speltips skribent

Speltips 21/1: Boston Bruins – Chicago Blackhawks

Det är finmöte mellan två original Six lag natten mot lördag, men jag köper inte att Boston är favoriter.

Twitter Facebook

Big Bad Bruins mot Indianerna från Illinois, en riktigt fin match mellan lagen som möttes i Stanley Cup final 2013 där Chicago tog hem bucklan. 

Boston har slarvat bort en slutspelsplats två år i rad och de har ungefär samma position nu som de haft de två tidigare säsongerna. Jag tror att många blir överraskade över att se Bostons position i tabellen för de spelar bättre än vad tabellen visar och de tappar för mycket enkla poäng. Detta såg vi inte minst i senaste matchen mot Detroit där de ledde med 4-1 efter första perioden men ändå bara fick med sig en poäng. Det som också¨är förvånade med Boston är att de är ett av ligan bästa bortalag men är den östra konferensens sämsta bortalag. 10-11-0 är bedrövligt hemmafacit och de måste förbättra denna statistik om de vill gå till slutspel. Det går liksom inte att förlorar mot ett NY Islanders som varit ett av ligans sämsta lag denna säsong med 4-0 på hemmaplan, det håller ej. Denna dåliga trend ser inte ut att vända då de endast vunnit 3 av de 9 senaste matcherna. Frånvarande i Boston är Matt Beleskey. Även Colin Miller och Kevan Miller förväntas inte vara med.

Chicago gör en bra grundsäsong än så länge. På grund av lönetaket har de väldiga problem med att få en bredd på laget och efter att de åkte ut så tidigt som i första rundan förra säsongen trodde många att detta skulle vara slutet av en era. Men de har bevisat annat. Med 28-14-5 har de ett järngrepp om slutspelsplatsen och ligger tvåa i västra konferensen bakom fantastiska Minnesota Wild. Chicago dominerar framför allt på hemmaplan och på bortaplan är de en del sämre men 23 poäng på 21 bortamatcher är ändå ett okej facit. Formen är bra med 4/6 vinster den senaste tiden och förlusterna kom mot Minnesota och Washington som är ligans två hetaste lag just nu. Chigaco har inga skador för tillfället.

Detta är en prestigematch där båda lagen kommer vara fullt motiverade. Jag köper inte Bostons favoritskap i denna matchen utan ser denna match som 50/50. 

Chicago Blackhawks ML spelas till 2.25 hos Betsson, spelbolaget bjuder nya kunder på 1000kr i välkomstbonus, de hämtar ni här.

Prova vår favorit BetHard – erbjuder marknadens högsta odds

Är du sugen på att testa ett nytt spelbolag och hämta hem en välkomstbonus på uppåt mot 1000kr? Då tycker vi du ska testa BetHard.
Öppna ditt konto här.

Speltips:

Speltips: Chicago Blackhawks ML
Odds: 2.25
Bolag: Betsson (1000kr bonus)
Spelstopp: 01.00
TV: TV-tablå
Stream:  Streaming