speltips_skribent

Speltips 7/12 Atalanta – Lyon: Jämn tillställning?

Vi höjer svårighetsgraden när Lyon kommer på besök till Atalanta. Första platsen i grupp E står på spel.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Inför den sista och avgörande omgången av gruppspelet har både Atalanta och Lyon elva poäng på kontot. Det är med andra ord väldigt jämnt i racet om första platsen, och vi kan dessutom lägga till det faktum att det första mötet mellan lagen slutade oavgjort, 1-1.

På torsdagen är det ombytta roller och Atalanta får nu chansen att spela framför sin egna publik. Det innebär helt klart fördel Atalanta i skrivande stund. Man har dessutom bättre målskillnad än Lyon, och kniper därför första platsen vid både 0-0 och 1-1 – och vid seger givetvis.

Atalanta lär därför inleda det här mötet någorlunda avvaktande. Det har man råd med, med tanke på att det är just Lyon som måste ta intiativ. Dock är vi även övertygade om att Lyon är nöjda så länge det står 0-0 i det här mötet, sedan lär man trycka på mot slutet och gå för ledningsmålet. Men man är väl medvetna om hur starka Atalanta är på hemmaplan, då de enbart förlorat en kamp på tio spelade matcher här på Stadio Atleti Azzurri d’Italia (ligaspel & EL inräknat).

Båda lagen hyser med allra största sannolikhet stor respekt för varandra. Därför är vi inne på att det blir en jämn kamp på torsdagskvällen.

Odds till 3,60 testas

En första plats ligger i potten, och det är givetvis en plats man jättegärna vill hamna på. Man undviker många bra motståndare vid ett sådant scenario – och det är något alla lag strävar efter. Det oavgjorda resultatet betalar höga 3,60 x slanten här och spelbolagen gör den värderingen med tanke på att Lyon inte har mycket att förlora. Man blir som sämst grupptvåa, vilket talar för en någorlunda öppen batalj.

Vi är dock inne på att Atlanta lyckas stå emot bra mot Lyon, och ju längre klockan tickar lär man enbart mot slutet fokusera på att vinna gruppen. Det är första prioritet.

Atalanta har enbart släppt in sju mål på tio spelade matcher här på hemmaplan. Det är en bekräftelse på att defensiven fungerar bra. Förvisso har Lyon mycket kvalité i offensiv väg, och bjuder på många svängiga matcher, men vi kan inte låta bli att lockas av det oavgjorda resultatet här.

Givetvis är det en liten chansning, det mittersta tecknet på 1×2-marknaden är i princip alltid det. Men vi testar ändå en liten slant på det raka krysset här till fina 3,60 x insatsen. 1-1? Spelet placerar vi hos 888sport!

Rygga ditt spel hos 888sport – få 1000kr i bonus!  ”betting-link”

Missa inte Unibets julkalender – nya erbjudanden varje dag!

I år höjer Unibet ribban ytterligare med erbjudanden till ett värde av hela 1,7 miljoner KR, som väntar på att öppnas, ända fram till den 24e.
Titta in Unibets julkalender här.

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,60
Bolag: 888sport (1000kr bonus)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll