speltips_skribent

Speltips 8/12 Paris FC – Lens: En nykomling som imponerar!

Vi tror oss ha hittat ett riktigt fint odds i mötet mellan Paris FC och Lens. Toppen vs botten!

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Paris FC är nykomlingar inför säsongen 17/18 och löste ett avancemang upp till Ligue 2 genom kvalspel i fjol. Anmärkningsvärt med fjolårets säsong var att Paris FC enbart noterades för 30 ligamål, vilket var den lägsta siffran av samtliga lag i National 1. På frågan om det någonsin har hänt tidigare, kan vi inte svara på men givetvis är det en intressant notis.

Som ni förstår var det alltså defensiven som var den stora anledningen till att man fixade en tredje plats i National 1 förra säsongen. För att få perspektiv på det hela kan vi konstatera att ligaettan släppte in dubbelt så mycket mål som Paris FC – häpnadsväckande minst sagt!

Inför omgång 18 hittar vi Paris på en fjärde plats i tabellen, ett resultat som får anses vara mer än godkänt med på tanke på att man är nykomlingar. Man spelar en liknande fotboll som den från i fjol, och det har i princip gett samma utfall i resultatraden. Det är enbart fyra lag i Ligue 2 som gjort färre mål än tabellfyran – men defensiven håller fortsatt hög klass och är även i år den stora anledningen till den fina tabellpositionen.

Lens står för motståndet den här fredagen. De spelade senast i Ligue 1 säsongen 14/15, men hamnade då på en 20:e plats i tabellen. Det innebär att man nu gör sitt tredje raka år i andraligan. Under de båda åren har man hamnat bland de sex främsta, men har i år bevisligen tagit ett steg tillbaka. Vi hittar de först på en 16:e plats i tabellen, ett poäng ifrån kvalplatsen till National 1. På bortaplan har man dessutom enbart noterats för en seger på sina nio spelade matcher.

Fördel Paris FC?

Spelbolagen värderar en Lens-seger som mer sannolik i det här mötet. Vi förstår givetvis bedömningen, Lens är ett etablerat lag i Ligue 2 och spelade trots allt Ligue 1-fotboll för tre år sedan. Samtidigt är Paris FC nykomlingar inför det här spelåret, och en fjärde plats i tabellen är därför möjligtvis enbart en tillfällighet. Man får helt enkelt tro som man vill, men Paris har övertygat i år – och den prestationen går inte att blunda för – oavsett nykomling eller inte.

Vi är i alla fall inte så säkra på att Paris FC faller ihop här framöver. Man har onekligen en stark grund och fjolårets-, precis som årets säsong är ett kvitto på detta. Man brukar trots allt säga att lagbygget börjar bakifrån, från målvakt och framåt – och då är Paris FC med andra ord en bra bit på vägen.

Formen är det heller inget fel på. Paris FC har vunnit sex av sina sju senaste hemmamatcher, där bland annat en av segrarna kommit mot ligatvåan Nimes. Man har alltså redan bevisat att man kan mäta sig med de allra bästa i Ligue 2 – och därför ska man ha en fin chans till att noteras för tre pinnar på fredagen också.

Vi spelar Paris FC (dnb) till fina 1,89 x insatsen hos spelbolaget Betsson. Den raka ettan finns till höga 2,75 för den modige.

Rygga ditt spel hos Betsson – få 1000kr i riskfritt spel!  ”betting-link”

Var med i BetHards julklappsjakt – fina priser varje dag!

Spelbolaget BetHard bjuder alla nya kunder på en 125-procentig välkomstbonus. Hämta den idag, och var med i deras julklappsjakt med fina priser varje dag.
Gå med BetHard.

Speltips:

Speltips: 1 dnb
Odds: 1,89
Bolag: Betsson (1000kr riskfritt)
Spelstopp: 20:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll