. Wales – Spanien, X2

Kupongens första träningslandskamp! Wales besegrade Irland med hela 4-1 i premiäromgången av UEFA Nations League, men följde upp det nederlaget genom att förlora mot Danmark med 2-0. Och på torsdag, i mötet mot Spanien ser Wales dessutom ut att få klara sig utan Gareth Bale, allt talar, i nuläget för att han missar matchen. Och det råder inga som helst tvivel om att Bale är en viktig pusselbit i detta landslaget, de tappar oerhört mycket i och med hans frånvaro. Därför kommer vi att välja Spaniens sida, med med tanke på det fina spelvärdet som råder på Wales, så tar vi åtminstone med det mittersta tecknet.

9. Frankrike – Island, 1

Frankrike vinner. Så enkelt är det faktiskt, speciellt nu när Erik Hamrén tagit över som tränare för Island. Han har hunnit med att förlora mot Schweiz med 6-0, och följde upp det nederlaget genom att förlora mot Belgien med 3-0 på Island. Med andra ord, inget snack om saken här. Det känns onekligen onödigt att slösa tecken.

10. Belgien – Schweiz, 1X

Belgien är, enligt världsmästerskapet det tredje starkaste landslaget i världen! Och givetvis är de stora favoriter till att besegra Schweiz i den här matchen, speciellt nu när Hazard även hittat formen. Dock så höjer vi samtidigt ett litet varningsfinger för Schweiz, som bekant fick de bland annat med sig ett oavgjort resultat i mötet mot Brasilien i VM. De krossade som sagt även Island med hela 6-0 – och därför väljer vi att ta med det mittersta tecknet. Det finns tillräckligt med kvalité för att kunna störa Belgien, högst troligt går dock belgarna segrande ur fighten, men ett oavgjort innebär att kupongen rensas kraftigt, och vi är ute efter just ett sådant scenario!

11. Kroatien – England, 1X2

Fighten slutade 1-1 efter 90 spelade senast Kroatien och England gjorde upp i semifinalen i VM. Mandzukic avgjorde sedan i förlängningen, och vi är starkt övertygade om att den här fighten blir väldigt jämn också. Förvisso noterades Kroatien för en pinsam förlust mot Spanien senast, dock tror vi den bara bidrar till en ordentlig revanschlusta – och därför kan man inte räkna bort VM-finalisterna från det här mötet. En helgardering känns därför väldigt bra här!

12. Österrike – Nordirland, 1

Både Österrike och Nordirland föll mot Bosnien i sin första gruppspelsmatch, och står alltså på noll poäng när de nu ställs mot varandra på fredag. Och här anser vi Österrike vara det klart bättre landslaget. De besegrade som bekant Sverige med 2-0 för en månad sedan, och bevisligen är de väldigt starka hemma i Österrike, och just det tror vi fäller avgörandet för utfallet i det här mötet. Ett kryss hade samtidigt inte varit helt fel att ta med, men nu räcker dessvärre inte vår budget till. Dock tror vi starkt på Österrike, och är därför optimistiska här!

13. Estland – Finland, X2

Finland reser till Estland med stora förhoppningar om att kunna besegra det estländska landslaget. De har har vunnit sina två första inledande UEFA Nations League-fighter, och toppar tabellen. De har dessutom hållit nollan i tre raka matcher. Markku Kanerva har helt klart visat sig vara rätt gubbe för att leda det här laget. Addera där till en glödhet anfallare i Teemo Pukki, som noterats för fem mål i Norwich den här säsongen. Han kan mycket väl visa sig vara skillnaden i den här fighten. Dock adderar vi det mittersta tecknet, just med tanke på att Estland trots allt infinner sig på hemmaplan.

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på Europatipset-kupongen! Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt – och en storvinst på veckans Europatipset-kupong!

Sätt in 100 kr – få 500 att spela för + en pizza från Onlinepizza

Vid en insättning av endast 100 kr får nya kunder hos ComeOn; 500 kr att spela för + en beställning från Onlinepizza (150 kr)!
Hämta din deal här.

Europatipset tips:

Speltips: 576 raders
Omsättning: 0,7 miljoner (ändras)
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 20:44
TV: TV-tablå
Stream: Live streaming